luni, martie 4, 2024
AcasăNewsMutare-fulger: senatoarea Anca Dragu (USR) a fost numită guvernator al Băncii Naționale...

Mutare-fulger: senatoarea Anca Dragu (USR) a fost numită guvernator al Băncii Naționale a Republicii Moldova! A primit cetățenia în regim de urgență

-

Anca Dragu, fostă președintă a Senatului României, a fost numită guvernator al Băncii Naționale a Republicii Moldova! Mutarea este absolut spectaculoasă și neașteptată, mai ales că parlamentara USR nu era nici măcar cetățean al țării de pe malul stâng al Prutului. Ea a depus jurământul de urgență vineri, pentru a primi cetățenia moldovenă și a-și putea lua în primire postul.

Senatoarea Anca Paliu Dragu (51 de ani) nu a fost aleasă întâmplător. Ea este calificată în domeniu: a lucrat peste 15 ani la Banca Națională a României (BNR) și la Fondul Monetar Internațional (FMI), iar în 2016 a fost ministru de Finanțe în Guvernul Cioloș.

Proiectul de hotărâre privind numirea româncei la șefia Băncii Naționale a Moldovei a trecut de Parlamentul de la Chișinău cu 58 de voturi pentru, din 100.

Decretul de numire, semnat de Maia Sandu, a fost publicat pe site-ul Președinției Republicii Moldova, după ce Ancăi Dragu i-a fost acordată cetățenia. Această mutare s-a produs la câteva ore după ce precedentul guvernator, Octavian Armașu, a fost revocat din funcție.

- Advertisement -

Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova și al formațiunii de guvernământ PAS, a declarat vineri dimineața: ”Azi, în plenul Parlamentului, o voi propune pentru funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei pe Anca Dragu. Am toată încrederea că Anca Dragu va construi o Bancă Națională a Moldovei independentă și integră“.

Chiar înainte să fie investită în funcție, Anca Dragu a declarat: „Este o onoare pentru mine să contribui la parcursul european al Republicii Moldova. Avem nevoie de instituții puternice, independente, care să asigure stabilitatea economică a ţării şi prosperitate pentru toţi cetăţenii. Nu va fi un drum uşor, dar cu răbdare, determinare şi pricepere vom putea duce la bun sfârşit proiectul european„.

Spectaculoasa mișcare a administrației Maia Sandu face parte din procesul hotărât de apropiere a Moldovei de Uniunea Europeană și de rupere de sub influența Moscovei. Rusia pierde tot mai mult teren în țara vecină, motiv pentru care – spune Antol Șalaru, fost ministru al Apărării la Chișinău – a investit doar în 2023 circa 50 de milioane de euro în acțiuni de destabilizare a țării.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* În 2024, Rusia va investi sute de milioane de euro pentru a destabiliza România, avertizează Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării în Moldova

* Ce impostură! Vaticanul: George Simion n-a fost primit în „audiență privată“ de Papa Francisc, așa cum s-a lăudat liderul AUR

* VIDEO. Asta a adus AUR în Parlament! Simion: „Te agresez sexual, scroafo!”. Șoșoacă: „Cară-te de aici, că nu știu ce-ți fac! Fătălăule!”

* Șoșoacă, văzută de „Le Figaro”: „Vulgară, agresivă, injurioasă, brutală, demagogă. Insultă şi vociferează”

* EDITORIAL CARTIANU: O regie ieftină: Șoșoacă și Simion fac scandal pentru Rusia, PSD și infractori

* Ciolacu minte grețos: zice că „nu scapă nimeni de închisoare”, dar legea sa chiar asta face – îi scapă pe marii evazioniști de pușcărie!

* În bugetul pe 2024, suma pentru pensiile speciale crește cu 17% – de la 13 la 15,5 miliarde de lei!

* Jaf pe banii publici: guvernarea PSD-PNL a mărit numărul bugetarilor cu 5.206 în ultimele 4 luni! Creșterea e de 10.717 în ultimele 10 luni

* Speranțe renăscute în rândurile electoratului pro-democrație după formarea Alianței Dreapta Unită – polul care reunește USR, PMP și Forța Dreptei. PSD, PNL și întregul sistem atacă noua alianță

* Legăturile dintre Ungaria orbanistă, Rusia putinistă, Turcia erdoganistă și China lui Xi

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Oare de ce n-or fi ales un specialist din gașca de Doctori Docenți Salvați de Renume Mondial PCR-USL-AUR ? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -