VIDEO. Orban: „Ambiția bolnavă a lui Iohannis a aruncat România în prăpastie” / „Cîțu să-și dea demisia de la conducerea PNL!”

0
1905
Ludovic Orban

Deputatul Ludovic Orban, fost președinte al PNL și al Camerei Deputaților și fost prim-ministru, i-a cerut demisia lui Florin Cîțu de la conducerea PNL. Cîțu că este o „frână evidentă în calea oricăror negocieri în care poate fi implicat PNL pentru a da o soluție rațională acestei crize”, a spus Orban miercuri, la Parlament.

Fostul prim-ministru l-a criticat dur și pe președintele Klaus Iohannis, căruia i-a cerut „să renunţe la răfuielile politice meschine, să renunţe la ambiţia bolnavă de a-şi impune o voinţă bolnavă, contrară intereselor fundamentale ale României”.

VIDEO: Declarația de presă a lui Ludovic Orban

Atacurile în rafală ale lui Ludovic Orban

  • „Solicit public demisia din funcţia de preşedinte al PNL a domnului Florin Cîţu. El a demonstrat că nu are nicio urmă de responsabilitate, a executat orbeşte ordinele primite fără să ţină cont de consecinţele dramatice pentru România, iar astăzi Florin Cîţu este o frână evidentă în calea oricăror negocieri în care poate fi implicat PNL pentru a da o soluţie raţională acestei crize. Odată cu Cîţu ar trebui să plece acasă şi toţi cei care l-au susţinut.”
  • „Sigur că astăzi ar fi foarte potrivit să cer şi demisia preşedintelui Iohannis, dar nu o fac, pentru că ştiu că o fac degeaba. Îl somez, în schimb, public să îşi aducă aminte că este preşedintele României, să înceteze bătaia de joc la adresa cetăţenilor români, să renunţe la răfuielile politice meschine, să renunţe la ambiţia bolnavă de a-şi impune o voinţă bolnavă, contrară intereselor fundamentale ale României, să înceteze să mai tuteleze şi să impună decizii conducerii PNL, contrare interesului public şi interesului de a depăşi această criză.”
  • „Vinovatul principal pentru declanşarea crizei poltice este Klaus Iohannis! Ambiţia bolnavă de a controla numirile procurorilor şi de a impune la şefia PNL un om care nu mai are nicio şansă să fie premier sunt cauzele care au dus la criza politică.”
  • „Nu mi-am schimbat punctul de vedere cu privire la cea mai bună soluţie, cea mai onorabilă şi cea rezonabilă pentru România. Cred că refacerea coaliţiei ar putea fi această soluţie.”
  • „Din acest moment nu mai vreau să fiu părtaş şi nu mai vreau să fiu complice la niciun proiect care face rău României, care este plecat de la Klaus Iohannis sau care este plecat de la Florin Cîţu şi de la «gaşca demolatoare», care, la instigarea şi la ordinele lui Iohannis, au creat această gravă situaţie şi care au dus practic la aruncarea României înspre o prăpastie din care nu ştiu când vom reuşi să ieşim.”
  • „Dacă mai există oameni rezonabili în PNL, le cer să se implice în identificarea unei soluţii. PNL nu mai are voie să mai aştepte ca Iohannis să pună mâna pe capul vreunui candidat de premier. Desemnarea unui candidat de premier de către PNL trebuie să se facă în conformitate cu prevederile statutare.”
  • „Trebuie propus un candidat care să se bucure de încredere, să aibă experienţă administrativă, politică, respectul şi susţinerea nu numai din partea bazei partidului şi a votanţilor PNL, din ce în ce mai puţini din păcate în ultima vreme, ci trebuie să fie un om care să aibă cu adevărat respectul partenerilor de coaliţie şi care să aibă capacitatea efectivă de a conduce un guvern performant, care să ofere soluţii rapide la gravele probleme cu care se confruntă România.”
  • „Până când PNL nu se eliberează de tutela lui Iohannis, de poftele de la Cotroceni, şi nu alege ce vor cetăţenii, e sortit eşecului.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Iohannis s-a impus: noul premier va fi Ciucă, nu Cîțu! Prima opțiune: guvern minoritar PNL-UDMR susținut de PSD. USR – scos din joc

Ruptură în „echipa câștigătoare”: „Grupul de la Cluj” ia distanță de „Grupul oltenilor” și nu-l mai vrea pe Cîțu premier! Rareș Bogdan, suspectat că e „cârtiță”

* Frustrarea lui Cîțu ia forme grotești: PNL aruncă bani pe o campanie de denigrare a miniștrilor USR ai Sănătății

Cum a reușit Drulă să fie singurul ministru avizat pozitiv într-un Parlament ostil: dintr-o greșeală a unui deputat PSD, președinte de comisie!

VIDEO. Ministrul Novak dezvăluie ravagiile făcute de Covid în familia sa de anti-vacciniști: „Bunică-mea a murit, pe tata l-am salvat în ultima secundă”

Medic reputat, către Cîțu: „Ce faceți e nebunie curată. E criminal. O spun de această dată ca psihiatru”

Mama medicului conspiraționist Răzvan Constantinescu, nevaccinată, „se zbate între viață și moarte“, infectată cu Covid. Doctorul insistă că „porcăria din flacon va distruge lumea“

VIDEO. Șoșoacă s-a năpustit la Spitalul „Marius Nasta” și a agresat-o pe managera Beatrice Mahler. „Aici se întâmplă crime! Există tratament, nu vor să-l aplice!”

VIDEO. Ambrozie, Episcopul de Giurgiu: „Nu vă grăbiți să vă vaccinați! Vaccinurile sunt expirate. Vedeți? Dau foc românilor în spitale!“

Escrocherie în Voluntari: Primăria lui Pandele a cumpărat „medalioane anti-Covid” de 30.000 de euro, neomologate în UE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here