Olena Zelenska: „Voi vă numărați banii pierduți, noi ne numărăm morții”

0
988
Olena și Volodimir

„Înțeleg că situația este foarte dificilă, dar în timp ce voi începeți să vă numărați banii pierduți, noi ne numărăm morții, zi de zi”, a declarat Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, pentru BBC.

În timp ce în în Europa se discută în special despre criza energetică și despre creșterea prețului gazelor naturale, provocată de reacția Moscovei la sancțiunile internaționale împotriva Rusiei, în Ucraina războiul continuă la fel de sângeros și fără oprire, chiar dacă subiectul pare trecut în planul secund în presa occidentală.

Acest lucru l-a reamintit duminică Olena Zelenska, Prima Doamnă a Ucrainei, care a afirmat că, în timp ce Europa își numără banii pierduți în această perioadă, ucrainienii își numără morții.

Răspunzând întrebărilor postului de televiziune BBC legate de îngrijorările cetățenilor britanici privind creșterea prețului gazelor naturale, Olena Zelenska a comentat: „Înțeleg că situația este foarte dificilă, și în Ucraina prețurile cresc în mod galopant. Dar, în plus, oamenii noștri sunt uciși. Deci, dacă voi începeți să numărați fiecare penny din bancă sau din portofele, noi facem același lucru și, în plus, ne numărăm și morții”.

„Este dificil pentru persoanele care nu trăiesc în Ucraina să înțeleagă impactul războiului asupra populației civile ucrainiene, de aceea este important să povestim întâmplările de aici. Iată de ce trebuie să prezentăm aceste întâmplări tragice, pentru că sunt fața nevăzută a războiului. Nu numărul de bombe lansate, nu cantitatea de bani cheltuiți, ci tragedia trăită de oamenii simpli”, a spus Zelenska. Ea a subliniat că actuala criză energetică va fi cu atât mai scurtă, cu cât Occidentul va susține mai mult Ucraina.

Într-un interviu înregistrat la Kiev zilele trecute, Volodimir Zelenski a reamintit necesitatea de a continua să se sublinieze bilanțul zilnic al morților și distrugerilor din Ucraina. „Rusia vrea să distrugă viața normală a fiecărui cetățean european, încearcă să atace cu sărăcia și cu haosul politic, acolo unde nu poate ataca cu bombele”, a declarat președintele Zelenski în discursul său către națiune. El a acuzat încă o dată Rusia că utilizează furnizarea gazului ca armă de șantaj împotriva Europei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Colonelul Turcescu reacționează printr-o diversiune după ce Societatea Timișoara i-a retras premiul acordat în 2005

„Cârtițele” AUR din presă: Ciutacu, Turcescu, Dan Diaconescu. Cei trei au participat la paranghelia propagandistică a lui George Simion, susținută grețos de RTV

GRIGORE CARTIANU: Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

„Săgețile” Rusiei s-au întâlnit la Măciuca: extremistul Simion a fost cununat religios de anarhistul Teodosie, „tămâiați” de propagandistul Ciutacu

Gândacii din gura lui Simion și greierii din capul lui Daea – despre un „fake” din galeria propagandei RoExit

În 10 luni de guvernare PSD-PNL, pensiile speciale au crescut în medie cu 438 de lei, iar cele obișnuite cu 3 lei, anunță Cătălin Drulă (USR)

„Dinastia Piedone”: PSD ar susține beizadeaua primarului pușcăriaș să-i ia locul acestuia în fruntea Sectorului 5! Tatăl și fiul sunt, de fapt, pionii oligarhului Dan Voiculescu

Istoricul Armand Goșu: „Politic și administrativ, suntem undeva în fundul Evului Mediu. Vin occidentalii la noi cu sacii de bani și ne bat la ușă, «Hai, modernizați-vă!», și senzația e că elita politică românească nu e acasă“

Un senator putinist și-a persecutat fiica de 25 de ani pentru că s-a opus invaziei din Ucraina. Fata a fugit din Rusia în Georgia

Șoc în Caucaz: Kadîrov anunță că va fi debarcat de la conducerea Ceceniei! „Timpul meu a venit, până nu mă vor izgoni. Sunt deja bătrân”

Translatorul lui Gorbaciov: „A murit șocat și năucit, devastat emoțional și psihologic” de războiul pornit de Putin în Ucraina

„A căzut” de la fereastră și directorul LukOil, oligarhul Maganov, care criticase deschis invadarea Ucrainei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here