miercuri, mai 29, 2024
AcasăLumeaEuropaO analiză lucidă despre BREXIT. Există o singură soluție rațională: rămâneți în...

O analiză lucidă despre BREXIT. Există o singură soluție rațională: rămâneți în UE! Celelalte trei variante duc spre dezastru

-

Andrei Caramitru, consultant de succes și antreprenor vizionar, a analizat „la cald” votul din parlamentul Britanic, de respingere a „planului Theresa May” pentru Brexit.

Concluzia sa: din cele patru variante posibile, una singură e rațională: rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană. Dar, cu atâtea orgolii, e complicat de ajuns la ea.

Analiza lui Andrei Caramitru

„A picat la vot deal-ul lui May pe Brexit.

- Advertisement -

Să explic ce se întămplă acolo. Sunt 4 viziuni:
1. No deal / Hard Brexit. Susținut de fanatici – ar distruge total economia; Scoția și Irlanda de Nord ar ieși probabil din UK.
2. Ideal deal Brexit. Susținut de idioți – vor toate beneficiile UE, dar fără costuri/constrângeri. UE nu are cum să accepte așa ceva, pentru că toate țările ar ieși din UE imediat dacă ar exista un asemenea precedent.
3. May deal. O soluție absurdă (rămân cu costuri și obligații, deși nu mai sunt în UE).
4. Stay in UE. Susținut de oameni raționali.

Votul pentru Brexit la referendum a fost pentru opțiunea 2 (total nerealistă). Cele două mari partide susțin tot asta, deși știu că este imposibil.
În Parlament, deputații sunt împărțiți între cele 4 viziuni, nu există nici un consens posibil. S-a văzut marți la vot.
Un referendum nou e foarte complicat de făcut. Care e întrebarea? Care sunt opțiunile? Partidele nu vor sa pună alegerea clară între cele două opțiuni viabile: stay sau hard exit.

Haos total. Faliment absolut al elitelor Angliei. Care au mințit că opțiunea 2 este posibilă, deși era evident o aberație. E foarte posibil să se prăbușească spre hard brexit din incompetență și lașitate…”

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -