Orban îi acuză de „mârșăvie” pe Cîţu şi pe Rareș Bogdan

8
1138
Rareș Bogdan - Florin Cîțu - Ludovic Orban

Aflat la Blaj (județul Alba), preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că şi-a îndeplinit „obligaţiile regulamentare” și a dat dovadă de „corectitudine instituţională” atunci când, vineri seara, a convocat şedinţa Birourilor Permanente Reunite ale Senatului și Camerei Deputaților, în vederea stabilirii calendarului dezbaterii moţiunii de cenzură. Orban regretă că situația „este exploatată în mod mârşav pentru manipularea membrilor PNL”.

Ludovic Orban a fost întrebat de jurnalişti cum le răspunde reprezentanţilor PNL – cu Florin Cîțu și rareș Bogdan în frunte – care au criticat faptul că el a convocat şedinţa Birourilor Permanente Reunite la doar câteva ore după depunerea de către USR-PLUS şi AUR a moţiunii de cenzură.

Explicațiile lui Ludovic Orban

* „Îi sfătuiesc să citească Regulamentul şedinţelor comune. Este obligaţia preşedintelui Camerei Deputaţilor ca, în aceaşi zi în care se depune moţiunea, să convoace Birourile Permanente Reunite pentru prezentarea moţiunii, iar ulterior să comunice Guvernului moţiunea.”

* „Eu mi-am îndeplinit obligaţiile regulamentare. Dacă nu aş fi convocat în aceeaşi zi Birourile Permanente Reunite, ar fi însemnat că încalc grav prevederi ale Regulamentului şedinţelor comune.”

* „În astfel de poziţii în statul român, cum sunt poziţiile de premier, preşedinte al Senatului, al Camerei Deputaţilor, nu este voie să încalci legea, Constituţia şi Regulamentul.”

* „Îmi pare rău că am ajuns să fie folosită respectarea Regulamentulului, corectitudinea mea instituţională, să fie exploatată în mod mârşav, pentru a manipula membrii PNL, pentru a-i face să creadă altceva decât ceea ce am făcut eu. Și anume, mi-am îndeplinit obligaţiile legale şi am acţionat în conformitate cu prevederile Regulamentului şedinţelor comune.”

Săgeți de la Florin Cîțu și Rareș Bogdan

Cei mai vehemenți acuzatori ai lui Ludovic Orban au fost premierul Florin Cîțu (contracandidatul lui Orban șa ședia PSD) și europarlamentarul Rareș Bogdan (prim-vicepreședinte PNL).

Premierul Florin Cîţu a afirmat sâmbătă, la Timişoara, că este o „acţiune bizară” gestul preşedintelui PNL, Ludovic Orban, de a face „tot posibilul”, în calitatea sa de preşedinte al Camerei Deputaţilor, ca moţiunea de cenzură inițiată de USR-PLUS AUR să fie dezbătută chiar vineri seara.

Europarlamentarul Rareş Bogdan, susţinător al lui Florin Cîţu în competiţia internă din partid, a declarat, tot la Timişoara, că Ludovic Orban ar fi trebuit să-şi delege atribuţiile către un vicepreşedinte al Camerei, pentru a nu se interpreta că-şi doreşte să se meargă „pe repede înainte” cu procedura moţiunii de cenzură.

Şedinţa Birourilor permanente reunite ale Parlamentului, convocată în format online pentru moţiunea de cenzură depusă de USR-PLUS şi AUR, a fost suspendată de două ori: vineri de la ora 23.00 și sâmbătă de la ora 11.00. De fiecare dată, din lipsa cvorumului. Vineri au fost 11 prezenți, iar sâmbătă 12, iar pentru cvorum era nevoie de 14 (din cei 26 de membri ai Birourilor Permanente Reunite).

Moţiunea de cenzură „Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!”, semnată de 122 de parlamentari, a fost depusă la Senat şi la Camera Deputaţilor vineri seara, după eșecul ultimei tentative de reconciliere în ședința coaliției PNL – USR-PLUS – UDMR.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Iohannis se plasează clar de partea lui Cîțu. Atac dur la adresa USR-PLUS: „s-a discreditat iremediabil”, „trădează voința cetățenilor”, „gesturi politice iresponsabile”

* PSD, salvatorul-surpriză al Guvernului Cîțu. A blocat din nou stabilirea unui calendar pentru moțiunea de cenzură inițiată de USR-PLUS și AUR

* Tabăra Cîțu îl acuză pe Orban de „trădare” și „puci”

* Cîțu amenință că le va spune liderilor occidentali că USR-PLUS face „o alianță toxică cu un partid extremist”

* Mesaj dur al celui mai performant liberal. Ilie Bolojan atrage atenția taberei Cîțu că împinge PNL într-o fundătură. „Unde ne ducem mai departe? Care sunt pașii următori?”

* Domnul Cîțu și-a făcut harakiri

* Abia numit la Justiție, interimarul Bode a schimbat-o din funcție pe șefa Direcției de Avizare, care dăduse aviz negativ proiectului „Anghel Saligny”. Fusese numită de Stelian Ion

* Unele companii de electricitate se răzbună pe clienții care se mută la alt furnizor: le trimit facturi „de regularizare” de zeci de mii de lei!

Încă un dosar pentru Dragnea! Vacanțe exotice în Qatar, Maldive, Bali și Caraibe, alături de concubina Irina, pe banii PSD – subvenție de la stat

* Adrian Sârbu, părăsit de încă un om de bază. Costi Mocanu a rupt colaborarea cu Aleph, după ce Felix Drăghici plecase la Antena 1

* Simona Halep e în „optimi” la US Open, după un thriller cu kazaha Rybakina. Urmează o altă ex-sovietică: ucraineanca Svitolina

8 COMENTARII

  1. Mai rari oamenii care s-i înjure pe PSD-isti ca fura si ca-si pun oameni obedienți în instituțiile de forță iar apoi, senini să aprobe un plan de jaf de 50 de miliarde, pe bolșevicul lingău Bode … Oameni rari cu coloana de cauciuc …

  2. EXCELENT discurs: am constatat, la Blaj, o ABORDARE a lui Ludovic Orban… EXCEPȚIONAL de ECHILIBRATĂ, CONSTRUCTIVĂ și, mai ales, LOGICĂ!!!

    Față deee… DEMENȚA (!!!) abordării iohanesiano-cîțiene din ultimele zile, CALMUL, CORECTITUDINEA și DECENȚA comportamentului și discursului lui Ludovic Orban sunt EXEMPLARE!!!

    FELICITĂRI, Ludovic Orban!

  3. Vom vedea pe 25 septembrie cati liberali au ramas cu coloana vertebrala intacta si nu asculta cantecul „sirenei” de la Cotroceni!Ramane o ultima speranta sa nu avem iar un fel de usl in parlament…

  4. Numai tu stii de ce in loc sa iti dai demisia din fruntea PNL dupa alegerile parlamentare, ti-ai dat-o din cea de premier si ne-ai pricopsit cu astia care dau dovada de o nemernicie si o nimicnicie fara egal. Poate intr-o zi ne vei spune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here