joi, noiembrie 21, 2024
AcasăLumeaRevoltă în Crimeea la adresa invadatorilor ruși: "Nu mai ai loc de...

Revoltă în Crimeea la adresa invadatorilor ruși: „Nu mai ai loc de ei în instituții, în școli, la grădiniță…” / „Prăjesc kebaburi, muzica tună, totul e cuprins de fum. Se plimbă prin sectorul privat, gătesc și șașlik după garduri”

-

Imediat după anexarea forțată a Crimeei în 2014, dictatorul Vladimir Putin a folosit des sintagma „mî bratia i siostrî” („noi suntem frați și surori”). A încercat astfel să înmoaie sufletele ucrainenilor revoltați pentru pierderea peninsulei. „Duioșenia” sa nu era deloc una gratuită. Recurgând la ea, fostul KGB-ist spera să acapareze și restul Ucrainei fără război, eventual printr-un nou referendum fals, și să înceapă astfel refacerea URSS.

În prezent însă, situația din Crimeea este una dramatică. „Frații și surorile” șefului de la Kremlin sunt de fapt niște dușmani. Se înjură pe rețelele de socializare, se mai și bat pentru un loc la școală și se împușcă pentru o consultație la medic, dezvăluie site-ul Obozrevatel.com.

Nemulțumirea băștinașilor a crescut la cote inimaginabile, mai ales după ce liderul ocupanților din Crimeea, Serghei Aksenov, a anunțat că sunt așteptați în următoarea perioadă aproximativ 10 milioane de ruși. O adevărată invazie! Din 2014 până în prezent, în Crimeea s-au mutat un milion de persoane venite din diferite părți ale Rusiei.

„Vizitatorii din Rusia au prioritate pentru a-și trimite copiii la grădiniță”

Iată de ce băștinașii din Crimeea nu-i acceptă pe străinii sosiți din alte părți ale Rusiei, conform Obozrevatel.com.

- Advertisement -
  • Stau la cozi uriașe pentru o consultație la medic. „De o lună n-am reușit să ajung la un medic specialist pentru o consultație în privința copilului meu. Cozile sunt pur și simplu uriașe în Simferopol. Iar programarea se face cu o lună, două înainte”, s-a plâns Natalia Orlova. Ca urmare a acestui fapt, un reprezentant al Primăriei din Feodosia a împușcat un „imigrant” rus cu pistolul din dotare, fiind apoi arestat.
  • Locurile din școli și grădinițe sunt alocate „străinilor ruși”. „Avem această problemă de câțiva ani în oraș. În trecut, era încă posibil să stăm la coadă și să obținem un loc pentru copii la grădiniță. Acum, vizitatorii din Rusia au prioritate pentru a-și trimite copiii la grădiniță, nu noi”, spune Viktoria.
  • Clase pline de „imigranți”. Elevul Nikolai din Simferopol se destăinuie: „Am fost refuzat la școala la care am vrut să merg. Au spus că toate clasele sunt supraaglomerate, că nu sunt locuri. Trebuia să merg la altă școală, mai departe de casă. M-am uitat cine anume a venit la școala unde n-am reușit să mă înscriu. S-a dovedit că aproape jumătate din clasă era plină cu imigranți din Rusia”.

„Înainte de Revelion era practic imposibil să cumperi castraveți pentru salată. Prețurile erau cuprinse 180 și 200 de ruble” (peste 13 lei)

Au adus cu ei „mirosuri” de kebab. „La sărbători, m-am dus cu fiica mea pe terasamentul Ialtei să respirăm aer curat. Miroseam însă a kebab. Se prăjesc constant aceste kebaburi, muzica tună, totul este cuprins de fum. Se plimbă prin sectorul privat, gătesc și șașlik după garduri. Și toți sunt veniți din Rusia. Nu știu… le e foame sau… așa ceva! Nu au văzut niciodată o iarnă caldă până acum. Gătesc pur și simplu afară”, s-a revoltat o locuitoare din Ialta, Olga Valerievna, care spune că rușii veniți din Habarovsk și Magdan și-au adus cu ei și „obiceiurile”.

Au explodat prețurile la alimente. „Înainte de Revelion, era practic imposibil să cumperi castraveți pentru salată. Prețurile erau cuprinse 180 și 200 de ruble (peste 13 lei – n. red.) Anterior, prețurile la bazar erau mai mici pentru localnici și mai mari pentru vizitatori. Dar acum totul este la fel”, a mai zis Olga Valerievna.

Obozrevatel.com: „Și rușii sunt revoltați din cauza prețurilor. De exemplu, ei au contat pe altceva când s-au mutat în Crimeea. Au crezut că peninsula va fi plină de fructe și legume ieftine. Dar s-au înșelat. Prețurile sunt aceleași ca la Moscova și Sankt Petersburg”.

- Advertisement -

„Există chiar și o astfel de instrucțiune că locuitorii din Sevastopol nu ar trebui să primească de lucru”

Olga Sivkova, pensionară din Sevastopol, a cărei populație a crescut în ultimii 3 ani cu 16,8%, s-a destăinuit pentru Realitatea Crimeei: „Indigenii din Sevastopol și poporul din Crimeea pleacă. Există o amestecare genetică și o așezare a rușilor. Ei sunt stabiliți aici, li se asigură locuințe, li se dau favoruri, locuiesc liniștiți, iar noi suntem pur și simplu rearanjați la capătul cozii”.

Ksenia Schwartz, agent imobiliar venit din Rusia: „Au fost diferite situații, până la faptul că au scris în mod repetat declarații către poliție, către autorități, că am făcut ceva greșit. Au spus că le-am furat pâinea. Îndemn totuși oamenii să se mute în Crimeea”.

Rusul Ilia Donețkov povestește pe canalul său de Youtube de ce a decis să părăsească peninsula Crimeea: „Sunt multe lucruri care nu mi-au plăcut. Crimeenii înșiși sunt, de asemenea, unul dintre astfel de motive. Sunt niște sălbatici. Se dovedește că totul este prost făcut. Totul se face foarte prost. Și aceasta este regula în Crimeea. Și când te descurci bine, aceasta este o excepție de la regulă. Faptul că toată lumea umblă mohorâtă pe străzi… M-am gândit că oamenii din Sankt Petersburg sunt triști, dar când ajungi în Crimeea îți dai seama că nu, oamenii din Sankt Petersburg sunt veseli”.

Anatoli Tumanov, restaurator din Sevastopol (fost angajat al muzeului „Chersonesos Tavriceski), participant la „primăvara rusă”: „S-au schimbat multe. Și pentru noi, locuitorii din Sevastopol, nu în bine. Există chiar și o astfel de instrucțiune că locuitorii din Sevastopol nu ar trebui să primească de lucru. Iată Chersonesos (fost oraș grec în peninsula Crimeea, fondat în 500 î.Hr.; aici se află Catedrala Sf. Vladimir – n. red.), unde am lucrat mai bine de 10 ani, pe care l-am săpat cu mâinile mele, l-am restaurat. Liderii s-au schimbat aici, au fost trimiși de la Moscova. Cum poți numi lideri care nu sunt familiarizați nici cu istoria, nici cu arheologia? Aici, în Chersonesos, toată activitatea arheologică a fost distrusă. Adică acolo, la Moscova, ei cred că înainte de a ne întoarce în Rusia, am locuit aici în copaci?”.

Anatoli Tumanov

Igor Ponocevni, șeful Parchetului din Republica Autonomă Crimeea și Sevastopol: „Statul și administrația de ocupație fac tot posibilul pentru ca mai mulți ruși să se mute în Crimeea. Aceasta este într-adevăr una dintre cele mai grave încălcări ale normelor dreptului internațional umanitar”.

Caz școală de banditism marca Putin: a rupt contractul de închiriere cu un băștinaș din Crimeea pentru a-l acorda unui investitor din Moscova

Conform publicației Realitatea Crimeei, „Clubul „Live” din Sevastopol are terenuri de tenis închiriate și echipate de 15 ani. Într-o zi, departamentul de îmbunătățiri din Sevastopol a decis să rezilieze contractul de închiriere. Directorul clubului, Natalia Morozko, a declarat pentru ziarul local Forpost că instanțele erau în favoarea unui investitor din Moscova!

„Ne-am întâlnit cu directorul unei întreprinderi de stat. El a spus că acel contract semnat cu noi nu este profitabil pentru oraș – plătim o chirie de 20.000 de ruble pe lună (peste 1.300 de lei – n. red.). Și că are deja chiriași din Moscova care vor construi aici un club de tenis cool și modern, care va aduce bani la Sevastopol”, a spus Morozko.

Activiștii pentru drepturile omului au observat că asemenea proceduri au fost aplicate în mod constant în defavoarea afaceriștilor localnici în toți anii de după anexare.

„Legislația rusă permite, în principiu, să spunem, «strângerea» proprietății, atât din partea populației pro-ucrainene, cât și chiar a celei pro-ruse, care suferă și ea acum. Foarte des, atunci când această proprietate este luată, mai ales dacă este de importanță comercială, este transferată conform diverselor scheme către reprezentanții Federației Ruse, care apoi își creează propria afacere acolo. Pentru că, în principiu, intră doar companiile rusești, pentru că toate celelalte firme normale se tem de sancțiuni (…) Câți ruși sunt, ce fel de ruși? Va fi populație militarizată sau civilă? Acestea sunt abordări complet diferite”, a declarat Olga Skripnik, șeful grupului pentru drepturile omului din Crimeea.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* PNL plătește 100.000 de euro pe lună, pentru „propagandă”, firmei unui PSD-ist din rețeaua Ghiță-Vîntu, anti-european, anti-vaccinist și anti-iohannist

Felicitări, Iohannis! Sondaj INSCOP: 1. PSD; 2. AUR; 3. PNL. Ne-am întors la tandemul din 2000, PSD-PRM

Fiul baronului Buzatu, numit secretar de stat de premierul Ciucă. Acum, toată familia de PSD-iști e „pe funcții” la vârful statului român

AUR face liste negre cu presa indezirabilă și își incită ultrașii să „se implice”. Un deputat AUR îi numește pe jurnaliști „cozi de topor”

Șoșoacă, trompeta Rusiei: „România ar trebui să joace cartea neutralității. Nu avem nevoie ca NATO să-și aducă toate mașinăriile și invențiile să le încerce pe români“

Rusofilul Călin Georgescu, instalat președinte onorific al AUR. Vrea să ne scoată din NATO și din UE. A fost promovat intens de Sputnik și de Dan Puric

Răspunsul năprasnic al NATO către Putin: „Rusia să-și retragă trupele din Ucraina, Georgia și Moldova”, unde nu le-a chemat nimeni!

 * „Căcăcioasa stângă radicală europeană trădează din nou. În 1939, socialiștii francezi se întrebau: de ce să murim pentru Polonia? În anul următor, Hitler se plimba triumfător prin Paris“

Cum pot fi concediați angajații STB. La ce riscuri s-au expus prin continuarea grevei după ce a fost declarată ilegală de instanță

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (75) / Drumul cel mai scurt e spre arest

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -