Patriarhul Daniel îi îndeamnă pe credincioși, în vârful pandemiei, să „sporească rugăciunea”, dar nu și să se vaccineze

1
1426
Patriarhul Daniel, capul BOR

În plin val 4 al pandemiei de Covid, când în România mor câte 3-400 de oameni pe zi, iar țara tocmai a terminat pelerinajul cu zeci de mii de oameni la moaștele Sfintei Parascheva, la Iași, și se pregătește de pelerinajul de Sfântul Dimitrie Basarabov la București, Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe, le-a transmis credincioșilor „să sporească rugăciunea“.

În scurtul mesaj al Patriarhului, postat pe site-ul oficial al BOR, basilica.ro, nu se pomenește nimic despre vaccinare. În schimb, dat fiind că „e o perioadă extrem de grea“, iar țara „se confruntă cu cel mai intens val al pandemiei“, oamenilor li se cere să se roage mai mult și să respecte măsurile de protecție.

Preafericitul Daniel este singurul cap al unei biserici din Uniunea Europeană care nu a făcut apel la credincioși să se vaccineze.

Potrivit cifrelor oficiale, în acest moment sunt internate 17.610 persoane cu Covid în spitale. 440 dintre aceste persoane sunt copii. La terapie intensivă sunt internați 1.727 de oameni, din care 39 de copii.

De miercuri până joi au murit 303 oameni din cauza Covid. Miercuri au murit 382, iar marți – 442. În majoritate covârșitoare, cei internați în spitale sunt nevaccinați. Dintre cei decedați, peste 90% sunt, de asemenea, nevaccinați.

Apelul făcut de Preafericitul Daniel la enoriași

Îndemn la rugăciune şi grijă pentru sănătate

În această perioadă extrem de grea, când ţara noastră se confruntă cu cel mai intens val al pandemiei care sufocă secțiile ATI ale spitalelor, Patriarhia Română îndeamnă stăruitor pe toţi credincioşii şi pe toţi clericii săi să sporească rugăciunea pentru sănătate, să respecte măsurile de protecție recomandate de autoritățile medicale şi să asculte îndemnurile medicilor ce lucrează pentru alinarea suferinţei bolnavilor.

Viaţa şi sănătatea, fiind daruri primite de la Dumnezeu, trebuie păstrate şi cultivate cu multă grijă, smerenie şi înţelepciune, spre binele personal, al familiei şi al societăţii în care ne aflăm.

† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* STENOGRAME PNL. Cîțu: „Să ne victimizăm și noi!” / Bușoi: „Să-i trimitem la origini!” / Rareș Bogdan: „Cioloș lucrează doar pe manipulare” / Nica: „Iohannis a vrut să-l erodeze pe Cioloș pentru 2024”

* După o oră de discuții, Cîțu îl trimite pe Cioloș să facă guvern cu PSD și AUR. Minciuna zilei: „Criza a fost creată de «coaliția» AUR – PSD – USR, din partea căreia domnul Cioloș e desemnat”

* SURSE: Orban pleacă din PNL și înființează Forța Liberală. Va fi urmat de 30-40 de parlamentari

* Rareș Bogdan îl trimite pe Cioloș să ia voturi de la „doamna Şoşoacă şi anti-vacciniştii din faţa Palatului Cotroceni”

* EDITORIAL. Cacealmaua lui Iohannis

* Florin Roman despre fostul său șef Ludovic Orban: „A furat munca lui Rareș Bogdan și a lui Klaus Iohannis!”

Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

* Curea și Ciuvică au adus Antenei 3 o amendă de 5.000 de lei, pentru injurii la adresa lui Mălin Bot

* VIDEO. Covid-19 decimează o familie de artiști: la 10 zile după „rapsodul Banatului”, a murit și fiica sa! Cei doi erau nevaccinați

* VIDEO. Kim Jong Un se distrează punându-i pe militarii nord-coreeni să spargă plăci de beton cu capul

1 COMENTARIU

  1. Popor primitiv care considera ca legatura lui cu D-zeu se face prin preot. Reportajul „Marele Alb” nu a fost o noutate. Preotii face legea in sate, ei vand locurile de veci, ei taie si spanzura in comunitate cu primarul. Religia este o forma de dezbinare a oamenilor si o scanteie pentru razboi. Daca exista un D-zeu sa fim sigur ca el nu este nici alb, nici negru, nici galbejit, nici ortodox, nici catolig sau budist. Fiecare poate fi alaturi de D-zeu daca face un bine facandu-i bucurosi pe cei din jur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here