Klaus Iohannis a vrut să dea exemplu și să se vaccineze anti-Covid primul, în direct. De ce a renunțat

0
384

Președintele Klaus Iohannis a cerut să fie vaccinat printre primii români, iar imaginile să fie transmise public, dar medicii au insistat ca șeful statului să mai aștepte, a dezvăluit doctorul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid. Într-un interviu la Digi 24, medicul militar a spus că tema a fost ridicată chiar de Iohannis în cadrul grupului de lucru.

Până la urmă, medicii și ceilalți membri ai celulei de criză au analizat propunerea și au cerut ca acest lucru să nu se întâmple. Indiferent ce ar face șeful statului, conspiraționiștii se vor folosi de gest pentru a-l ataca și pentru a contesta campania.

Președintele, prins între teorii ale conspirației antagoniste. Unii îi cer să se vaccineze primul, drept exemplu. Alții îi reproșează că vrea să se vaccineze peste rând

Deja pe rețelele sociale, de săptămâni bune, circulă versiuni antagoniste, susținute uneori exact de aceiași postaci. Pe de o parte, s-a format curentul: „Nu mă vaccinez, întâi să se vaccineze președintele și miniștrii și, dacă nu pățesc nimic, mă mai gândesc și eu”. Pe de altă parte, se susține o teorie opusă: “Normal că ăștia se vor vaccina primii, cu un altfel de vaccin, mai bun, și pe noi, proștii, ne lasă la sfârșit, să ne vaccineze cu un altul care conține cipuri”.

Postaci ai propagandei ruse, ai PSD și conspiraționiști “de profesie” îmbibă grupurile de Facebook cu astfel de mesaje, pentru a semăna neîncrederea.

Grupul de lucru care coordonează campania de vaccinare anti-Covid a ales ca Iohannis să fie vaccinat în tura a doua pentru a nu se specula că, fiind demnitar, se grăbește să se pună la adăpost înaintea oamenilor de rând.

În lume, conducătorii altor state au ales și ei soluții diferite. Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, s-a vaccinat primul, în direct, pentru a da exemplu personal. În SUA, Marea Britanie și Canada, primii vaccinați au fost, în schimb, medici și asistente din prima grupă de risc, în timp ce membrii guvernelor, ai parlamentelor și șefii de state așteaptă.

„Klaus Iohannis nu este în prima categorie de vaccinare. Președintele este în etapa a doua de vaccinare, conform strategiei“

În California și în alte state americane, presiunea asupra autorităților, exercitată de cei bogați, este foarte mare. Milionarii încearcă să “sară rândul” și să obțină primii vaccinurile, deși nu sunt în grupele de risc și ar trebui să fie imunizați abia peste câteva luni.

În România, discuția dintre Iohannis și consilieri s-a purtat în jurul cadrului legal existent pentru ca președintele să fie vaccinat primul. Medicul Valeriu Gheorghiță a povestit: “În cadrul grupului de lucru președintele Klaus Iohannis ne-a ridicat această propunere ca să o evaluăm și răspunsul a fost, după ce ne-am consultat cu toți experții, că nu este de dorit. Pentru că, dintr-un gest care se dorește a convinge și a întări încrederea în vaccinare se pot crea alte speculații și nu am dorit acest lucru pentru că se distrug toată credibilitatea noastră și toată munca. Klaus Iohannis nu este în prima categorie de vaccinare. Președintele este în etapa a doua de vaccinare, conform strategiei. De aceea, Klaus Iohannis a anunțat că se va vaccina când îi va veni rândul conform strategiei de vaccinare“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Uniunea Barourilor îl apără pe avocatul condamnat în lotul „Ferma Băneasa”. Ce-i promitea Robert Roșu prințului-de-tinichea

* Escrocii Beny Steinmetz și Tal Silberstein, dați în urmărire generală după condamnările din dosarul „Ferma Băneasa”

* Un preot din Craiova denunță mascarada anti-mască a unui deputat AUR

* „Busu” de la Meteo, în direct la Pro TV: „Eu cred că virusul ăsta n-a apărut aşa, din neant! A fost creat! Marile companii n-au fost afectate“

* Falsul revoluționar „Mitralieră” țipă împotriva DNA: „Anchete staliniste și gestapoviste!”

* VIDEO. Mirel Palada – doar 9 luni de închisoare cu suspendare pentru că l-a bătut pe senatorul Goțiu în studioul B1 TV

* După ce a făcut publice datele unui client nemulțumit, Banca Transilvania contestă amenda și acuză omul că a trimis un e-mail cu “conținut defăimător”

* TABEL. România depășește deja 7 țări UE la consumul pe cap de locuitor. Suntem peste Ungaria și la egalitate cu Polonia, dar sub ele la productivitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here