Acasă News Fifor, ex-ministrul care ne-a servit pe tavă Rusiei: "De ce să reprezinte...

Fifor, ex-ministrul care ne-a servit pe tavă Rusiei: „De ce să reprezinte Kovesi România?”

Mihai Fifor, fost ministru al Apărării (ale cărui declaraţii cum că România deţine rachete balistice au servit „muniţie” anti-românească Rusiei) demonstrează că afirmaţiile sale de atunci n-au fost întâmplătoare. El a făcut în această seară, la Digi 24, declaraţii împotriva ideii ca fosta şefă a DNA să ocupe postul de procuror-şef al UE.

„Ori se discută de penali şi nu mai vrem penali în funcţii publice, eu aşa auzisem… Unii sunt mai penali ca alții și iertați-mi barbarismul, dar așa pare să fie. Acum înțeleg că unii care au aplicat legea, ce să vezi, cu mare rigoare, dar care sunt anchetați în momentul de față în calitate de suspect pentru luare de mită, trafic de influenţă, chemați și anchetaţi. Aceștia nu sunt penali cum erau catalogați penali de-ai mei care aveau dreptul la o judecată normală, corectă.

Eu mă întreb ce ar fi fost dacă oricare din colegii mei ar fi fost în aceeași situație. Ori se aplică măsura pentru toată lumea, ori nu.

Pe de altă parte, hai să ne înţelegem. Nu am să înțeleg niciodată de ce să reprezinte Kovesi această țară? De ce e frecventabilă după ce a semnat protocoale care au condus la abuzuri uluitoare în această țară? Încă o dată, sunt partizanul înfăptuirii justiției în parametri constituționali și fără abuzuri și cu egală măsură pentru toată lumea”, a declarat Mihai Fifor.

Evident că niciodată preşedintele Putin nu o să fie extrem de încântat de faptul că în România se dezvoltă capabilităţi militare foarte serioase. Cum ar putea să fie vreodată preşedintele Putin încântat de faptul că în România avem baza militară de la Deveselu, cu rachetele balistice, cum ar putea vreodată preşedintele Putin să fie încântat că avem baza de la Mihail Kogălniceanu populată cu militari americani şi noi insistăm în continuare faţă de SUA în parteneriatul strategic să asigurăm permaneţa militarilor americani pe teritoriul românesc? Cum ar putea vreodată Federaţia Rusă să fie încântată că România îşi dezvoltă capabilităţile navale?”,  a declarat fostul ministru al Apărării.

De menţionat că, în baza de la Deveselu, sunt rachete interceptoare, nicidecum balistice. Ele sunt menite să contracareze tocmai rachetele balistice. E adevărat, aceste rachete interceptoare fac parte din apărarea antirachetă a NATO, căruia i se mai spune și scutul antibalistic al NATO.

Declaraţiile lui Fifor au servit „muniţie” diplomatică Rusiei, care a profitat de ele pentru a acuza NATO că minte atunci când spune că scutul de la Deveselu este doar defensiv. Potrivit oficialilor ruşi, care au citat afirmaţiile iresponsabile ale lui Fifor, scutul este o ameninţare directă la adresa Rusiei. A fost momentul care a răcit şi mai mult relaţiile pe axa România-NATO-Rusia. Iar acum, Mihai Fifor, prin declaraţiile anti-Kovesi, arată că a rămas un bun servant al intereselor ruseşti în România.

loading...

5 COMENTARII

  1. E CLAR CLAR ACUM CA LA GUVERNAREA TARII AU AJUNS OAMENII RUSIEI…S-AU PRINS SI CEI DE LA BRUXELLESS…
    O SA SCAPAM DE VOI,ROMANIA MEREU A INVINS IN FATA RUSIEI;AVEM CAPACITATEA INTELECTUALA CA TARA,CA POPOR SA INTELEGEM LA TIMP CE SE INTAMPLA!
    PSD PARTIDUL RUSILOR!

  2. Si de ce-ar trebui sa fie Putin multumit de Romania? Credeti ca pe Putin sau pe rusi ii intereseaza daca Romania este multumita de Rusia? Termino cu prostiile bai derbedeu pesedist.

  3. Lasa, ma javra psdoasa, ca rusii sunt multumiti acum, ca Romania nu-si mai dezvolta nicio capacitate navala, c-ati avut voi grija sa anulati achizitia de corvete, fir-ati ai dracului sa fiti de psd-draknea-putinisti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările