Dictatorul rus Vladimir Putin le-a ordonat ministrului Apărării, Serghei Șoigu, și șefului Statului Major, Valeri Gherasimov, să ridice gradul de alertă pentru forțele nucleare, după ce a acuzat „declarațiile agresive din partea țărilor NATO”, informează Reuters și France Presse. Forțele de descurajare nucleară ale Rusiei au fost puse în stare de alertă maximă.
Într-o întâlnire cu liderii militari de la Moscova, transmisă în direct de televiziunea de stat, Vladimir Putin a spus, cu o mină marțială:
„Ordon ministrului Apărării și șefului Statului Major să pună forțele de descurajare ale armatei ruse în alertă specială de luptă!”
Sceleratul de la Kremlin a continuat cu „argumente” din arsenalul său diversionist-mitoman:
„Dragi colegi, după cum vedeți, nu numai că țările occidentale iau măsuri neprietenoase împotriva țării noastre în dimensiunea economică – mă refer la sancțiunile ilegale pe care toată lumea le cunoaște foarte bine -, dar și înalții oficiali ai principalelor țări NATO își permit să facă declarații agresive în ceea ce privește țara noastră”.
Ambasadorul american la ONU a reacționat imediat, spunând că decizia arată că liderul rus escaladează conflictul într-un mod inacceptabil.
În acest context, trebuie menționate patru evenimente din ultimele zile:
- În Belarus, dictatorul Aleksandr Lukașenko organizează astăzi – duminică, 27 februarie – un referendum pentru adoptarea unei noi Constituții, prin care republica ex-sovietică ar renunța la statutul de țară non-nucleară, într-un moment în care țara a devenit o rampă de lansare pentru trupele rusești care invadează Ucraina.
- Rusia a acuzat Ucraina, în ultimele zile, că vrea să fabrice o bombă nucleară ”murdară”.
- Fosta centrală nucleară de la Cernobîl, din apropierea graniței cu Belarus, a fost unul dintre primele obiective ale invaziei ruse, aflându-se și acum sub controlul trupelor lui Vladimir Putin.
- Trupele rusești s-au apropiat sâmbătă de centrala nucleară ucraineană din Zaporizhzhia, de pe Nipru, și și-au îndreptat rachetele spre ea, a declarat Vadim Denisenko, un consilier al ministrului ucrainean de Interne.
Potrivit informațiilor publice, Moscova deține un stoc de circa 4.310 focoase nucleare. O parte importantă dintre acestea sunt ținute în rezervă, restul fiind instalate pe diferite arme terestre, marine sau aeriene.
O treime dintre armele nucleare al Uniunii Sovietice erau amplasate pe teritoriul Ucrainei, însă aceasta a renunțat la ele după dezmembrarea URSS, primind în schimb garanții scrise de independență și suveranitate de la Federația Rusă, SUA și Marea Britanie, prin Tratatul din 1994, semnat de cele patru țări la Budapesta.
Obraznicia acestui nemernic se datoreaza faptului ca au fost lasati sa se desfasoare in Africa unde au facut afaceri cu armament la negru contra metale pretioase. Au ajuns toti putrezi de bogati prin razboaiele in care mor oameni nevinovati, sub ochii Frantei, UK, SUA. China la fel s-a dus in Africa sa cumpere terminale si sa faca afaceri. Cand s-au vazut pe bani au inceput sa rada de occident si sa fie nepoliticosi. Dementul nu cred ca s-a gandit ca se va ajunge aici, el s-a crezut zmeu. Daca se va ajunge la un acord de incetarea focului, idiotul trebuie sa plateasca toate pagubele, Ucraina are distrugeri mari. Putin va fi tot mai izolat si tare imi este ca va pierde alegerile in 2024. Cu el se vor duce in Iad toti ceilalti care i-au tinut isonul.
Ascultați-mă bine: pe Putin nu-l prinde Paștele la Kremlin.
O întrebare pentru cunoscătorii de înjurături pe rusește: cum se zice ALUPIGUS, PUTIN?
O banai sho vrodblet pizdetz…pasol na turbinca. Vidma.