A murit actorul Ion Dichiseanu, la 87 de ani. Era internat în spital de peste 3 luni

0
1089
Ion Dichiseanu

Actorul Ion Dichiseanu a murit în după amiaza de joi, 20 mai, în jurul orei 15.00, la Spitalul Floreasca, unde era internat de câteva luni. Avea 87 de ani și a ajuns în spital din cauza unei infecții cu o bacterie care i-a provocat o pneumonie bilaterală.

Ion Dichiseanu (87 de ani) era internat de peste trei luni la Spitalul Floreasca din Capitală. Conform unor surse medicale, avea o infecție cu o bacterie periculoasă.

Recent, fiica actorului, Ioana Dichiseanu, a postat un mesaj pe rețelele sociale, prin care le cere oamenilor să se roage pentru sănătatea tatălui ei.

„În fiecare zi sun, cred că bietul personal medical de acolo s-a săturat să-mi audă vocea, să spun că sunt eu și să întreb cum se mai simte tata”, scria fiica artistului.

Fiica artistului a acuzat recent că erorile unor medici ar fi condus la înrăutățirea stării de sănătate a tatălui său.

„S-a dus să facă o radiografie, o simplă radiografie, pentru că i se părea că simte ceva la un plămân. Și i-am spus să mergem să facem radiografia, ca să se liniștească. Acolo ni s-a spus că e important să facă și un CT (computer tomograf – n. red.) – CT-ul a fost interpretat nu foarte concludent –, iar mai apoi să mergem la un mare profesor. (…) Aș vrea să nu las lucrurile așa”, a declarat Ioana Dichiseanu la Antena 3.

Fiica actorului a detaliat la Prima TV: „Nu a pornit dintr-o suferițăa anume, el este un fost fumător și a avut o saturație ușor scăzută a oxigenului, dar nu alarmantă. În noiembrie a avut câteva simptome care i-au dat de bănuit, a făcut radiografie și CT. Acestea au fost prost citite, prost interpretate. A făcut o bronhoscopie și, la 11 zile după aceasta, s-a prăbușit. Am aflat că a fost infectat cu o bacterie care i-a provocat o pneumonie bilaterală”.

Actorul a fost internat de urgență și spre sfârșitul anului 2020. Suferea de insuficiență renală și respiratorie, iar atunci când au ajuns medicii de la Ambulanță, avea saturația de oxigen foarte scăzută. Dichiseanu a fost testat pentru Covid, iar rezultatul a fost negativ.

Ion Dichiseanu a fost un actor cu o bogată activitate teatrală şi cinematografică. S-a născut pe 20 octombrie 1933 la Adjud, județul Vrancea. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică (IATC, actuala UNATC), Facultatea de Teatru din București, în 1959. Este cunoscut datorită activității sale artistice în cadrul Teatrului Nottara, precum și pentru numeroasele roluri care l-au consacrat în cinematografie (ex.: Pierre Vaillant din „Toate pânzele sus!”), teatru de televiziune și teatru radiofonic.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Și soțul Vioricăi Dăncilă a prins o sinecură la stat! Familie de consilieri: el la Transgaz, ea la BNR, fiul la Curtea de Conturi

* Premieră istorică: România a depășit Rusia la Produsul Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor

* Rechizitoriu DNA: Dragnea a promis că România va cumpăra armament de 3,5 miliarde de dolari pe an, timp de 4 ani, dacă SUA îl lasă să încalece țara. Comisionul lui Burci: 25-51 de milioane de dolari

* A murit fermierul Adrian Rădulescu. A fost consilier al președintelui Băsescu și șef de cabinet al ministrului Cioloș

* Tolontan, târât la DIICOT de un primar PSD. Băluță de la Sectorul 4 a atacat după ce s-a scris despre legăturile sale cu Clanul Sportivilor

* Decizie istorică a CJUE: Curtea Constituțională nu mai e stat în stat! Un judecător poate anula deciziile CCR și chiar legi votate de Parlament. Bonus: desființarea Secției Speciale e perfect justificată!

* VIDEO. „Femeia cu bolovanul” revine, după exact două luni, și sparge geamurile de la studioul Mirelei Vaida! Miroase tot mai mult a regie

* VIDEO. Oana Lovin, ridiculizată de câțiva copii cu mască. Anarhista i-a jignit pe trecători: „Cretinule! Papagalule! Oaie bleagă!”

* Vanghelie, 11 ani și 8 luni de închisoare! Trebuie să returneze 15 milioane de euro, „rodul” luării de mită și al abuzului în serviciu

* Țeapă colosală luată de Olăroiu în China comunistă! „Am trăit o mare minciună”. I-au furat 10 milioane de dolari, deși i-a făcut campioni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.