Raed Arafat, scandalos: „Medicul trebuie să păstreze secretul pacientului şi să nu-l reclame pe cel nevaccinat care apare ca vaccinat”

2
1517
Raed Arafat

Atitudine scandaloasă a lui Raed Arafat față de o infracțiune extraordinar de gravă: falsificarea certificatului de vaccinare. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) susține că medicii ar trebui să nu-i reclame la Poliţie pe pacienții nevaccinați despre care află că dețin false certificate de vaccinare, ci să se limiteze în a folosi această informație pentru a putea stabili tratamentul corect al bolnavului Covid-19.

„Medicul, clar, are obligaţia să păstreze secretul pacientului şi să nu-l reclame mai departe şi să folosească această informaţie pentru stabilirea tratamentului pacientului. Adică pacientul nu ar trebui să aibă teamă că, dacă spune medicului, atunci se va trezi pacientul cu dosar penal”, argumentează Raed Arafat.

În cazul altor infracțiuni, de exemplu dacă îi vine un pacient împușcat sau tăiat cu sabia, medicul are obligația legală de a anunța Poliția despre caz, pentru a putea fi demarată o anchetă și a fi descoperit agresorul sau ucigașul.

Prin similitudine, și în cazul infracțiunii de falsificare a certificatelor de vaccinare ar trebui procedat la fel: medicul să anunțe Poliția. Nu neapărat pentru a-i face dosar penal pacientului respectiv, ci pentru a descoperi filiera medicală prin care sunt emise certificate de vaccinare false.

În loc să facă o afirmație atât de ineptă, Rael Arafat ar fi putut propune modificări legislative prin care pacientul care îi spune medicului că este fals vaccinat să fie exonerat penal. În acest fel, acestuia nu i-ar mai fi teamă să recunoască, dar mărturia lui ar contribui la destructurarea rețelelor de falsificare a certificatelor de vaccinare.

Teoria bizară a lui Raed Arafat

  • „Dacă persoana spune că e vaccinată şi ştie că nu este, riscă ca medicul să ia o decizie greşită şi să nu intre pe anumite scheme de tratament.”
  • „Dacă o persoană este pozitivă şi ajunge la medic, va trebui să spună clar medicului care este statusul ei real, ca medicul să ia decizia corectă cu privire la tratament.”
  • „Medicul, clar, are obligaţia să păstreze secretul pacientului şi să nu-l reclame mai departe şi să folosească această informaţie pentru stabilirea tratamentului pacientului. Adică pacientul nu ar trebui să aibă teamă că, dacă spune medicului, atunci se va trezi pacientul cu dosar penal.”
  • „Pacientul să spună medicului care-l tratează că totuşi nu este vaccinat corect, pentru ca medicul să stabilească care este demersul terapeutic corect.”
  • „Medicul, în mod normal, trebuie să păstreze secretul pacientului. Dacă pacientul decide, la un moment, să discute cu Poliţia că el a fost nevaccinat şi avea certificat fals, poate să solicite acest lucru. Astfel, poate ajuta la salvarea altor vieți.”
  • „Dacă el doreşte doar să anunţe medicul lui, şi medicul să păstreze lucrul numai pentru partea terapeutică şi să nu meargă mai departe, medicul este obligat să păstreze secretul pacientului, din ce ştiu eu.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Pe Cîțu încep să-l lase și aliații. Primarul Ciucu, șeful PNL București: „Nu susțin alianța cu PSD și nu doresc refacerea USL, ca să fie foarte clar!“

* Până și deputatul care a pârât USR la UE, SUA și Israel, consilier al lui Cîțu, spune că nu e bună alianța cu PSD

* Apel emoționant al lui Cristian Băcanu, deputat PNL și apropiat al lui Cîțu: „Am inhalat gaze pe 10 august, am luptat să închid firmele bugetofage ale lui Firea. Cum să stau în rând cu Firea?”

* Ciolacu explică la ce e bună alianța PSD-PNL: ca să lupte cu „cei care vor să stăpânească această țară”! / „Atât eu, cât și colegul meu Florin Cîțu vom fi sub asediu” / De la „Superman, ai căzut în cap!” până la „vă asigur de buna-credință a domnului Cîțu” a trecut doar o lună

* PNL se surpă sub Iohannis și Cîțu: alți 10 parlamentari liberali vor demisiona dacă partidul face guvern cu PSD. Au plecat deja 17

* VIDEO. CTP: „«Șocîțu» e un politician rânced, laș, oportunist, fripturist. Are probleme grave de caracter. Enervează 95% dintre români înainte să deschidă gura”

* Un epidemiolog român din SUA îi „arde” pe Rafila și Streinu-Cercel: „Prin vocile lor, campania de vaccinare a luat un cap în gură”

* Harta roșie a defrișărilor de pădure. Unde s-au tăiat cele mai multe lemne ilegal

2 COMENTARII

  1. Pur si simplu SCANDALOS!Adica mor oameni din cauza acestor criminali care au halate de doctor,iar domnul Arafat,care e pus acolo sa gestioneze pandemia,sa nu moara oameni ,acum nevaccinati,tine cu ei!?!! Ce facem cu acesti oameni,se pare ca au stat prea mult in functie si au uitat pentru ce au fost pusi acolo: NU PE VIATA,CI SA SALVEZE VIETI!!

  2. Asta-i t…t! Tara arde si …chelul se piaptana, pai asta-i tainuire, infractiuneeee, bre arafateeee!!!!!! Or fi si doctorii ca popii, cica nu spun ce-i zice omul la spovedanie, dar la popii nostri stie tot satul ce i-a zis omul la spovedanie duhovnicului…halal sutana!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.