luni, martie 4, 2024
AcasăOpiniiOPINIE. Domnule Iohannis, asta-i răsplata pe care o dați românilor care v-au...

OPINIE. Domnule Iohannis, asta-i răsplata pe care o dați românilor care v-au votat?

-

Ei, domnule președinte Iohannis, am ajuns și la dumneavoastră. Cu criticile, că de laude ați tot beneficiat din partea simpatizanților „de dreapta”. Acum, însă, gata și cu ele.

Ați avut girul oamenilor care v-au votat, care au crezut că ideile și planurile dumneavoastră vor fi implementate în cel de-al doilea mandat prin venirea PNL la putere alături de USR. Iar dumneavoastră ce-ați făcut?

Ați abandonat USR și ați cotit-o din nou spre stânga, așa cum de altfel ați procedat și-n urmă cu 7 ani, atunci când, în calitate de proaspăt ales în fotoliul de la Cotroceni, l-ați și luat sub aripa dumneavoastră ocrotitoare tocmai pe tovarășul de nădejde al pușcăriașului Adrian Năstase.

Pe Dan Mihalache, să-i dăm și numele, că și-așa s-a scăldat de-atunci într-un anonimat aproape total.

- Advertisement -

Iar dacă sunteți onest, trebuie să recunoașteți că singura oară când s-a „remarcat” în toată această perioadă (am aflat și noi că mai există pe undeva) a fost în momentul acela absolut penibil de la Belgrad: când, în loc să fie atent la ședință, dormea pe scaun cu capul dat pe spate, ca un cetățean turmentat de gradele din sticla cu rachiu băută în vreo bodegă din Dămăroaia (el zicea că se afla în meditație – s-o fi crezut vreun „Guru” Bivolaru).

Înainte de a fi ales șef al statului român, se bazau pe dumneavoastră milioane de conaționali: că veți reuși să reformați măcar un pic societatea românească, distrusă de-a lungul anilor de politicieni de factură comunist-balcanică, izvorâți din fostul FSN.

Cea mai bună variantă la acea vreme, în 2014, era să fiți dumneavoastră președinte, lucru care s-a întâmplat, iar Mugur Isărescu să devină premier, lucru care nu s-a produs (au avut grijă PSD-iștii, de la „dottore” Ponta la rahoveanul Dragnea, ca România să fie deturnată spre alte smârcuri).

- Advertisement -

Dar peste o vreme, ce să constatăm? Că dumneavoastră ați „semnat” exact cu ăia pe care-i defineați „o mică gașcă care a pus mâna pe putere” și că ați eșuat lamentabil cu tot cu „guvernul meu”. Și ce să mai aflăm: că „marele” Isărescu de la BNR era de fapt harnicul turnător „Manole”.

Peee-Seee-Deee!

Revenind la Mihalache, nici acum nu găsim vreo logică în legătură cu „transferul” lui la Cotroceni, după ce chiar PSD-iștii îl puseseră pe liber ca pe un jucător expirat. Chiar așa, domnule președinte, de ce l-ați numit șeful Cancelariei Prezidențiale imediat ce ați câștigat alegerile în fața lui „dottore” Ponta?

De ce dumneavoastră, un înverșunat dușman al PSD, v-ați „tras” un PSD-ist de frunte, sfătuitorul pușcăriașului Adrian Năstase? Care-i raționamentul? Că nu el v-a oferit șansa să deveniți președinte, ci oamenii simpli, chiar dacă el a fost șeful dumneavoastră de campanie.

Ba chiar v-a „plesnit” peste față „Pinocchio” Ponta în primul tur cu nasul său alungit de la atâtea minciuni.

Oameni precum Pleșu și Liiceanu v-au rugat, printr-o scrisoare deschisă, să nu maculați victoria românilor asupra lui Ponta prin aducerea lui Mihalache la Cotroceni. Dar ați pus mai mult preț pe Mihalache decât pe Pleșu, Liiceanu și vreo 6 milioane de români care v-au votat.

Trafaletul roșu

În lungile lui sinecuri pe banii noștri, Mihalache n-a ieșit cu nimic în evidență, în afară de „sforăitul” de la Belgrad. Mai mult, în semn de apreciere, l-ați și „uns” ulterior ambasador la Londra, unde și-a continuat somnul. „Doarme liniștit” și-n prezent, dar la ambasada din Cipru.

Nu dumneavoastră erați cel care dădea vina de fiecare dată pe Peee-Seee-Deee pentru dezastrul din țară?

Dintre toți PNL-iștii pe care i-ați avut la îndemână, de ordinul milioanelor, nu era unul capabil să vă fie „sfetnic” la Cotroceni? V-ați oprit tocmai la prigonitul Mihalache, l-ați reșapat ca pe un tramvai second hand luat moca din Germania și l-ați pus apoi să circule pe linia prezidențială.

Tot prin acea mutare, v-ați bătut joc de PNL în ultimul hal. Ați candidat din partea PNL la prezidențiale, ați câștigat scrutinul tot cu ajutorul PNL, iar drept răsplată v-ați luat o „mână dreaptă” dintr-o „stângă” plină de pușcăriași și de condamnați penal.

Ați vopsit ceea ce PSD-iștii au aruncat la gunoi. Ați dat cu trafaletul peste un roșu aprins și l-ați făcut galben. Pentru ce, domnule președinte Iohannis? Să nu-i mai înșirăm și pe alți „travestiți” de partid, că, sincer, ne-apucă scârba.

