Orban: „Cîțu mai poate fi premier doar cu sprijinul PSD. Ar fi un dezastru pentru PNL și pentru România“

4
1348
Ludovic Orban (plan secund) are de înfruntat cuplul Florin Cîțu (stânga) - Klaus Iohannis (dreapta) în lupta pentru șefia PNL

Ludovic Orban, președintele PNL, rămâne pe poziții și afirmă că, dacă va câștiga alegerile din partid pe 25 septembrie, va prelua și funcția de premier. Se continuă astfel un război al declarațiilor, pentru că președintele țării, Klaus Iohannis, a afirmat chiar în aceeași zi că nu vede motive să-l schimbe pe Cîțu din funcție chiar dacă acesta va pierde alegerile. E cel mai puternic suport pe care șeful statului i-l poate da protejatului său.

Miza postului de premier o reprezintă banii publici. Cine este șeful Guvernului are în mână și resursele bugetare care trebuie împărțite către primari. De aceea atât Orban, cât și tabăra Iohannis-Cîțu insistă pe ideea identității premierului după 25 septembrie. Atât timp cât vor ști că depind de Cîțu pentru a primi banii „de la centru“, membrii PNL din conducerile filialelor vor vota cu acesta.

Tocmai de aceea Orban insistă că, dacă rămâne președintele PNL, va prelua șefia Guvernului. El transmite astfel mesajul subliminal că delegații liberali de la Congres nu sunt obligați să-l voteze pe Cîțu pentru că acesta nu va mai avea putere de decizie după Congres, dacă pierde.

Întrebat marți seara dacă evacuarea lui Florin Cîțu din fruntea Executivului n-ar fi o concesie făcută față de USR-PLUS, Orban a răspuns, conform News.ro, că interesul partidului și al României prevalează în fața unui orgoliu personal: „Ce este mai important? Să asigurăm României un Guvern cu o majoritate parlamentară coerentă, care are un program de guvernare, sau să fim orgolioși și să nu acceptăm astfel de condiții? Problema e simplă. Dacă vrem să refacem coaliția, trebuie să ne așezăm la masă și să ajungem la o înțelegere cu USR-PLUS, ținând cont de pozițiile părților. Cîțu mai poate fi premier doar cu sprijinul PSD, ceea ce ar fi o catastrofă și pentru PNL, și pentru România“.

Șeful PNL a adăugat că Iohannis ar trebui să țină cont de interesele PNL, care în acest moment sunt contrare unei alianței cu PSD. În ciuda celor declarate public de șeful statului, Orban dă asigurări că acesta îl va nominaliza ca premier, dacă va fi cazul.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Apelul a 51 de parlamentari PNL: „Ludovic Orban poate reface majoritatea parlamentară” / „Respingem orice colaborare cu PSD”

De ce a devenit Gâdea mare susținător al lui Cîțu

Soluția ieșirii din criză: „Iohannis să-și recunoască greșelile făcute, să renunțe la Cîțu și să refacă alianța cu USR-PLUS. Altfel, PNL se îndreaptă spre dezastru”

CTP: „Cîțu e respingător. Afectează imaginea, scorul electoral și încrederea în PNL și în Guvern, chiar dacă nu gândește rău din punct de vedere economic” / „Cel care a creat criza politică este Cîțu, să fie foarte clar!”

* România, în pericol să fie băgată în carantină de UE. „Multe state europene se tem că românii şi bulgarii ar putea perpetua pandemia“

 * Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

* La temelia „partidului lui Dragnea” stă gruparea pușcăriașului Dorin Lazăr Maior, îmbogățit pe baza certificatelor de revoluționar

Dosar penal pentru cei 300.000 de euro drenați de Tudorache către televiziuni + Lazarus + Savaliuc, ca să facă reclamă unei minciuni: spitalul care nu există!

* A murit jurnalistul Horia Alexandrescu, tatăl Ancăi Alexandrescu. Avea 74 de ani

VIDEO. Nunta tragică: mirele are dublă fractură de coloană vertebrală după ce a fost aruncat în sus și n-a mai fost prins. El a aterizat în cap. Nunta a continuat doar cu mireasa și invitații

4 COMENTARII

  1. Da domnule președinte, dar oricum după trădarea dvs, pnl nu mai poate guverna, suteți la fel ca dracnea care și-a dat jos proprii premieri, devs ați apelat la usr crezând că oamenii nu se prind de mișel ce sunteți, avid de putere, că cu psd sau cu usr același mămăligă, tot nu explodează, și ne plângem că-i vai de capul nostru !!

  2. Dacă te duci la congresul PNL ți-ai dat foc la valiză .. te așteaptă suspendarea,după care anchetarea fraudelor făcute ,după care Rahova…!!..nu te mai salvează nici dracul..am înțeles că avionul stă în hangar la Sibiu…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here