sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLumeaPremieră: directorii FBI și MI5, conferință comună pe tema amenințării Beijingului. „China...

Premieră: directorii FBI și MI5, conferință comună pe tema amenințării Beijingului. „China este hotărâtă să vă fure tehnologia şi s-o folosească pentru a vă submina activităţile”

-

Într-o acțiune caracterizată de experți ca fiind “fără precedent”, directorii FBI și MI5, poliția federală americană și serviciul de informații interne al Marii Britanii, au organizat miercuri o conferință comună în care i-au avertizat pe oamenii de afaceri că au devenit principala țintă a Chinei. Aceasta „e hotărâtă să vă fure tehnologia și să o folosească pentru a vă submina activitățile”, au atenționat audiența cei doi. Însuși demersul în sine anglo-american arată că situația este deosebit de gravă și de actuală.

China stă la pândă și urmărește cu atenție sistemele democratice, mediatice și juridice ale lumii libere, dar nu pentru a le copia, ci pentru a le căuta slăbiciunile și a le distruge, au mai avertizat conducătorii celor două cunoscute agenții.

Ken McCallum, directorul general al MI5 (Marea Britanie), și Chris Wray, directorul FBI (SUA), au apărut împreună, la Thames House din Londra, în fața unei audiențe formate din directori și șefi ai unor mari companii. Cei doi le-au pus în vedere invitaților că se află în fața unei amenințări iminente din partea unei puteri ostile și deosebit de tenace, China comunistă, relatează The Guardian.

Britanicul Ken McCallum (MI5) a menționat că serviciile de spionaj chineze au o abordare prudentă și răbdătoare, rareori dându-și de gol țintele. „Astăzi efectuăm de şapte ori mai multe investigaţii decât în 2018. Plănuim să le extindem încă pe atât, menţinând în acelaşi timp un efort major împotriva ameninţărilor ascunse ruseşti şi iraniene. Activităţi ostile au loc în prezent pe pământul britanic“, a declarat britanicul.

- Advertisement -

Acesta a adăugat că principala țintă a chinezilor nu par a fi acum instituțiile guvernamentale, ci companiile occidentale, cărora vor să le fure secretele, metodologia și tehnologia, apoi să le distrugă: „În ceea ce priveşte volumul, cea mai mare parte a ceea ce este ameninţat de agresiunea Partidului Comunist Chinez nu sunt, ca să spunem aşa, lucrurile de care mă ocup, ci cu ceea ce vă ocupaţi voi – expertiză, tehnologie, cercetare şi avantaj comercial de vârf, dezvoltate şi deţinute de persoane din această sală şi de alţii ca voi“.

Americanul Chris Wray (FBI) a adăugat că în acest moment China reprezintă „un pericol complex, durabil și omniprezent” pentru SUA, Marea Britanie și pentru aliații lor. China este „hotărâtă să vă fure tehnologia şi să o folosească pentru a vă submina activităţile şi a vă domina piaţa”, a avertizat Wray. Britanicul McCallum a completat: „Partidul Comunist Chinez este interesat de sistemele noastre democratice, mediatice şi juridice. Nu pentru a le imita, din păcate, ci pentru a le folosi în beneficiul său“.

Atât șeful FBI, cât și cel al MI5 au avertizat că un atac al Chinei asupra Taiwanului ar produce o criză uriașă la scară planetară în comerțul și industrie. Taiwanul este principalul producător de semiconductori și microcipuri de înaltă performanță, dispariția lor fiind de natură să paralizeze întreaga industrie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* O apropiată a lui Dan Voiculescu a pus mâna pe Domeniul Știrbey din Buftea la un preț derizoriu, cu complicitatea regimului Iohannis-PSD. Proprietatea are 24 de hectare și construcții istorice

* Pariul meu cu Peter Imre, tăiat de Patriciu. Olimpiada lui Oprescu

* Roxana, românca sfâșiată de rechin, era inspector la ANAF Suceava. Dăduse 1.900 de euro pe excursia în Egipt

* Putin e tot mai singur: chinezul Xi Jinping ar fi refuzat invitația de a vizita Rusia, kazahul Tokaev a promis că va ajuta Europa să facă față crizei energetice

* VIDEO. Occidentul începe să pompeze cu adevărat armament în Ucraina. Biden: vom livra 140.000 de sisteme antitanc, 600 de tancuri, 500 de tunuri, lansatoare de rachete avansate, sisteme antiaeriene

* Incredibilul colaps economic al Rusiei. Primele date: producția de mașini a scăzut cu 97,6%, frigidere – 58,1%, mașini de spălat – 59,2%, vagoane de tren – 59,8%

VIDEO. O rachetă trimisă de ruși, în Lugansk, s-a întors și a lovit punctul de lansare, provocând o explozie catastrofală!

* Regimul Putin l-a arestat ca „dezertor” pe portarul naționalei de hochei a Rusiei, vicecampion olimpic în acest an. Legitimat la un club din SUA, Ivan Fedotov va fi dus cu forța la recrutare și, posibil, trimis pe frontul din Ucraina

* Simona Halep intră ca uraganul în „sferturi” la Wimbledon: 6-1, 6-2 cu jucătoarea nr. 4 a lumii! Parcurs grozav: 8-0 la seturi, 49-22 la ghemuri

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -