marți, martie 5, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaParașutiștii, elita armatei ruse, au înregistrat înfrângeri dezastruoase în Ucraina, anunță Armata...

Parașutiștii, elita armatei ruse, au înregistrat înfrângeri dezastruoase în Ucraina, anunță Armata britanică. Motivul: au fost puși să execute misiuni prostești

-

Incompetența, haosul și nepăsarea care domnesc la nivelul comandamentului armatei ruse au dus, între altele, la pierderi uriașe în rândurile parașutiștilor. Socotiți forța de elită a puterii militare rusești, aceștia au fost până acum protagoniștii câtorva dintre cele mai groaznice înfrângeri înregistrate de forța de invazie a lui Putin în Ucraina, menționează Ministerul Apărării din Marea Britanie în buletinul său zilnic despre război.

Parașutiștii sunt cea mai selectă și, totodată, cea mai scumpă forță armată a Rusiei. Instruirea și echiparea lor costă foarte mult, iar membrii acestei forțe de elită au statut de profesioniști, sunt plătiți suplimentar și beneficiază de privilegii.

Aceste unități atât de greu de format au fost irosite prostește de comandanții armatei Rusiei, care fie le-au trimis în operațiuni hazardate, fără susținere și foarte departe de posibilele întăriri, fie le-au pus să execute misiuni total neadecvate, care ar fi trebuit întreprinse de forțe blindate!

- Advertisement -

Analiza făcută de specialiștii militari britanici asupra modului în care Rusia și-a utilizat parașutiștii în primele 3 luni de război din Ucraina

Forțele aeropurtate ale Rusiei – VDV – au fost puternic implicate în mai multe eșecuri tactice notabile de la începutul invaziei rusești.

Printre acestea se numără încercarea de avansare spre Kiev prin aerodromul Hostomel în martie, progresul blocat pe axa Izium din aprilie și recentele traversări eșuate și costisitoare ale râului Siverskyi Donets.

Doctrina rusă prevede trimiterea VDV în unele dintre cele mai solicitante operațiuni. VDV, care numără 45.000 de soldați, este alcătuit în mare parte din soldați profesioniști cu contract. Membrii săi se bucură de un statut de elită și au salarii suplimentare. Dar VDV a fost angajat în misiuni mai potrivite pentru infanteria blindată grea și a suferit pierderi masive în timpul campaniei. Performanțele sale mixte reflectă probabil o gestionare strategică greșită a acestei capacități și eșecul Rusiei de a asigura superioritatea aeriană.

- Advertisement -

Utilizarea greșită a VDV în Ucraina evidențiază modul în care investițiile semnificative ale lui Putin în forțele armate din ultimii 15 ani au dus la o forță generală dezechilibrată.
Eșecul de a anticipa rezistența ucraineană și autosuficiența ulterioară a comandanților ruși a dus la pierderi semnificative în multe dintre cele mai multe unități de elită ale Rusiei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Lovitură năprasnică anti-Putin: de ziua Maiei Sandu, fostul președinte Igor Dodon a fost arestat pentru trădare de patrie și infracțiuni de corupție!

* VIDEO. Amenințare sinistră a Rusiei: “Ori câștigăm în Ucraina, ori acest război se va sfârși prost pentru întreaga omenire!”. Populația e avertizată: „Obișnuiți-vă cu noua viață!”

* NATO ia în calcul să spargă blocada rusă din Marea Neagră și să escorteze cu nave de război cargourile ucrainene încărcate cu grâne din Odessa

* Răzbunarea partizanilor ucraineni pe primarul trădător din Energodar, care a trecut de partea Rusiei teroriste

* Fost șef al MI6: „Putin va pleca până în 2023, dar probabil în sanatoriu, de unde nu va ieși ca lider al Rusiei”

* Dezvăluiri-șoc: cancelarul Germaniei era omul Moscovei, marxist fanatic, ataca NATO și SUA ca „militariști iresponsabili”. Olaf Scholz și-a ascuns legăturile cu regimul est-german

* Un deputat rus amenință SUA: „Cenușa nucleară va veni de la voi!” / Finlanda, Suedia și țările baltice „vor trebui zdrobite”, „vrem să le distrugem”

* Modelul Putin: PSD încearcă să decapiteze o televiziune pe care n-o poate controla. Un amendament al ministrului Romașcanu ar forța RCS/RDS să vândă sau să închidă Digi 24

* Coaliția PSD-PNL-UDMR a masacrat Codul Rutier. „Au băgat înapoi toate șmecheriile de scăpat cu carnetul pentru cei care încalcă grav regulile de circulație”

* RECHIZITORIU. Fiul mafiotului Rădoi închiria spațiu la metrou cu 250 de euro pe lună și îl subînchiria cu 2.800. Profit: 237.600 de euro în 9 ani

* Fiul lui Miron Mitrea, avansat de MAE. A ajuns șef al Consulatului României la Roma. Nici fostul ministru nu o duce rău în afaceri

 

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -