vineri, aprilie 12, 2024
AcasăNewsI-a "rezolvat" pe violatori şi tâlhari, acum vrea salvarea marilor corupţi. Toader,...

I-a „rezolvat” pe violatori şi tâlhari, acum vrea salvarea marilor corupţi. Toader, atac la şefele Înaltei Curţi

-

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, duminică seara, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că în opinia sa ”este exclusă eroarea” la fosta şi actuala preşedintă a ICCJ, Livia Stanciu şi Cristina Tarcea, la formarea completurilor de cinci judecători la instanţa supremă.

Întrebat dacă se poate vorbi de o eroare, de faptul că nu au înţeles legea Livia Stanciu şi Cristina Tarcea, atunci când au constituit completurile de cinci judecători, Tudorel Toader a afirmat: ”Eu n-aş vorbi de cuvântul eroare, că judecătorii la nivelul acela nu pot fi în eroare. După părerea mea eroarea este exclusă, după părerea mea a fost o evidentă sfidare. (…) Dacă nici a treia oară judecători din suprem nu au înţeles, permiteţi-mi să spun că suntem într-o atitudine de sfidare”.

Ministrul Justiţiei a mai spus că e regretabil ceea ce se întâmplă, faptul că atâtea hotărâri judecătoreşti definitive sunt supuse procesului de contestaţie în anulare.

- Advertisement -

”Constituirea completurilor este de ordine publică. Ea e lovită de nulitate absolută. Nu poţi să spui să rămână condamnat chiar dacă l-a judecat un complet ilegal constituit”, a adăugat Toader.

Întrebat dacă nu ar trebui să şi răspundă pentru acest lucru Livia Stanciu şi Cristina Tarcea, ministrul a afirmat: ”De principiu fiecare trebuie să răspundă în limita faptelor sau actelor pe care le-a comis. (…) Ele sunt şi mai grave când sunt comise pentru a încălca drepturile şi libertăţile cuiva. (…) Ministrul nu face anchetă, de aceea am solicitat acea secţie specială, iar orice român care e nemulţumit de activitatea un magistrat n-are decât să se adreseze Inspecţiei Judiciare”, a spus Toader citat de News.ro.

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. O vreme, Codruţa Kovesi a fost prezentată ca inamicul public numărul unu, insinuându-se că simpla ei dispariţie din fruntea DNA va aduce treburile pe făgaşul normalităţii.
    După mazilirea ei, duşmanul public, ţinta, a devenit Augustin Lazar, insinuându-se că simpla lui dispariţie din fruntea Parchetului General va aduce treburile pe făgaşul normalităţii. După decredibiizarea lui, duşmanul public, ţinta, a devenit Cristina Tarcea, preşedinta ICCJ, insinuându-se că……….etc……etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -