Nebunie în ciobănie. Primarul comunei Jina: „Nici cei care și-au îngropat rudele ucise de Covid nu cred că există virusul. Îi acuză pe medici”

0
2045
La Jina se ține cel mai vechi festival folcloric din județul Sibiu

Realitatea bate orice film în comuna Jina, din Mărginimea Sibiului – localitatea cu cel mai mic procent de oameni vaccinați din județ –, acolo unde primarul spune că nici măcar cei ale căror rude au fost răpuse de Covid nu cred în existența virusului! Edilul Gheorghe Vasile Beschiu, care s-a vaccinat, mărturisește că îi este peste putință să-i convingă pe săteni, aceștia crezând mai degrabă propaganda conspiraționistă decât autoritățile și medicii.

La Jina, doar 2,67% din populație s-a vaccinat, arată statisticile. Agepres transmite că până și cei direct loviți de nenorocire, care și-au văzut membri ai familiilor răpuși de boală, continuă să susțină că virusul nu există, iar cei decedați sunt victimele unei conspirații a medicilor.

Acest caz din România profundă arată, de fapt, nivelul real al educației poporului și cauzele autentice ale eșecului campaniei de vaccinare. Aflată pe penultimul loc în Uniunea Europeană la testele PISA (care evaluează gradul de alfabetism funcțional al populației), România ocupă același loc în UE și la rata de vaccinare. Pentru că doar 30% dintre locuitori s-au imunizat, valul patru al pandemiei s-a transformat în taifun în țara noastră, care nu lipsește dintre primele 5 țări ale lumii la numărul de decese zilnice de Covid în această perioadă.

Dincolo de explicațiile medicilor, sociologilor, psihologilor și experților în educație, dar și de acuzațiile aruncate între politicieni, rămâne studiul de caz la firul ierbii.

Primarul Gheorghe Vasile Beschiu, din Jina, a povestit pentru Agerpres: „Oamenii nu vor să se vaccineze, sunt foarte reticenţi. Nu vor. Când aud de vaccin, nici nu vor să stea de vorbă. Ce a depins de noi, noi am făcut tot ce ne-a stat în putinţă, am făcut campanii de informare. Care a vrut să se vaccineze, a mers la Sibiu şi s-a vaccinat. Au mai mers şi la medicul de familie, vreo 20 din câte ştiu eu. La chestia asta nu ai ce le face. Nu ai ce face, nu vor. Foarte mulţi nu cred că există COVID. Au fost cazuri de le-au murit în familie de COVID şi ei nu cred şi zic că i-au băgat doctorii în corp. (…) Pot să vină zeci de campanii de informare, nu ai ce le face, eu recunosc, acesta este adevărul. A murit şi fosta directoare de şcoală, care nu s-a vaccinat. S-a dus la spital, dar în ultima fază, nu au mai avut ce să-i facă. Soţul ei s-a vaccinat şi e în spital şi acum“.

Primarul zice că nici măcar locuitorii cu studii superioare din localitate nu vor să audă de vaccinare. Informațiile au fost confirmate de directoarea adjunctă a DSP Sibiu, care a povestit că toate ofertele făcute de a trimite o echipă mobilă de vaccinare la Jina s-au lovit de refuzul categoric al cetățenilor de acolo, care nu vor să audă de așa ceva.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „«Echipa câștigătoare» ne duce spre beznă. Vom ajunge la 600-700 de morți Covid pe zi. Trebuie să punem frână!”

* CTP: „Cîțu nu mai poate fi numit premier, e compromis moral și profesional. Un tarabagiu ordinar”. Comparație cu Dragnea

* Orban invocă suspendarea lui Iohannis: „A distrus PNL, a afectat pe termen lung interesele fundamentale ale României”

* Tudor Chirilă despre Cîțu și Iohannis: „Superman și Terminator au aruncat țara în criză” / „Păpușa de la Grivco a devenit păpușar”

EDITORIAL. Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

* Se surpă mitul lui Iohannis și în Occident. Frankfurter Allgemeine Zeitung: „USR urmărește o reformă hotărâtă. Liberalii, susținuți de președinte, încearcă s-o blocheze“

* Votul cehilor l-a băgat în spital pe președintele pro-rus al țării. Milos Zeman a ajuns la Terapie Intensivă după întânirea cu premierul perdant, aliatul său

* Simona Halep, eliminată de tenismena de pe locul 100. Are 6 înfrângeri în ultimele 11 meciuri. Riscă să iasă și din Top 20

* Cristiano Ronaldo doboară record după record: cele mai multe selecții în Europa, cele mai multe goluri în lume

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.