marți, mai 21, 2024
AcasăNewsRevelația lui Cîțu: „Oamenii se uită la noi și nu prea ne...

Revelația lui Cîțu: „Oamenii se uită la noi și nu prea ne iau în serios“. Plus două idei care se bat cap în cap

-

Florin Cîțu, președintele PNL, a stârnit stupoare joi, când a făcut declarații contradictorii. Mai întâi, premierul demis a acceptat că refacerea coaliției PNL – USR – UDMR „este un lucru important, dar trebuie refăcută în jurul PNL“. Apoi, imediat, a afirmat că există deja o decizie a PNL care interzice intrarea la guvernare alături de un alt partid care a votat moțiunea de cenzură, scrie News.ro.

Îngăduitor, el a spus totuși că ar reprimi USR dacă acest partid și-ar cere iertare! În final, după aceste afirmații care se bat cap în cap, Cîțu a concluzionat: „Oamenii se uită la PNL și nu prea ne iau în serios“.

Tot discursul liderului PNL a fost unul contradictoriu și confuz. Pe de o parte, Florin Cîțu a mărturisit că trebuie refăcută coaliția, pentru că „este soluția viabilă“, dar pe de altă parte a continuat să spună despre cei de la USR că sunt iresponsabili și i-a acuzat de dezastrul din valul 4 al pandemiei. Asta, deși el însuși afirma, până de curând, că „am învins pandemia“, iar „campania de vaccinare a fost un succes“!

De neînțeles, Cîțu a spus într-o singură frază că „suntem de acord să trecem peste acest moment“, apoi, imediat, a afirmat că „azi suntem aici pentru că cei care vorbesc de responsabilitate sunt iresponsabili“! Apoi a mai turnat o propoziție, parcă pentru a fi sigur că nu e cale de împăcare, spunând că ar fi dispus totuși să facă un compromis și să reprimească USR dacă acest partid se căiește pentru greșelile făcute.

Declarații contradictorii sau confuze ale lui Cîțu

  • Avem decizie a Biroului Executiv că nu putem fi la guvernare cu un partid care a votat o moțiune împotriva noastră.”
  • „Aud foarte mult în spațiul public cuvântul responsabilitate de la cei care au votat cu AUR, de la cei care au luat ministrul Sănătății acum o lună de zile, l-au scos din Guvern și au lăsat România într-o situație dificilă.”
  • „Refacerea coaliției este un lucru important, dar refacerea coaliției în jurul PNL. Este soluția viabilă, refacerea coaliției în jurul PNL. Nu aș trece ușor peste cum s-a ajuns azi aici.”
  • „De o lună și ceva avem un atac la acțiunile guvernului, avem semnare de moțiune cu AUR, cu AUR și PSD, și apoi spun că sunt responsabili. Să recunoască o greșeală (USR – n. red.) și atunci putem merge mai departe.”
  • „Oamenii se uită la PNL și nu prea ne iau în serios. PNL a avut un Congres, deciziile sunt luate statutar. Când vorbim de responsabilitate, să ne asumăm public că am greșit și apoi să mergem mai departe. Nu sunt noi măsuri, sunt măsuri pe bugetul de acum, nu sunt politici noi.”
  • „Noi spunem că suntem de acord să trecem peste acest moment dar să discutăm. Azi suntem aici pentru că cei care vorbesc de responsabilitate sunt iresponsabili. Au demis un Guvern cu puteri depline.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* STENOGRAME PNL. Cîțu: „Să ne victimizăm și noi!” / Bușoi: „Să-i trimitem la origini!” / Rareș Bogdan: „Cioloș lucrează doar pe manipulare” / Nica: „Iohannis a vrut să-l erodeze pe Cioloș pentru 2024”

* După o oră de discuții, Cîțu îl trimite pe Cioloș să facă guvern cu PSD și AUR. Minciuna zilei: „Criza a fost creată de «coaliția» AUR – PSD – USR, din partea căreia domnul Cioloș e desemnat”

* SURSE: Orban pleacă din PNL și înființează Forța Liberală. Va fi urmat de 30-40 de parlamentari

* Rareș Bogdan îl trimite pe Cioloș să ia voturi de la „doamna Şoşoacă şi anti-vacciniştii din faţa Palatului Cotroceni”

* EDITORIAL. Cacealmaua lui Iohannis

* Florin Roman despre fostul său șef Ludovic Orban: „A furat munca lui Rareș Bogdan și a lui Klaus Iohannis!”

Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

* Curea și Ciuvică au adus Antenei 3 o amendă de 5.000 de lei, pentru injurii la adresa lui Mălin Bot

* VIDEO. Covid-19 decimează o familie de artiști: la 10 zile după „rapsodul Banatului”, a murit și fiica sa! Cei doi erau nevaccinați

* VIDEO. Kim Jong Un se distrează punându-i pe militarii nord-coreeni să spargă plăci de beton cu capul

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -