luni, martie 4, 2024
AcasăFără categorieIncredibila viață și teribila moarte ale cântăreței care s-a înecat în Dunăre,...

Incredibila viață și teribila moarte ale cântăreței care s-a înecat în Dunăre, în propria mașină

-

La 34 de ani, cântăreața Anca Pop se putea lăuda cu o viață de roman. Unul cu sfârșit tragic, în apele reci ale Dunării.

Ironia destinului a făcut ca de mare fluviu să fie legate două borne care i-au marcat destinul. Părinții au trecut-o Dunărea cu o barcă pneumatică în 1987, pe când avea trei ani, pentru a-i oferi șansa de a trăi în lumea liberă. Aceleași ape ale Dunării au înghițit-o luni noaptea, când nu se afla la vâsle, ci la volan.

Fuga spre libertate, într-o barcă pneumatică

E șocant să afli că a murit cineva în propria mașină, dar nu pe șosea, ci în Dunăre. Șocul e și mai mare când afli că victima este o artistă cu zeci de mii de fani.

- Advertisement -

Anca Pop mergea dinspre Orșova, județul Mehedinți, spre Moldova Nouă, județul Caraș-Severin. După un an agitat, voia să-și petreacă Sărbătorile de iarnă alături de părinții săi. Aceiași părinți care în 1987, pe când ea avea trei ani, au luat-o în brațe, au urcat-o într-o barcă pneumatică și au trecut-o Dunărea dincolo, în Iugoslavia (acum, acest pământ se numește Serbia), evadând din România lui Ceaușescu. Au stat cu toții într-un lagăr de refugiaţi din țara vecină. Ulterior, au emigrat în Canada, ținta aventurii lor.

Tragedia de la Svinița

Tragedia din noaptea de luni, 17 decembrie 2018, a venit din senin. Anca venea de la București, conducându-și singură mașina. Trecuse cu bine de Orșova, intrase în Clisura Dunării. Brusc, din cauza poleiului, în zona viaductului Svinița, maşina artistei a derapat, a părăsit șoseaua, într-un tronson fără parapet, și a plonjat în Dunăre. Ajunsă sub apă, captivă în propria mașină, Anca Pop nu a avut nicio șansă.

Părinții și sora ei s-au îngrijorat când au pierdut contactul telefonic cu ea, apoi au intrat în panică: orele treceau, iar Anca nu dădea niciun semn, deși trebuia să ajungă de mult acasă. Sora ei a alertat poliția. Și tot ea a anunţat, a doua zi, moartea cântăreței, după ce scafandrii i-au găsit cadavrul.

- Advertisement -

Printre șamani în Peru, călătorii spirituale în India, Japonia, Thailanda

Născută la Moldova Nouă pe 22 octombrie 1984, Anca Pop era cunoscută ca o artistă nonconformistă. În urmă cu trei ani a cântat cu Goran Bregovici şi a pozat goală în „Playboy”, apărând pe coperta numărului din iulie-august 2015.

Viața a purtat-o în Canada, Peru, Japonia, India, Thailanda. Era pasionată de călătoriile spirituale, căutând răspunsuri în țări îndepărtate. În Peru a trăit printre șamani, de unde și-a și luat numele de scenă „Shamanca”. În Japonia și-a lansat primul album muzical și a colaborat cu Goran Bregovici, despre care spunea că l-a auzit prima dată când era o copilă în tabăra de refugiați din Iugoslavia.

Anca Pop a promovat o viață lipsită de inhibiții, fiind o prezență exotică și recunoscând că este lesbiană. „Am făcut amor și în instituții publice, cum ar fi Casa Poporului sau Guvernul”, povestea cântăreața.

Despre muzica Ancăi Pop

  • Piese din albumul lansat pe 12 iulie 2017 în Japonia: Free Love, Super Cool, Ring Around”, „Loco Poco” și „Ederlezi”.
  • Cu Goran Bregovici a colaborat pentru albumul „Champagne for Gypsies”, pentru care a scris două dintre piese.
  • Pe 27 iulie 2015 a lansat o altă versiune al videoclipului piesei „Free Love”, exclusiv pentru revista „Playboy”.
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -