PNL contestă semnăturile de pe moțiunea de cenzură USR-PLUS – AUR. Se acuză falsuri și ștersături. Procedura de verificare va amâna depunerea moțiunii

7
544
Semnăturile de pe moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS sunt contestate de PNL

PNL a depus luni dimineața, prin Daniel Fenechiu, liderul grupului liberal din Senat, o contestație oficială a semnăturilor de pe moțiunea de cenzură a USR-AUR. Documentul a fost adus la Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului și în el se cere verificarea semnăturilor de pe moțiune. PNL acuză falsuri și ștersături în listă, în timp ce USR-PLUS acuză doar o manevră prin care Guvernul Cîțu încearcă să-și prelungească supraviețuirea.

Conform G4Media.ro, care a obținut textul contestației, liberalii spun că minimum 12 semnături sunt scanate, neîndeplinind cerința de a fi olografe, alte semnături prezintă ștersături și corecturi, iar unele pur și simplu nu corespund semnăturii depuse de respectivii parlamentari pe alte documente.

USR-PLUS, prin liderul grupului deputaților acestui partid, Ionuț Moșteanu, a acuzat PNL că se agață de orice pretext pentru a evita ca moțiunea de cenzură să ajungă la vot. Nimeni nu și-a contestat semnătura de pe moțiune, a spus Moșteanu. Mai mult decât atât, în ultimul an și jumătate Parlamentul a funcționat pe baza votului dat online, inclusiv prin semnături scanate, iar până acum nu a contestat nimeni acest lucru, spune deputatul USR-PLUS.

Prin urmare, pentru a evita viitoare tărăgănări ale procesului birocratic de desfășurare a moțiunii, USR-PLUS depune din nou lista cu semnături în cursul zilei de luni, afirmă Moșteanu.

Ce reclamă PNL în textul contestației la moțiunea de cenzură

 • Mai multe semnături nu sunt prezentate în original, ci fotocopiate / scanate neîndeplinind cerința de semnătură olografă în original în dreptul numelui – prenumelui initiatorului (cel putin 12 semnături scanate, de ex. semnăturile de la pozitiile 60, 62 și 72);
 • Unele semnături sunt redate cu ștersături ori corecturi efectuate direct pe text, prin suprapunerea unor linii corectoare (ex. pozitiile 43 si 44);
 • Există indicii temeinice că mai multe semnături ale unor senatori si deputati inițiatori ai moțiunii de cenzură nu corespund cu semnăturile acelorași parlamentaridin listele de semnături pentru prezenta acestora la ședințele de plen ale fiecărei camere/la ședințele comisiilor. Este vorba de semnături total diferite de cele folosite de aceiași parlamentari în listele de prezență, ceea ce pune sub semnul întrebării veridicitatea și realitatea acestor semnături și implicit numărul obligatoriu de semnături cerut de Constituție pentru depunerea unei moțiuni de cenzură;
 • Din informatiile publice, unii parlamentari semnatari ai moțiunii nu se aflau în țară pentru a putea semna moțiunea de cenzură personal, în original.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Consilierul premierului Cîțu le cere partenerilor occidentali „să împiedice imediat” cooperarea dintre USR-PLUS și AUR pentru moțiunea de cenzură! „Am informat Comisia Europeană, SUA, Israel și Germania despre planul USR-PLUS de a crea o nouă majoritate parlamentară cu un partid neofascist, antisemit”

* Scrisoarea secretă a lui Cîțu către talibani

* Iohannis se plasează clar de partea lui Cîțu. Atac dur la adresa USR-PLUS: „s-a discreditat iremediabil”, „trădează voința cetățenilor”, „gesturi politice iresponsabile”

* Mișu Negrițoiu despre Florin Cîțu, pe care l-a dat afară de la ING: „Un mic satrap, foarte învechit. Nu știe să lucreze în echipă”. Despre Klaus Iohannis: „Plutește” / „Orban este singurul care poate să ducă PNL mai departe, voi îl îngropați. Nu-mi pasă, dar păcat de țară!”

* Mesaj dur al celui mai performant liberal. Ilie Bolojan atrage atenția taberei Cîțu că împinge PNL într-o fundătură. „Unde ne ducem mai departe? Care sunt pașii următori?”

Încă un dosar pentru Dragnea! Vacanțe exotice în Qatar, Maldive, Bali și Caraibe, alături de concubina Irina, pe banii PSD – subvenție de la stat

* Adrian Sârbu, părăsit de încă un om de bază. Costi Mocanu a rupt colaborarea cu Aleph, după ce Felix Drăghici plecase la Antena 1

* A murit un om enorm: Ivan Patzaichin. Mare sportiv, uriaș caracter. Medaliat cu aur la 4 Olimpiade, campion mondial de 8 ori

* Duminica neagră: a murit și actorul Ion Caramitru! În aceeași zi cu Ivan Patzaichin, și tot la Spitalul Elias

* VIDEO. Meciul de fotbal Brazilia – Argentina a fost oprit de agenți sanitari care au luat de pe teren, în minutul 7, patru colegi ai lui Messi! Partida nu s-a mai jucat

7 COMENTARII

 1. În TOATĂ (!!!) istoria „post-decembristă” a PARLAMENTULUI-ROMÂNIEI, DOAR O SINGURĂ DATĂ S-A MAI PETRECUT ACEASTĂ (IMENSĂĂĂĂĂ!!!) MIZERIE: NUMAI… BANDITUL-de-„CIORDACHE” A MAI CERUT (șiii… OBȚINUT, chiar!) PORCĂRIA-ASTA, daaaaaaaaaaaaaa?!!!

  • NU SUNT ANALFABEȚI semnatarii-moțiunii, ciii… EȘTI TU un… „VENTILATOR-de-RAHAT” , cîțistule: NU MAI ARUNCA MINCIUNI-NERUȘINATE (!!!), căci n-a șters și corectat NIMENI NIMIC pe lista aia!!!

   Cât de JOSNICI și JALNICI sunteți, voi, susținătorii DISPERAȚI ai DERBEDEULUI BEȚIV-și-HOȚ de Cîțu, MARIONETA-PENIBILĂ a ȘIRETULUI de Iohannis!!!

   NICI… 1% (!!!) NU o să mai adunați, la umătoarele alegeri, în asemenea HAL ați reușit să SCÂRBIȚI lumea!!!

 2. Dovada suprema pentru ultimii prosti care se mai indoiau ca PNL=PSD=aceeasi mizerie=USL=tagma jefuitorilor poporului roman. Singura veste buna este ca marcelica ciolanica va primi in curand un sut in fund de la sefia PSD cum au primit toti sefii PSD care s-au crezut mari combinatori si s-au dovedit niste carpe care au periclitat procentele partidului! Prin impiedicarea depunerii motiuni si incalcarea Constitutiei, prin alianta pe fata cu PSD cutu si imposorii din PNL au dovedit ca mare dreptate are teologul Cristian Badilita cand scrie ca rad si gainile din Coreea de Nord cand cutulica si camarila pesedisto-libera se declara occidentali si democrati.

 3. Acest… NOU-U.S.L. (P.N.L.-Iohannis&Cîțu plus P.S.D.-Ciolacu) ESTE și VA FI… MUUUULT MAI NENOROCIT DECÂT… VECHIUL-U.S.L. (P.S.D.-Ponta cu P.N.L.-„Căcărău”)!!!

  Măcar PRIMULUI U.S.L. i se opunea președintele-Țării (Traian Băsescu), pe când NOUL-U.S.L. în are pe președinte (Klaus Iohannis)… ÎNĂUNTRU (!!!), de fapt… ÎN-FRUNTE (CAPUL-RĂUTĂȚILOR), chiar!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here