Orban își pregătește plecarea din PNL și lansarea Forței Liberale. „Nu voi vota Guvernul Ciucă!” / „Îmi dau demisia din grupul parlamentar al PNL”

3
1022

Ludovic Orban a anunțat joi seara, la B1 TV, că desemnarea lui Nicolae Ciucă drept prim-ministru într-un guvern minoritar susținut de PSD a fost „picătura care a umplut paharul”. El spune că va vota împotriva instalării Guvernului Ciucă și că săptămâna viitoare își va da demisia din grupul parlamentar al PNL.

Prin poziționarea sa împotriva deciziilor luate de noua conducere a PNL, Ludovic Orban grăbește eliminarea sa din partid, pentru a lansa noua sa construcție politică, Forța Liberală, din postura de victimă a „grupării Cîțu” și a capriciilor lui Klaus Iohannis.

„Eu, categoric, nu voi vota Guvernul Ciucă! Pentru mine, asta este picătura care a umplut paharul. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din Grupul Parlamentar al PNL”, a spus Orban la B1 TV.

El a argumentat: „Cine se bazează pe votul PSD, nu are votul meu! Pentru că timp de 4 ani ne-am luptat să dăm jos PSD-ul, iar acum, din cauza gândirii președintelui Klaus Iohannis, aducem din nou PSD-ul la guvernare?! Niciodată cu votul meu!”

Ludovic Orban a precizat că nu știe dacă și alți parlamentari liberali vor face la fel, votând împotriva Guvernului Ciucă și părăsind Grupul Parlamentar al PNL.

Fostul lider liberal spune că „PNL nu mai există” și că decizia de a-l susține pe Nicolae Ciucă în funcția de premier nu a venit din „simulacrul de Birou Executiv” al PNL, ci de la președintele Klaus Iohannis.

„Noi luaserăm o altă decizie, că nu vom face o înțelegere cu PSD. Formula firească era să refacem coaliția PNL – USR – UDMR. Pentru mine, decizia președintelui de a-l desemna pe Ciucă este o trădare a alegătorilor care au votat Iohannis și PNL”, a mai spus Orban.

Cu o zi în urmă, Ludovic Orban ceruse demisia lui Florin Cîțu din fruntea PNL și îl atacase dur pe șeful statului: „Ambiţia bolnavă a lui Klaus Iohannis de a controla numirile procurorilor şi de a impune la şefia PNL un om care nu mai are nicio şansă să fie premier sunt cauzele care au dus la criza politică”.

Ludovic Orban a intrat în politică în 1992, ca membru al PNL – Aripa Tânără (PNL-AT).

Declarații ale lui Ludovic Orban la B1 TV

  • „Pentru mine, Iohannis și conducerea nelegitimă – «gașca demolatoare» – au trădat grav interesele cetățenilor. Au pus între paranteze viitorul României și șansa României la dezvoltare cu o coaliție care avea un program de guvernare. Acum, practic, toate înțelegerile sunt aruncate în aer.”
  • „Nu pot să găsesc nicio explicație rațională pentru comportamentul total dăunător intereselor României al președintelui Iohannis.”
  • „Domnului Ciucă nici nu i s-a uscat cerneala pe adeziunea la PNL. El face parte din categoria oamenilor care ajung în funcții fără să aibă o carieră politică în spate. Iohannis e și el un exemplar în acest sens.”
  • „Propunerea de premier în persoana domnului Ciucă este decizia președintelui, nu decizia PNL. Ați primit-o servită și într-o ședință de 4 minute în care practic a fost o comunicare a ucazului venit de la președinte. Marea majoritate a BPN aveau cu totul și cu totul alte gânduri decât desemnarea lui Ciucă.”
  • „Decizia de a-l propune pe domnul Ciucă nu a fost luată dimineață, la ora 10.00, în simulacrul de Birou Politic Național, care nu e forul statutar al partidului. Candidatul la funcția de prim-ministru și candidatul la Președinție se stabilesc în Consiliul Național – acela e forul statutar. Decizia nu a fost luată în ședința BPN, care a durat 4 minute. Atât a durat: 4 minute! Decizia a fost luată aseară, în întâlnirea de la Vila Lac. Acolo era o bătaie – veniseră să se bată ardelenii care-l sprijineau pe Bode cu ăștia care-l sprjineau pe Cîțu. Și până la urmă au plecat cu ce le-a ordonal președintele: generalul Ciucă.”
  • „Cu siguranță ați cerut voturile PSD-ului și vă bazați pe voturile PSD! Cine se bazează pe votul PSD, nu are votul meu, pentru că noi, ca Partid Național Liberal, în campania electorală și de-a lungul celor 4 ani în care am condus partidul, ne-am luptat pe viață și pe moarte cu PSD-ul, să dăm jos PSD-ul de la guvernare, să împiedicăm venirea PSD-ului la guvernare. Și astăzi, numai dintr-o dorință a președintelui de a distruge coaliția de guvernare onorabilă, practic sunteți puși în situația de a susține un candidat la funcția de prim-ministru care nu poate fi învestit – datorită gândirii politice a lui Iohannis și a încuviințării acestei gândiri politice – decât dacă sunteți votați de PSD.”
  • „Pentru mine, decizia lui Iohannis de a forța conducerea PNL, de a-l impune pe Ciucă, la înțelegere cu PSD, e o decizie care reprezintă o trădare gravă a alegătorilor care au votat cu Iohannis și în primul tur, și în al doilea. O trădare gravă a electoratului care a votat PNL tocmai pentru a ține departe de guvernare PSD, pentru a forma o coaliție de guvernare de centru-dreapta.”
  • „Azi, printr-un guvern minoritar învestit din mila PSD, fără o majoritate parlametară care să susțină reformele necesare, pur și simplu va fi o guvernare fără niciun fel de capacitate de a face reforme, de a asigura dezvoltarea României.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rareș Bogdan justifică reorientarea PNL către PSD: „USR va trebui să petreacă o perioadă de penitență”

* Frustrarea lui Cîțu ia forme grotești: PNL aruncă bani pe o campanie de denigrare a miniștrilor USR ai Sănătății

VIDEO. Ministrul Novak dezvăluie ravagiile făcute de Covid în familia sa de anti-vacciniști: „Bunică-mea a murit, pe tata l-am salvat în ultima secundă”

* Medic: „Dacă veți fi pe un pat de spital, cu 40° C febră de la Covid, lângă voi vom fi noi! Xena nu va fi, Superman nici atât, alții vor fi la golf…”

Mama medicului conspiraționist Răzvan Constantinescu, nevaccinată, „se zbate între viață și moarte“, infectată cu Covid. Doctorul insistă că „porcăria din flacon va distruge lumea“

VIDEO. Șoșoacă s-a năpustit la Spitalul „Marius Nasta” și a agresat-o pe managera Beatrice Mahler. „Aici se întâmplă crime! Există tratament, nu vor să-l aplice!”

VIDEO. Ambrozie, Episcopul de Giurgiu: „Nu vă grăbiți să vă vaccinați! Vaccinurile sunt expirate. Vedeți? Dau foc românilor în spitale!“

Escrocherie în Voluntari: Primăria lui Pandele a cumpărat „medalioane anti-Covid” de 30.000 de euro, neomologate în UE

3 COMENTARII

  1. Uitati-va la „vechiul liberal” din imagine,DANIEL CONSTANTIN,OMUL LUI VOICULESCU,CA SI GENERALUL DE TINICHEA,CIUCA!Da el in noi cu parerile sale de liberal de pripas,venit cu basca in mana, in PNL,ca si colegul sau sorin campeanu,din „marele partid” alde!Sa nu credeti ca Orban taia si spanzura ca presedinte,ci oamenii infiltrati de iohannis inca din 2014,momentul cu fuziunea!Omul a respectat statutul,secretarul general se ocupa cu primirile in partid!Cum nici securist nu este sau cu legaturi de prietenie cu securisti,e de inteles de ce nu l-a informat nimeni despre cei care au sau nu legaturi cu secu -cum are iohannis si rares bogdan-e o poza mai veche,cu el ,gusa si hellvig ,la o vorba intre amici,in Cluj,dupa alegerea lui Iohannis ,in 2014! Iar despre ciuca,da,e de tinichea,caci cine i-a facut imaginea de erou sa o si explice!Eu l-am vazut cu pinocchio-ponta,cu daniel constantin,siiiii…cine se lauda ca nu va face politica,nu acest „mare erou”??E NEVOIE DE UN PARTID LIBERAL IN ROMANIA,PE LANGA UN USR,CACI CE ALTE PARTIDE DEMOCRATICE AVEM? ENUMERATI-LE, DACA LE GASITI…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here