Opoziţia pregăteşte asaltul. Prima ţintă: şefia Camerei Deputaţilor. Dăncilă trebuie să plece urgent!

0
1384

Ziua de luni, 27 martie, este una istorică. Este ziua în care românii au aflat oficial că au votat masiv pro-justiţiei, pro-Europa şi anti-Ciumă Roşie. Dar şi ziua în care justiţia a arătat că n-a clacat sub asaltul declanşat de guvernarea PSD-ALDE-UDMR-Minorităţi.

Condamnarea lui Liviu Dragnea deschide calea către o schimbare rapidă. Actuala putere trebuie răsturnată imediat pentru a împlini votul popular de duminică şi pentru a restabili cât se poate de repede echilibrele economice.

Ele au fost distruse complet de măsurile iresponsabile luate de Guvernul Dăncilă, la comanda cuplului Dragnea-Tăriceanu, cu scopul de a îngropa în datorii viitoarea guvernare astfel încât aceasta să ia măsuri dureroase, iar lumea să regrete rapid actuala putere anti-occidentală.

Raluca Turcan, lider PNL, a dat deja semnalul asaltului Opoziţiei. Ea a scris pe Facebook:

Raluca Turcan

„Plenul Camerei Deputaților trebuie convocat de urgență pentru înlocuirea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte!

S-a făcut dreptate, Liviu Dragnea va merge acolo unde îi este locul! Eliberarea României a început ieri la vot și continuă astăzi, cu această decizie a ICCJ.

Conducerea Parlamentului ar trebui să convoace în această săptămână o ședință în plenul Camerei Deputaților pentru a alege un nou Președinte al Camerei. Este vital ca această instituție esențială să își poată recăpăta rolul firesc într-o democrație, rol pe care Liviu Dragnea l-a subminat în mod constant pe tot parcursul mandatului său.”

Ieri seară, Dacian Cioloş a anunţat şi el că USR şi PLUS susţin o schimbare rapidă a puterii cu un scop clar: organizarea alegerilor anticipate de către o guvernare de tranziţie.

Dacian Cioloș a declarat duminică seara, la TVR1, că Alianța 2020 va susține o moțiune de cenzură în Parlament, urmând ca obiectivul guvernului care s-ar instala să fie organizarea alegerilor prezidențiale și apoi alegeri parlamentare anticipate.

Invitat la ediția specială a emisiunii România 9, Dacian Cioloș a fost întrebat dacă e de acord ca USR să participe la formarea unui nou guvern, care va gestiona prezidențialele și apoi va declanșa alegeri parlamentare anticipate.

„Colegii de la USR au declarat că vor susține o moțiune de cenzură care să trimită acasă guvernul Dăncilă, iar apoi poziționarea pentru a susține un nou guvern va depinde de programul politic. Nu am înțeles de la colegii de la USR că intenționează să intre la guvernare, dar ar putea susține un nou guvern în condițiile în care programul politic ar include obiective pe care le avem și noi fixate pentru Alianța 2020 USR-PLUS. Am spus despre alegeri anticipate după alegerile prezidențiale pentru că, din punct de vedere constituțional, din câte știu, nu mai putem convoca alegeri anticipate cu 6 luni înainte de alegerile prezidențiale. Am putea avea un guvern care să organizeze alegerile prezidențiale și imediat după prezidențiale trebuie să ne gândim la alegeri anticipate care din punctul nostru de vedere ar putea fi organizate în același timp cu alegerile locale. În felul acesta am scurta agonia în care se află în momentul de față România cu guvernul PSD-ALDE”, a arăspuns liderul PLUS.

Proteste de stradă pentru demisia Guvernului?

Următorul obiectiv rapid trebuie să fie debarcarea lui Călin Popescu Tăriceanu şi, la fel de repede, demiterea Guvernului Dăncilă.

Pentru acest din urmă obiectiv e nevoie de o moţiune de cenzură şi de racolarea mai multor parlamentari PSD-ALDE; cei plecaţi deja la Pro România nu sunt suficienţi, deoarece Tăriceanu şi Dăncilă vor face compromisuri imense cu UDMR şi Minorităţile pentru a nu pierde majoritatea în Parlament.

Singura soluţie rămâne tot presiunea publică. Organizaţiile civice care şi-au întărit influenţa pe parcursul protestelor de stradă pot face rost de pozele parlamentarilor susţinători ai actualei puteri, pe care să le arate public românilor cu menţiunea:

„Priviţi-i, dragi români care aţi votat masiv anti-Ciumă Roşie, ei sunt trădătorii României europene, care nu vor să respecte votul popular! Ei sunt Dragnea!”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here