Ne oprim la încă doi, în afară de Mihalache: la Sorin Cîmpeanu, pe care l-ați instalat mare vătaf peste educația românească, și la „ăla micu”, Daniel Constantin, așa cum îi zicea „Varanul” Dan Voiculescu.

Și cu ăștia voiați să implementați programul „România Educată”?

Pe Ludovic Orban îl amenințați cu excluderea din PNL. Adică, tocmai pe demnitarul care a rămas fidel acestui partid de la înscrierea sa din 1992, când dumneavoastră erați un simplu profesor de fizică ocupat cu meditațiile la Sibiu. În schimb, pe fostul PSD-ist Mihalache și pe fostul „Varanist” Daniel Constantin îi țineți mereu aproape.

Ce-ar mai fi de zis?

Românii nu v-au votat ca să vă înconjurați de „stângiști” și de traseiști netrebnici. Dimpotrivă, au pus ștampila pe dumneavoastră ca să-i scăpați de ei. De PSD-iștii infractori și de alții asemeni lor, de cei care s-au perindat pe la guvernare, de cei care au furat ca-n codru și ne-au lăsat cu promisiuni reduse cel mult la stadiul de machetă.

Cantina

Cu ce-au greșit românii care v-au votat, domnule președinte, de i-ați batjocorit? Să nu spuneți pentru a doua oară „Ghinion. Eu am ghinion”. Nu veți mai fi crezut. Și nici nu vă va mai păsa, fiindcă veți duce o viață lipsită de griji: cu o casă oferită de la stat, cu mașină de lux, pensie specială și SPP-iști la scară.

Iar dacă în 2024 se va reedita cumva sinistrul episod de la alegerile prezidențiale din 2000, când Iliescu a redevenit președinte într-o finală cu Vadim, îi veți învinui pe alegători. Veți spune că ei au votat PSD, nu dumneavoastră.

P. S. Încă din primul mandat, încă din prima zi, când nici nu călcase bine pe covoarele din Palatul Cotroceni, prima grijă și dezamăgire a staff-ului dumneavoastră, condus de fostul PSD-ist Dan Mihalache, a fost că nu există o cantină. Asta-i măcina: reforma propriilor burți, nu reforma țării, nu bunăstarea ei. Dar ce? Profesorii au cumva cantină la școală? Mănâncă pe unde apucă: merdenele și covrigi, în „România Educată”.

Episodul ăsta aduce aminte de ce-a declarat cu ani în urmă un patron al unei echipe de fotbal din prima ligă, în legătură cu plecarea lui Mircea Sandu de la cârma FRF: „Nu se va schimba nimic dacă pleacă Sandu. Vor veni alți fomiști cu foamea-n gât”. Acolo se încadrează actuala conducere a FRF, dar și pionii dumneavoastră care n-au făcut altceva decât să-i schimbe pe pionii fostului președinte Traian Băsescu.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Restaurația USL: va fi demis directorul Metrorex care a luptat cu baronul sindical Rădoi și a demolat chioșcurile ilegale de la metrou

PNL a acceptat să se înființeze Ministerul Familiei pentru Gabriela Firea! Inițial era vorba de Ministerul Muncii, dar acela e un portofoliu prea greu

Cîțu le-a sugerat PSD-iștilor că, dacă nu-l acceptă pe el, atunci să pună premier de la ei, numai să nu fie Ciucă sau alt PNL-ist! Se teme că pierde șefia partidului

Cum s-a hotărât în PNL guvernarea cu PSD: „Foarte mulți n-au votat deloc, dar s-a socotit că au fost pentru! Unii ridicau mâna să nu se vadă, la nivelul scaunului”

Fiul lui Ion Rațiu este chemat să-și asume un rol politic de prim-plan, „în încercarea de a dezrobi de impostură și rușine PNȚCD-ul de astăzi” și „a da curaj românilor sabotați de o clasă politică iresponsabilă”

Incredibilul caz al Lidiei Buble. Sfătuită de un interlop după ce a fost prinsă băută la volan, sora mogulului media afiliat PSD a mituit polițiștii, însă anchetatorii au absolvit-o de acuzații!

* Procurorii lui Kovesi au arestat un fost ministru croat care a dat 1,73 milioane de euro pe un software de 265.000

* VIDEO. Mesaj dement al dictaturii din Belarus: „Polonezilor, vă jucați cu focul! Potoliți-vă, altfel vă vor vorbi bombardierele Tupolev ale Rusiei!”

* Nu te răzgândi, Rădoisson! Ești pe drumul cel bun: pleacă! E ceva să te elimine de două ori, în 13 luni, o țară cu populație cât cartierul Ghencea!

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. Se pare ca nu se poate debarasa de individul asta chiar deloc,se prea poate sa fie o piatra de moara legata de cineva din servicii de gatul sau..am tras concluzia asta,vazand cum a primit-o pe dancila cat inca era ambasador la Londra si cand toata diaspora si cei din tara manifestau impotriva ciumei rosii!

  2. Pentru o minte normala e greu de inteles tot ce se intampla acum, inclusiv contributia d-lui Iohannis la acest dezastu in care ne aflam.
    Nici un egoism anormal, nici chiar lipsa de „talent” nu explica in totul alegerile pe care le-a facut, actiunile pe care le-a initiat, nici inactiunile, pasivitatea atunci cand trebuia sa fie activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -