Dosar DNA pentru deputatul PNL care promisese „funcții în deconcentrate“ pentru ca un deputat AUR să nu voteze moțiunea de cenzură

0
278
Cosmin Șandru (centru, dând mâna cu Florin Cîțu) a fost înregistrat de un deputat AUR atunci când îi propunea să plaseze câțiva oameni în deconcentrate ca să „ne înțelegem“

DNA a început urmărirea penală față de Cosmin Șandru, deputatul PNL care i-a promis deputatului Ciprian Titi Stoica, de la AUR, că-i amplasează apropiații în „funcții în deconcentrate“ dacă nu votează moțiunea de cenzură contra Guvernului Cîțu. Procurorii l-au inclus în dosar și pe Nicolae Bitea, directorul general al Societății de Transport Timișoara. Șandru și Bitea sunt acuzați de dare de mită.

Săptămâna trecută, Titi Stoica s-a dus la DNA și a depus un denunț, alături de o înregistrare audio a convorbirii în care liberalul din tabăra Cîțu îi propunea avantaje în schimbul votului contra moțiunii sau al chiulului în ziua când se vota.

George Simion, copreședintele AUR, a afirmat vinerea trecută că nu mai puțin de 5 parlamentari ai partidului său au fost contactați de liberali, care le-au făcut propuneri asemănătoare – angajarea unor apropiați în funcții de conducere la companii publice. La schimb, parlamentarii contactați urmau să se eschiveze de la votarea moțiunii de cenzură. Într-unul din aceste cazuri, deputatul contactat a înregistrat convorbirea. Se poate auzi cum, în timpul discuției, Șandru îi spune lui Stoica: Ce-ar trebui făcut ca să putem negocia? Ia spune! Eu ți-o spun direct – promovăm câțiva oameni unde vrei tu, unde spui tu. Nu știe nimeni. Îi facem membri PNL de formă și gata!“.

Comunicatul DNA în dosarul dării de mită a deputatului Șandru, de la PNL

„Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții

ȘANDRU COSMIN, deputat în Parlamentul României și
BITEA NICOLAE-FLORIN, director general al Societății de Transport Public Timișoara,
în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

La data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecții Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice.

Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus.

Suspecților Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* STENOGRAME PNL. Cîțu: „Să ne victimizăm și noi!” / Bușoi: „Să-i trimitem la origini!” / Rareș Bogdan: „Cioloș lucrează doar pe manipulare” / Nica: „Iohannis a vrut să-l erodeze pe Cioloș pentru 2024”

* După o oră de discuții, Cîțu îl trimite pe Cioloș să facă guvern cu PSD și AUR. Minciuna zilei: „Criza a fost creată de «coaliția» AUR – PSD – USR, din partea căreia domnul Cioloș e desemnat”

* SURSE: Orban pleacă din PNL și înființează Forța Liberală. Va fi urmat de 30-40 de parlamentari

* Rareș Bogdan îl trimite pe Cioloș să ia voturi de la „doamna Şoşoacă şi anti-vacciniştii din faţa Palatului Cotroceni”

* EDITORIAL. Cacealmaua lui Iohannis

* Florin Roman despre fostul său șef Ludovic Orban: „A furat munca lui Rareș Bogdan și a lui Klaus Iohannis!”

Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

* Curea și Ciuvică au adus Antenei 3 o amendă de 5.000 de lei, pentru injurii la adresa lui Mălin Bot

* VIDEO. Covid-19 decimează o familie de artiști: la 10 zile după „rapsodul Banatului”, a murit și fiica sa! Cei doi erau nevaccinați

* VIDEO. Kim Jong Un se distrează punându-i pe militarii nord-coreeni să spargă plăci de beton cu capul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here