Acasă Economie Primarii, în război cu guvernul pe banii din buget. Ei spun că...

Primarii, în război cu guvernul pe banii din buget. Ei spun că au fost mințiți de Dăncilă!

În construcția bugetului, Ministerul de Finanțe propune trecerea unor cheltuieli asumate până acum de guvern în contul administrațiilor locale. De exemplu e vorba de cele privind protecția copiilor și a persoanelor cu dizabilități, plata indemnizațiilor însoțitorilor acestora precum și alte cheltuieli de salarizare a unor persoane cu activități în domeniul social.

Asociația Municipiilor din România, o organizație condusă de Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 din București, refuză să accepte această povară fiscală.

„AMR solicită asumarea de către Guvern a susţinerii integrale de la bugetul de stat a sistemului de protecţie a copilului şi a persoanelor cu dizabilităţi, aşa cum s-a angajat in Programul de guvernare 2018-2020”, se arată într-o scrisoare a Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), trimisă premierului Viorica Dăncilă, citată de Mediafax.

De asemnea, această asociație arată că reducerea impozitului pe venit, măsură luată de Guvernul PSD-ALDE anul trecut, a diminuat veniturile primăriilor cu sume reprezentând între 30-40% din bugetele anului 2017, anunță Mediafax.

Primarii, în război cu guvernul pe banii din buget. Liviu Dragnea a dat asigurări pe Facebook că primarii vor avea mai mulți bani, dar nimeni nu l-a crezut

Mai mulți primari ai unor orașe mari din România sunt în conflict cu premierul Viorica Dăncilă din cauza prevederilor bugetare. Guvernul ar urma să pună noi poveri fiscale pe administrațiile locale. Întâlnirea dintre primari și prim-ministru s-a terminat fără a fi găsite soluții, în ciuda unui mesaj optimist postat de Liviu Dragnea, președintele PSD, pe pagina sa de Facebook în legătură cu acest subiect.

El i-a asigurat pe primari că vor avea mai mulți bani pentru investiții, dar cifrele prezentate în schița de buget sunt diferite.

CITIŢI ŞI:

Buget împotriva BUGETARILOR. Taie tot: ore suplimentare, sporuri, prime, ajutoare

Buget horror pentru oraşe şi comune! Primarii, forțați să preia cheltuieli uriașe cu asistența socială

CTP: „Vâlcov vrea să fim ca traficanţii de droguri, să umblăm cu bani cash! Ăştia sunt capabili de orice!”

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările