Orban: „E posibil ca PNL să câștige cu peste 32%. Să ne aducem aminte de «Mihaela, dragostea mea!»”

0
2426
Ludovic Orban

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a declarat duminică seara, la Realitatea Plus, că – pe baza evaluărilor interne – PNL a câștigat alegerile parlamentare, cu un scor care este posibil să depășească 32%, dar așteaptă rezultatul numărării voturilor.

„Sunt peste 120.000 de voturi exprimate după ora 19.30. De asemenea, vor fi, probabil, în jur de 270.000 exprimate de diaspora. Sunt voturi foarte importante, aproape 400.000 de voturi care influențează rezultatul final. Se știe că după ora 19,30, mai degraba publicul de dreapta este prezent la secțiile de votare, iar în diaspora, PNL beneficiază de o susținere foarte puternică, vizibilă, de altfel, cu ocazia alegerilor anterioare”, a spus Orban la Realitatea Plus.

Premierul a arătat că nu s-a bazat pe sondaje și pe exit-poll-uri din punct de vedere al scorului politic.

„Unele exit-poll-uri nimeresc rezultatul, alte exit-poll-uri nu nimeresc rezultatul. Să ne aducem aminte de alegerile prezidențiale din 2009, cu «Mihaela, dragostea mea!» și de alte exit-poll-uri care au fost făcute. Cu atât mai mult cu cât a existat o televiziune care a comandat exit-poll-ul, care a fost făcut cu niște companii care, de-a lungul campaniei, au și prezentat niște sondaje de opinie. Bun, luând în calcul marja de eroare, de asemenea cred că și asupra rezultatului prezentat, mai ales în exit-poll-ul prezentat (…), pot exista rezerve de vot. De asta am spus că, pe baza evaluărilor noastre, PNL a câștigat alegerile”, a explicat Orban.

Potrivit acestuia, obiectivul PNL este să obțină peste 32%.

„Așteptăm rezultatul votului, noi avem ca obiectiv să obținem peste 32% și este posibil. Așteptăm că toți delegații noștri – și nu numai ai noștri, ci și delegații formațiunilor partenere de centru-dreapta – să fie extrem de atenți la numărarea voturilor, să nu permită sub nicio formă reprezentanților altor formațiuni să afecteze voința exprimată de cetățean”, a adăugat Ludovic Orban.

Premierul a precizat că PNL va face o numărătoare paralelă a voturilor ca să aibă garanția că rezultatele sunt conforme cu voința exprimată de cetățeni.

El a subliniat că PNL nu va discuta niciodată cu PSD pentru formarea unei coaliții de guvernare.

„Noi am spus foarte clar că nu putem discuta și nu vom discuta niciodată cu PSD, că obiectivul nostru este să nu mai lăsăm PSD să facă rău României și nu vom purta nicio negociere pentru formarea unei majorități parlamentare. Partenerii noștri sunt binecunoscuți, partenerii cu care am stat împreună pe băncile Opoziției, și împreună am reușit să oprim guvernarea PSD care afecta grav România și perspectivele de dezvoltare ale României. De asemenea, există și alți parteneri cu care putem forma o majoritate parlamentară. (…) Luând în calcul cei patru potențiali parteneri despre care am vorbit, este certă capacitatea de a forma o majoritate parlamentară fără PSD”, a menționat Orban.

Liderul PNL a precizat că, cel mai probabil, în jurul datei de 21–22 decembrie vor depune jurământul noii parlamentari aleși și, într-un timp cât mai scurt posibil, se poate prezenta o formulă de guvernare.

„Deja, negocierile pentru formarea unei majorități parlamentare încep de săptămâna viitoare, de luni. Sper să se ajungă la o soluție cât mai rapidă privitoare la o majoritate parlamentară, care să aibă un program de guvernare bazat, într-o măsură cât mai mare, pe planul nostru de dezvoltare. (…) Evident că se va negocia programul de guvernare, și eu sunt convins că, imediat dupa învestirea Parlamentului, într-un timp cât mai scurt posibil, se poate prezenta o formulă de guvernare, cu o majoritate parlamentară și cu un program de guvernare. (…) Un calendar cât mai scurt, țara are nevoie de un guvern, are nevoie de o majoritate parlamentară care să susțină toate reformele de care are nevoie Romania”, a punctat premierul.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here