miercuri, mai 22, 2024
AcasăNewsRavagiile pandemiei se văd și în cimitire: excavator închiriat de Primărie pentru...

Ravagiile pandemiei se văd și în cimitire: excavator închiriat de Primărie pentru a săpa morminte ca pe front

-

Valul 4 al pandemiei aduce zilnic noi recorduri negative la nivelul întregii țări și impune o activitate ca pe front nu doar în spitale, ci și în cimitire. Din cauza numărului mare de decese din ultimele zile, Primăria Botoșani a fost nevoită să închirieze un excavator, pentru că groparii nu mai făceau faţă valului de înhumări, dezvăluie Monitorul de Botoșani.

Conducerea Serviciului Public de Administrare Pieţe, Obor şi Cimitire (SPAPOC) al Primăriei Botoșani a decis închirierea unui excavator care să sape gropi, pentru a face față valului de înhumări.

„Pe 12 octombrie au fost 14 înhumări. Am închiriat un excavator. A fost o situaţie de forţă majoră, deoarece trebuiau săpate 7 gropi. Celelalte familii aveau deja locuri concesionate”, a declarat Marinela Vieru, directoarea SPAPOC.

Înainte de această teribilă criză sanitară, în orașul Botoșani, „zilele de vârf” aduceau câte 5-6 înhumări. În ultima vreme, numărul acestora a trecut de 10 pe zi, dublându-se sau chiar triplându-se.

- Advertisement -

Datele centralizate arată că, la nivelul municipiului Botoşani, în fiecare lună erau aproximativ 50 de decese, însă numărul acestora s-a dublat.

SPAPOC are 10 gropari, care sunt repartizaţi pe cele două cimitire, în funcţie de numărul înhumărilor.

Botoşănenii care şi-au pierdut în ultimele zile o persoană apropiată spun că nu au mai văzut niciodată atâția morți la capelele celor două cimitire. Iată o mărturie: „Am avut un deces în familie şi am avut parte de o situaţie greu de descris în cuvinte. Când am mers la priveghi, erau trei persoane decedate depuse în capela de lângă biserica de la Pacea, două în pridvor şi două în biserică. Este multă durere. Nu am crezut că acest coronavirus va aduce o aşa de mare durere”.

- Advertisement -

Valul de înhumări accentuează criza locurilor de veci, astfel că edilii trebuie să găsească soluţii. La această dată este în derulare licitaţia vizând extinderea Cimitirului Eternitatea.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* STENOGRAME PNL. Cîțu: „Să ne victimizăm și noi!” / Bușoi: „Să-i trimitem la origini!” / Rareș Bogdan: „Cioloș lucrează doar pe manipulare” / Nica: „Iohannis a vrut să-l erodeze pe Cioloș pentru 2024”

* După o oră de discuții, Cîțu îl trimite pe Cioloș să facă guvern cu PSD și AUR. Minciuna zilei: „Criza a fost creată de «coaliția» AUR – PSD – USR, din partea căreia domnul Cioloș e desemnat”

* SURSE: Orban pleacă din PNL și înființează Forța Liberală. Va fi urmat de 30-40 de parlamentari

* Rareș Bogdan îl trimite pe Cioloș să ia voturi de la „doamna Şoşoacă şi anti-vacciniştii din faţa Palatului Cotroceni”

* EDITORIAL. Cacealmaua lui Iohannis

* Florin Roman despre fostul său șef Ludovic Orban: „A furat munca lui Rareș Bogdan și a lui Klaus Iohannis!”

Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

* Curea și Ciuvică au adus Antenei 3 o amendă de 5.000 de lei, pentru injurii la adresa lui Mălin Bot

* VIDEO. Covid-19 decimează o familie de artiști: la 10 zile după „rapsodul Banatului”, a murit și fiica sa! Cei doi erau nevaccinați

* VIDEO. Kim Jong Un se distrează punându-i pe militarii nord-coreeni să spargă plăci de beton cu capul

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -