O poză cât 1.000 de cuvinte: Mihai Şora, la 102 ani, cu lumânarea în mâini, comemorând victimele Revoluţiei

3
2986

Mulţi spun că nu mai iese lumea la manifestanţii, ca în iarna lui 2017, sau ca măcar în 10 august 2018. Dar oare numărul contează atât de mult? Guvernul PSD-ALDE n-a ţinut cont de masele de protestatari nici când pe străzile României au fost 600.000 de români, de ce-ar mai ţine cont de acest detaliu…

Dar forţa vie a societăţii nu constă doar în CÂŢI protestează, ci şi în CINE face astfel de gesturi de civism.

Ieri seară, la 102 ani, venerabilul filosof Mihai Şora ne-a dat din nou o lecţie de viaţă liberă, ieşind în stradă să-i comemoreze pe eroii Revoluţiei din decembrie 1989. Cu lumânarea în mâini şi privirea pătrunsă încă de sacrificiul de acum 29 de ani, distinsul domn Şora emană şi la această venerabilă vârstă o forţă a spiritului asemeni unui „emiţător” de emoţie inegalabilă.

Imaginea de mai sus face, aşa cum spun iubitorii de fotografie, cât o mie de cuvinte. Şi, aş completa eu, cât zeci de mii de oameni lipsă de pe străzi.

Niciodată, Mihai Şora nu i-a blamat pe cei care n-au venit la proteste. Ştie că nu constrângerea e cheia, ci convingerea. Exemplul său este magnific. Este un mare dar pe care nu-l oferă chiar şi azi, în prag de Sărbători, un ROMÂN pur, adevărat şi liber.

Mulţumim, Mihai Şora! Mulţumim de 1.000 de ori! Întru mulţi ani şi la cât mai multe astfel de imagini pătrunzătoare. Domnul să ni te aibă în pază!

Sursa foto: Epoch Times România

3 COMENTARII

 1. Cat de prost, de nesimtit si de ticalos trebuie sa fie Klaus Iohannis care, pentru confortul pe care i-l asigura poporul roman, nu a facut minimul gest de a se pronunta public fata de Solutia care PREVINE coruptia, abuzurile, indolenta, etc., pe care o putea verifica pe propria persoana si familie, verificand daca el si-ar fi putut incalca un juramant de Responsabilitate care s-ar fi incheiat astfel:

  „”Daca nu voi respecta cu sfintenie cele asumate mai sus, Dumnezeu sa abata asupra familiei mele cele mai cumplite nenorociri si sa ma lipseasca pe mine si pe toti cei dragi mie de sanatate si fericire!
  Asa sa ma RASPLATEASCA Dumnezeu!””

  Pentru toti drogatii indragostiti de Iohannis (caci doar drogat poti fi indragostit de un robot de generatie primitiva) fac precizarea ca i-am prezentat Solutia in mai multe Scrisori.

  Prima Scrisoare i-am transmis-o a doua zi de la preluarea mandatului cu Nr.20.304/23-12-2014(!), iar ultima cu Nr.7321/25-09-2018.

  Cat de cretin trebuie sa fie un roman pentru a mai avea consideratie si respect fata de un asemenea monstru, care a „condamnat” poporul roman sa suporte inca 4 ani dezmatul coruptiei, abuzurilor, indolentei, etc.???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here