(P) Felix Stroe, candidat la președinția CJ Constanța: ”Spitalul Regional pentru Copii este pariul vieții mele!”

1
517
Felix Stroe

(Promovare electorală)

Un Spital Regional de Pediatrie este un proiect de care Constanța și județele limitrofe au nevoie urgent. Unul dintre proiectele prezentate de Felix Stroe, candidatul Alianței PSD-ALDE-PNȚCD-ADER la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, se referă la edificarea primului Spital Regional de Pediatrie, care va deservi atât Constanța, cât și toată regiunea de sud-est a României.

Această unitate medicală va fi dotată cu cele mai noi și performante echipamente medicale, va asigura primirea urgențelor medicale, va fi dotată cu unități performante de imagistică, pentru a depista din timp afecțiuni grave, și va dispune de cea mai modernă secție de intervenție la nivel național.

Finanțarea proiectului de 230 de milioane de euro va fi asigurată de BERD, partener strategic și deja tradițional al SC RAJA SA Constanța, unde Felix Stroe este director general.

Proiectele de o asemenea anvergură necesită finanțarea și atenta supraveghere a Uniunii Europene și a instituțiilor financiare internaționale. Primele discuții concrete despre realizarea unui asemenea proiect, însemnând mai ales finanțarea sa din bani europeni, au fost demarate în urmă cu aproximativ doi ani de către Felix Stroe.

În paralel cu discuțiile legate de domeniul infrastructurii de apă potabilă și uzată, candidatul Alianței PSD-ALDE-PNȚCD-ADER la președinția Consiliului Județean Constanța a abordat cu reprezentanții Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), partener strategic și deja tradițional al SC RAJA SA Constanța (unde Felix Stroe este director-general), și subiectul construirii unui Spital Regional de Pediatrie la Constanța.

Încântați de proiect, cei de la BERD au promis alocarea în mod gratuit a unei echipe de consultanță, în vederea realizării proiectului arhitectural și a studiului de fezabilitate (câteva sute de mii de euro, mai exact 600.000), urmând să se perfecteze și actele de finanțare, cu autoritatea în subordinea căreia se va afla unitatea medicală, respectiv Consiliul Județean Constanța.

Valoarea totală a finanțării Spitalului Regional de Pediatrie Constanța a fost deja stabilită la 230 de milioane de euro, de către consultanți, care au luat în calcul și dotarea cu cea mai performantă aparatură intervențională și de imagistică.

Până la această oră, consultanții au identificat terenul și se lucrează deja la proiectul viitorului Spital Regional pentru copii.

”Spitalul Regional pentru Copii este pariul vieții mele. Asigur toți cetățenii acestui județ că acest proiect se va realiza în acest mandat, cu bani europeni”, a declarat Felix Stroe într-una dintre întâlnirile cu alegătorii din județ.

Mai multe detalii despre activitatea și programul candidatului PSD-ALDE-PNTCD-ADER, citiți aici: www.stroefelix.ro sau pe https://www.facebook.com/stroefelix.ro.

Pe candidatul Stroe Felix îl regăsiți pe locul 9 pe buletinul de vot pentru alegerea președintelui Consiliului Județean Constanța, la alegerile locale din 27 septembrie.

Comandat de PSD filiala Constanța, CMF 21200019

1 COMENTARIU

  1. Bai Stroe baiatule
    Lasa dracului spitalele si scolile, ca ati umplut tara de ele.
    Treceti si voi la lucruri serioase. O sala de sport pe camp, un parc in padure, o vila prin Brazilia sau Madagascar. Lucruri serioase cum numai pesedistii stiu sa faca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here