Propaganda rusă (Sputnik.md) i-a trimis pe românii din diaspora să voteze unde nu era nicio secție!

0
3474

O listă cu secții de votare din străinătate, publicată de Sputnik.md (site-ul rus de propagandă în limba română), a inclus mai multe adrese false pentru secții de votare, cel puțin la Londra.

Un român stabilit în capitala britanică a semnalat G4Media.ro că nu a putut vota în alegerile parlamentare pentru că s-a luat după adresele din acea listă, preluată și pe unele site-uri și grupuri ale diasporei. Când a ajuns la adresă – unde mai erau, în acel moment, câțiva români care doreau să voteze –, au constatat cu toții că nu există nicio secție acolo.

Este vorba despre secția Londra 13. Pe lista oficială MAE, aceasta figurează la adresa Hilton London Olympia, 380 Kensington High Street London W14 8NL.

Pe lista publicată de Spunik.md, Londra 13 figurează la adresa Londra 13-Lewisham Pendergast School, Adelaide Ave, Lewisham, London, SE41LE. Numai că la această adresă e o școală care nu avea nicio legătură cu alegerile pentru Parlamentul României!

FOTO: Școala la care te trimitea Sputnik.md / Captură Google Street View)

O comparație între secțiile listate oficial de MAE și lista publicată de site-ul rusesc arată că 8 dintre secții au aceeași adresă pe ambele liste, iar 6 secții de votare (inclusiv Londra 13) au adrese diferite.

DOVADA: Lista Sputnik cu secțiile de la Londra:

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here