luni, februarie 26, 2024
AcasăNewsPică Dăncilă? NU! Dar opoziţia poate să cadă în picioare, vezi alianţa...

Pică Dăncilă? NU! Dar opoziţia poate să cadă în picioare, vezi alianţa de o zi PNL-USR

-

Şansele moţiuni de cenzură anti-guvernul Dăncilă sunt minime. Dar iniţiativa arată că opoziţia ştie să strângă rândurile. Şi nu e ultimul exemplu. Ieri, PNL şi USR au demonstrat că pot face echipă, în ciuda diferenţelor dintre ele.

Partidul Naţional Liberal împreună cu Uniunea Salvaţi România au contestat, marţi, la Curtea Constituţională Ordonanţa de Urgenţă nr.90/2018 privind înfiinţarea Secţiei speciale de anchetare a magistraţilor, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

Ca o noutate, am cerut CCR să sesizeze Curtea de Justiţie a UE cu patru întrebări preliminare, întrebări care, sperăm noi, odată trimise CJUE iar CJUE pronunţându-se asupra lor va lămuri odată pentru totdeauna dacă rapoartele MCV sunt obligatorii. Sunt foarte importate aceste întrebări preliminarii! Sper ca CJUE, sesizată de CCR va răspunde cât mai rapid – este sau nu obligatorie orice recomandare din MCV”, a declarat liberalul Ioan Cupşa.

- Advertisement -

La rândul său, deputatul USR Stelian Ion a precizat că USR s-a opus de fiecare dată când s-a vorbit despre constituirea acestei secţii speciale de anchetare a magistraţilor pentru că, aşa cum s-a văzut zilele trecute, „această secţie a devenit deja un instrument de presiune asupra magistraţilor”.

„Liviu Dragnea a spus că este încântat de faptul că judecătorii şi procurorii au pus frână în anchete. Practic, liderul partidului de guvernământ a recunoscut că acesta a fost scopul, de a intimida procurorii şi judecătorii. Am invocat în sesizarea CCR motive foarte clare prin care sperăm că îşi vor găsi ecou în decizia CCR. Vom face tot ce stă în puterea noastră pentru a opri acest dezastru pe care îl produce în justiţie”, a afirmat Stelian Ion, citat de Epoch Times România.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Vai de noi cum ne bucuram de orice eveniment de unire a fortelor opoziitiei faramitate ! In mod normal nu numai toata opozitia dar si membrii PSD responsabbili ar fi trebuit sa faca acelasi demers. Cata putreziciune si moliciune de caracter dovedesc! Oamenii i-au votat sa faca bine tarii si ei se dau pe dupa trestie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -