joi, februarie 29, 2024
AcasăDiasporaRomânul din guvernul Marii Britanii cu Dacie 1310 împarte casa cu doi...

Românul din guvernul Marii Britanii cu Dacie 1310 împarte casa cu doi chiriaşi

-

România e plină de funcţionari la stat care sunt folosiţi de partidele politice pe şest. Ei acceptă să facă acest joc murdar, dar şi ilegal, pentru că au primit postul pe sistemul PCR (pile, cunoştinţe, relaţii), nu pe merit. Consecinţa acestei intoxicări a administraţiei cu oameni de partid, nu funcţionari publici profesionişti şi de carieră, se vede în viaţa rea a românului fără PCR. Este una dintre marile diferenţe între România şi restul lumii civilizate.

În Marea Britanie, de pildă, e de neconceput ca un funcţionar să fie la mâna vreunui politician. O spune pe şleau chiar un român care lucrează pentru guvernul Reginei.

Adrian Pascu Tulbure are 30 de ani. În 2008, el a absolvit Literatura la Universitatea Cambridge. Imediat după aceea a fost primit în corpul funcţionarilor publici din Marea Britanie. A început la Ministerul Transporturilor, a continuat la Externe, iar acum lucrează la Ministerul Finanţelor. Se duce la birou în clădirea în care Winston Churchill îşi avea comandamentul în timpul războiului, după cum au aflate reporterii de la Ştirile Pro TV care l-au intervievat în noua lui ţară adoptivă.

- Advertisement -

De la el au mai aflat reporterii că e inacceptabil în UK să intri în noul an fără buget, cum se întâmplă chiar acum în România. Bugetul este obligatoriu adoptat până la sfârşitul toamnei, astfel ca guvernul şi cetăţeanul simplu să ştie pe ce bani stă fiecare în anul ce vine. Se numeşte scorţos „predictibilitate”, dar e vitală pentru o ţară normală.

Adrian povesteşte că în Marea Britanie funcţionarii au un cod de etică şi un salariu peste medie, dar mai mic decât în sectorul privat. Din salariu, el îşi permite o chirie într-un cartier bun de la marginea Londrei, unde împarte o casă cu încă doi prieteni.

La Londra foloseşte metroul sau bicicleta. În România, în schimb, are o maşina „de colecţie” cu care îşi plimbă prietenii când vin în vizită: O Dacie 1310.

- Advertisement -

Probabil că la auzul acestor informaţii râd de el toate „blondele ANAF, Dăncilele şi Carmencitele” promovate în administraţia românească de baronii de partid. E plin de astfel de specimene care intoxică statul român, dar care sunt infinit mai „aranjate” financiar decât Adrian, românul din aparatul de stat al Marii Britanii.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. JOS PALARIA PT ASA PROFIL DE OM IN ADMINISTRATIE! CINSTE LUI, CINSTE CELOR CARE L-AU SPRIJINIT SA INVETE DRUMUL ACESTA IN VIATA. PT CA IUBESC ROMANIA, SPER SA TRAIM MOMENTUL CAND IN TARA NOASTRA, SE VA SCHIMBA IREVERSIBIL, ACEST RAPORT AL ANORMALITATII, CE-L PARCURGEM DE ATATA AMAR DE VREME.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -