Cioloş: „CCR îl transformă în notar pe preşedintele României!”. Liderul PLUS nu uită şi nu iartă cum a folosit PSD Curtea Constituţională

0
6898
Dacian Ciolos

Liderul PLUS a avut o intervenţie punitivă pe tema „monstrului CCR”, care a confiscat Constituţia României în favoarea unui partid cu influenţe puternice antieuropene, al cărui singur scop e acela de a provoca mereu crize, pentru a putea sugruma justiţia şi dorinţa oamenilor simpli de a trăi într-o ţară fără baroni.

„Văd că din nou Curtea Constituţională a României îl deposedează pe preşedintele României de un drept constituţional: acela de a desemna un candidat pentru funcţie de prim-ministru. Nu e prima oară când CCR face asta, de aceea trebuie să rescriem Constituţia, să modificăm anumite prevederi tocmai pentru a evita astfel de situaţii anormale în democraţie. Nu putem continua aşa cu o instituţie unde sunt numiţi oameni pe criteriu politic, care fac un joc politic. Pentru că e clar că decizia de azi este în folosul PSD, care nu  vrea alegeri anticipate”, a declarat Dacian Cioloş, într-o intervenţie tranşantă, la Digi 24.

Pentru liderul PLUS, ca de altfel pentru orice om de bună-credinţă din România, fie el cunoscător al legislaţiei şi al Constituţiei sau pur şi simplu simplu cetăţean alegător, este cât se poate de evident că preşedintele României nu poate fi transformat într-o simplă marionetă a unei instituţii.

„Preşedintele are legitimitatea dobândită prin votul a milioane de români la ultimele alegeri, dar şi prin litera Constituţiei care spune foarte limpede că este dreptul său constituţional de a desemna ce candidat doreşte pentru funcţia de prim-ministru. Prin decizia de azi, CCR l-a transformat pe preşedinte într-un notar, aşa cum a făcut şi altădată când l-a transformat pe preşedinte în notar public, atunci când l-a obligat să semneze ce-a vrut Curtea„, a mai spus Cioloş.

Intervenţia liderului PLUS este una cât se poate de fermă şi nu e întâmplător. Românii au cerut în stradă, în timpul protestelor derulate de-a lungul epocii Dragnea, anihilarea puterii excesive a CCR – instituţie penetrată de PSD cu personaje fidele partidului care a pariat pe corupţie.

Sub conducerea lui Gheorghe Stan, Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie („SS-Gestapo”) a terfelit-o pe Kovesi. Ulterior, Stan a fost răsplătit cu postul de judecător CCR

Cel mai bun exemplu este propulsarea ca judecător CCR a celebrului Gheorghe Stan, fostul şef al „SS-Gestapo”, secţia înfiinţată de Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu cu scopul sabotării luptei anticorupţie.

După ce a anchetat-o abuziv pe Laura Codruţa Kovesi, Stan a fost recompensat de Dragnea cu postul de judecător al Curţii. E lesne de înţeles ce joc face acest judecător într-o instituţie fundamentală a democraţiei.

A rămas memorabil momentul în care Stan nu a ştiu câte articole are Constituţia României (cea de pe urma căreia are acum salariu imes şi pensie specială), la audierile din Parlamentul României înainte de numirea sa ca judecător CCR.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Băi, PSD, criză-i dacă nu facem anticipate!

* „Traian Băsescu – prim ministru! Are suficientă experienţă pentru situaţii de criză”

* Atac la presa liberă prin presa mogulilor penali! Jurnalişti G4Media, filaţi şi „povestiţi” de Gândul, EVZ, RTV. Antena 3 a dat tonul asaltului

* Alarma CORONAVIRUS în Italia: al patrulea deces! Se întorc românii din zonele de risc. Lumea în faţa unui dublu pericol: epidemia şi criza economică

* Ce trebuie să facem pentru a evita infectarea cu coronavirus. Trei reguli sfinte, prezentate de un expert în sănătate

* Incredibil: alianţa CCR-PSD bagă România în criză! Decizia care îl loveşte pe Ludovic Orban şi îl pune pe Iohannis cu spatele la zid

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here