miercuri, februarie 28, 2024
AcasăNewsNoi vrem CIOLANUL! Cum şi-a deconspirat PSD planul pentru menţinerea României în...

Noi vrem CIOLANUL! Cum şi-a deconspirat PSD planul pentru menţinerea României în criză

-

România se află în criză. Din 2016 încoace, după ce PSD şi ALDE au câştigat alegerile. De trei luni, la guvernare se află un partid din fosta Opoziţie: PNL. Dar PSD s-a săturat repede de el; a dat jos Guvernul Orban prin moţiune de cenzură.

Iar acum, când a devenit clar pentru orice român de bun-simţ că ţara nu mai poate fi guvernată cu Parlamentul actual, PSD prelungeşte criza pe care el a provocat-o, prin moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Orban, pentru a da vina continuu pe acest guvern şi pe Klaus Iohannis pe motiv că „ţin România în criză”.

Două întâmplări petrecute astăzi au dat PSD de gol că are o singură strategie: criza continuă.

- Advertisement -

Dovada numărul 1

Prima probă a fost boicotul parlamentarilor PSD la şedinţa de azi din Parlament pentru învestirea Guvernului Orban 2. Speriaţi că vor fi acuzaţi că au dat jos Guvernul şi acum îl votează de frica anticipatelor, PSD-iştii au ales o variantă ruşinoasă: au chiuliut de la muncă, deşi sunt plătiţi din banii românilor tocmai pentru a fi prezenţi la şedinţe precum cea de azi.

Dacă ar fi decis să prezenţa în sală, exista riscul ca unii PSD-işti (în special cei la primul mandat, dar sunt destui!) să voteze Guvernul Orban 2. O situaţie ridicolă şi ruşinoasă, ba chiar iresponsabilă faţă de cetăţeni; PSD putea fi acuzat că n-a urmărit altceva decât să provoace crize din moment ce a dat jos un Guvern, iar apoi tot el l-a votat (n-ar fi fost o surpriză, PSD şi-a dat singur jos două Cabinete doar pentru ca Liviu Dragnea să fie sigur că va veni în sfârşit unul care să dea OUG pentru legiferarea corupţiei).

Dovada numărul 2

Dar absenţa nemotivată a PSD-iştilor de la muncă (reală bătaie de joc faţă de omul simplu, care aşteaptă de la parlamentari să muncească, nu să tragă chiululul pe bani mulţi) a fost doar o întâmplare care a dovedit adevăratele intenţii ale PSD.

- Advertisement -

A doua întâmplare au fost declaraţiile liderului PSD interimar. Întrebat de ziarişti dacă va propune un candidat pentru funcţia de prim-ministru, Ciolacu a spus sec: „NU!”. Şi a tulit-o, probabil de frica altor întrebări la care nu putea avea răspunsuri credibile.

Deci, în ciuda faptului că are majoritatea în Parlament alături de aliaţii săi (ALDE, Pro România şi UDMR), PSD nu vrea la putere! Şi-atunci ce vrea! CRIZĂ! Asta îi poate reproşa oricine, chiar şi un votant PSD.

De ce aleg colegii lui Ciolacu criza în locul alegerilor anticipate – singurele care ar putea pune capăt blocajului actuall şi ar permite instalarea unui Guvern PNL-USR-PLUS-PMP cu o majoritate suficient de solidă pentru a putea lua măsuri dure de reforme.

Amânarea acestor măsuri este tot în defavoarea alegătorilor, care au nevoie de un Guvern stabil cu majoritate aleasă în Parlament, nu de conjunctură, pentru a tăia în carne vie.

Altfel, se-alege praful de tot de economie, şi-aşa aflată în corzi după ce Comisia Europeană a plasat România sub supraveghere specială pentru procedura de deficit excesiv.

Pierderea pensiei speciale, motiv de pariat pe criză

Aşadar, două dintr-o lovitură din partea PSD! Nu vor să instaleze Guvernul Orban (au chiulit la vot) şi nici nu vor alt Guvern prin alegeri anticipate. Adică, nu vor stabilitate.

Nu şi-au ales un moment mai bun: Europa este ameninţată de epidemia coronavirus, iar România riscă să rămână fără bani din cauza pierderii încrederii investitorilor.

Problema e că nimic nu poate opri PSD să… se oprească din acest atac continuu la siguranţa cetăţenilor. De ce? Pentru că, în afară de furia mulţimii, nimic nu-i poate obliga pe PSD-işti să voteze pentru desfiinţarea Parlamentului actual. Ar pierde mai bine de 6 luni de salarii, chiar pensii speciale, plus contracte, influenţă la numiri în funcţii, maşini, birouri etc.

Din cauza acestei lăcomii rudimentare, PSD ţine România blocată. Iar azi, după decizia CCR, o va bloca şi mai mult.

Curtea Constituţională a stabilit, luni, cu majoritate de voturi, că există conflict juridic de natură constituţională între Preşedinţie şi Parlament din cauza desemnării lui Ludovic Orban în funcţia de premier de către şeful statului, dând astfel câştig de cauză PSD, cel care se sesizat CCR.

Preşedintele Iohannis urmează să susţină declaraţii de presă, la Palatul Cotroceni, de la ora 18.00.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Băi, PSD, criză-i dacă nu facem anticipate!

* Cioloş: „CCR îl transformă în notar pe preşedintele României!”. Liderul PLUS nu uită şi nu iartă cum a folosit PSD Curtea Constituţională

* „Traian Băsescu – prim ministru! Are suficientă experienţă pentru situaţii de criză”

* Atac la presa liberă prin presa mogulilor penali! Jurnalişti G4Media, filaţi şi „povestiţi” de Gândul, EVZ, RTV. Antena 3 a dat tonul asaltului

* Alarma CORONAVIRUS în Italia: al patrulea deces! Se întorc românii din zonele de risc. Lumea în faţa unui dublu pericol: epidemia şi criza economică

* Ce trebuie să facem pentru a evita infectarea cu coronavirus. Trei reguli sfinte, prezentate de un expert în sănătate

* Incredibil: alianţa CCR-PSD bagă România în criză! Decizia care îl loveşte pe Ludovic Orban şi îl pune pe Iohannis cu spatele la zid

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. De ce acest politicianule nume Ludovic Orbán hrănit doar din politica NU respecta decizia CURȚII CONSTITUȚIONALE A ROMÂNIEI?
    O fi vreun Einstein și nu știm noi?
    RESPECTAȚI DECIZIILE CCR CA ORICE CETĂȚEAN DIN ROMÂNIA!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -