Moment incredibil la Universitatea din Kabul: o studentă i-a sfidat pe talibani, venind în blugi și cu fața neacoperită. Sala a fost umplută cu femei în niqab

16
7006
Talibanii au umplut sălile de clasă unde participa studenta la cursuri cu femei îmbrăcate în burqa. În jurul îndrăzneței au lăsat gol. FOTO: Twitter Elyas Nawandish

Schimbările prin care trece Afganistanul după revenirea talibanilor la putere sunt realmente dramatice, iar femeile din generațiile crescute în ultimii 20 de ani sunt cele mai afectate. Un moment incredibil a avut loc la Universitatea din Kabul, unde o studentă a venit în blugi și cu fața descoperită la un eveniment organizat de talibani, care voiau să arate cum trebuie să se îmbrace femeile. În replică, talibanii au umplut sala cu femei îmbrăcate în niqab.

Fotografia a făcut duminică înconjurul planetei. Studenta în blugi stătea pe primul rând, iar în jurul său era gol, în timp ce femeile îmbrăcate în niqab purtau toate, în mâini, steagul alb al talibanilor.

Ulterior, noul regim le-a transmis tuturor studentelor că vor fi exmatriculate dacă nu vin la cursuri îmbrăcate „cuviincios“.

Evenimentul ținut în sala de lectură a universității a marcat noua politică privind învățământul din Afganistan, unde talibanii au stabilit că femeile pot, totuși, să învețe, dar numai în clase separate de băieți și să le predea doar cadre didactice femei. În plus, a anunțat ministrul taliban al educației, studentele vor fi obligate să poarte rochie abaya (care acoperă tot corpul din creștet până în vârful picioarelor) și niqab (un văl care acoperă în întregime fața femeii).

În fața celor 300 de participante la conferință, vorbitorii au atacat Occidentul și au insistat că e obligatorie revenirea la „tradiție“.

Talibanii au pretins că femeile în niqab din sală erau studente la Universitate

Talibanii au pretins că femeile aduse la conferință ar fi fost, toate, studente la Universitatea de Educație „Shaheed Rabbani”, scrie France Presse. După bărbați, la tribună au urcat apoi și femei din sală, care le-au criticat dur pe cele care, în ultimele săptămâni, au protestat în Afganistan.

Prima vorbitoare s-a arătat veninoasă cu stilul occidental de viață al femeilor: “Suntem împotriva acelor femei care protestează pe străzi, pretinzând că sunt reprezentantele femeilor. Este oare libertate să îți placă ultimul guvern? Nu, nu este libertate. Ultimul guvern a abuzat de femei. Recrutau femei doar după frumusețea lor“. O altă vorbitoare a înfierat femeile care poartă doar o eșarfă pe cap.

Daud Haqqani, director în cadrul Ministerului Educației, a susținut că evenimentul a fost organizat chiar de femei.

După acest moment, participantele la conferință au pornit într-un marș, pe străzi, flancate de soldați talibani îmbrăcați în uniforme și cu arme capturate după retragerea americanilor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Orban, dezlănțuit la Focșani: „Asta nu e «echipă câştigătoare»! Asta seamănă cu o juntă, cu o armată de ocupaţie!”

* Rareș Bogdan vrea să pedepsească USR-PLUS: „Nu le mai dăm 5 ministere, ci 3-4. Trebuie să plătească”. Înainte aveau 6

* VIDEO. Mircea Hava dezvăluie cum ar fi încercat să-l cumpere Florin Cîțu: „Cât vrei s-o închidem acum?”

* VIDEO. Orban l-a reevaluat pe Iohannis: „președintele care tace și NU face… sau face?!”

* Gheorghe Flutur: „«Festivalul democraţiei» a omorât PNL. Am greșit. Mă rog la Dumnezeu să se termine odată Congresul. Am contribuit la breaking-news-uri toată vara”

* Un primar PNL acuză: „În Suceava e «Festivalul dictaturii»! Flutur a eliminat de pe lista pentru Congres toți simpatizanții lui Orban”

PSD, UDMR și PNL-Cîțu încalcă flagrant Constituția. Articolul 113: „Moțiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere”

* Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

* Mesaj straniu în echipa sovietică a „revoluției televizate”. Mircea Dinescu: „Odă lui Iliescu la moartea lui Caramitru”

* VIDEO. Emma Răducanu și-a desăvârșit legenda: campioană la US Open la 18 ani, după 10 meciuri fără set pierdut! Prima jucătoare din istorie care câștigă un turneu de Mare Șlem venind din calificări

16 COMENTARII

 1. De unde stim ca sub paturile negre sunt femei? Poate sunt barbosi cu mitraliere. Sau mergem pe principiul neomarxist de gen ”esti ce declari”? Daca te declari femeie atunci esti femeie chiar daca ai gene masculine.
  Feministele europene si americane nu au nici-o opinie?
  Femeia aia din poza e cu adevarat curajoasa nu feministele occidentale.

  • Care-i legătura dintre OBSESIILE-și-IDIOSINCRAZIILE voastre PATOLOGIC-EXACERBATE, UMORILE voastre ÎNVENINATE, URILE… TALIBANILOR-de-aici („neomarxismul” – Sic! – , „identitatea-de-gen”, mișcarea-feministă etc.), cuuu… subiectul articolului???!

   Câtă URĂ-FANATICĂ aveți voi, TALIBANII AȘA-ZIȘI… „liberali” (Sic!, Sic!, Sic!) care-ați DISTRUS P.N.L.-ul, pe… OCCIDENT și pe VALORILE sale DEFINITORII, în special pe LIBERTĂȚILE specifice și pe DEMOCRAȚIA de tip occidental!

    • NU LUĂM APĂRAREA „neomarxiștilor” (care vă OBSEDEAZĂ pe voi, „OAMENII-de-GROTĂ”!!!), mă, TALIBANE, dar nici NU putem să nu vomităm în fața… NEO-FASCISMULUI (!!!) VOSTRU (al… PRIMITIVILOR!!!) VISCERAL: NU Occidentul este PERICOLUL, ciii… IDOLII VOȘTRI FASCIȘTI (Putin, Lukașenko, Erdogan s.a.) sau/și (DEOCAMDATĂ: „doar” – Sic! –) FASCISTOIZI (Viktor Orban din Ungaria, Jair Bolsonaro din Brazilia s.a.m.d., daaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!

     • Badobitocule unde vezi tu fascism la mine? Analfabet functional ce esti. Nu pricepi nimic. Repeti niste slogane cu care ai fost programat la USR fara sa gindesti. Neomarxist odios ce esti.

   • VORBEȘTE CIVILIZAT, că NU ești pe maidan: pentru voi, cei care AȚI DISTRUS P.N.L.-ul, toți cei care vă reproșează INTOLERANȚA-FANATICĂ sunt „neomarxiști”???!!!

    Folosești, oricum, termeni pe care… NU AI FI ÎN STARE SĂ-I EXPLICI CORECT („neomarxist”, „analfabet funcțional”…), doar pentru că ai observat și tu că-i folosesc și alții des, în ultimul timp: ești PENIBIL, JALNIC chiar…, ne provoci (ȘI!) MILA!!!

    • PRIMUL politician român care a folosit acest termen (încă destul de nou, pe-atunci, în literatura/teoria-și-analiza socio-politica din Occident…), „NEOMARXISM”, a fost… NEO-FASCISTUL (de esență… LEGIONAROIDĂ!!!) MARIAN MUNTEANU, chiar din primele zile când, în primăvara lui 2016, a fost lansată ca idee candidatura sa (TOTAL… ABSURDĂ!) la Primăria-Generală a Capitalei din partea… P.N.L. (apropo: printre marii ENTUZIAȘTI era, atunci, ziaristul… Rareș Bogdan, încă NEintrat – OFICIAL, cel puțin… – în politică!!!) a lansat LUPTA cuuu… acest „neomarxism”!!!

     De atunci…, CUVÂNTUL/TERMENUL ăsta a devenit o… (VEȘNICĂĂĂĂĂ!!!) ETICHETĂ-DEFĂIMĂTOARE pe care o lipesc de adversarii lor (ideologici-și-politici) comentatorii-și-politicienii cuuu… SIMPATII-și-MODELE DICTATORIAL/TOTALITAR-NEOFASCISTE!!!

     • Paul, dumireste-ma si pe mine ce doctrina aveti voi astia oamenii noi?
      Dupa ce gandire filozofica va ghidati?
      Aia nu santeti, ailalta nu santeti, iluministi, templieri, ce santeti?

     • Este simplu (deși este mai greu de înțeles de către „OAMENII-de-GROTĂ”, cu ȘCOALĂ-PUȚINĂ și MENTALITĂȚI COMUNISTOID-SECURISTOIDE sau PRIMITIV-FASCISTOIDE): noi suntem adepții unei AUTENTICE doctrine economice și social-politice de CENTRU-DREAPTA, adică îmbrățișăm VALORILE-și-PRINCIPIILE OCCIDENTULUI CIVILIZAT-și-DEZVOLTAT, principiile LIBERTĂȚII (INDIVIDULUI, COMUNITĂȚII și SOCIETĂȚII), DEMOCRAȚIEI-PARLAMENTARE și CAPITALISMULUI (PIAȚĂ-LIBERĂ, CONCURENȚĂ, STAT-MINIMAL ÎN ECONOMIE s.a.m.d.) care au adus OCCIDENTUL la nivelul de dezvoltare și la nivelul-de-trai pe care-l caută și… MULTELE-MILIOANE de români care se duc (pe diferite termene sau chiar definitiv) acolo, daaaaaaaaaaaaaaaa?!!!

      Din păcate, un partid ca P.N.L., care ar fi trebuit să aibă aceeași doctrină, A… ABANDONAT-O (pentru a se scălda în POPULISM și CORUPȚIE, împreună cu P.S.D.!), LĂSÂND CALE LIBERĂ U.S.R.P.L.U.S. ÎN VALORIFICAREA și PUNEREA-ÎN-PRACTICĂ A DOCTRINEI DE CENTRU-DREAPTA, așadar, din 2024, AȘA-ZIȘII ” „liberali”… NU VOR MAI FI ÎN PARLAMENT, în timp ce U.S.R. va conduce România!!!

     • U.S.R.-P.L.U.S. ESTE SINGURUL (!!!) PARTID (AUTENTIC, ÎN-FAPTE NU DOAR ÎN-VORBE!!!) DE CENTRU-DREAPTA DIN ROMÂNIA!!!

      P.N.L. s-a transformat (DIN PĂCATE!!!), mai ales după alegerile de anul trecut, într-o formațiune EMINAMENTE… „POPULISTĂ” (!!!), cu o IDEOLOGIE/DOCTRINĂ… MOCIRLOASĂ, INCOERENTĂ, CONJUNCTURAL-OPORTUNISTĂ!

     • De aceea și este atât de PENIBILĂ această… MAROTĂ-MANIPULATOARE a P.S.D.-iștilor, a A.U.R.-iștilor și chiar a… P.N.L.-iștilor-„TALIBANI”, care-i tooooooot acuză pe U.S.R.-iști că ar fi, vezi-Doamneee…, „de-stânga” (Sic!), „neomarxiști” (Sic!), „progresiști” (Sic!) și ALTE TÂMPENII DE-ASTEA, când, de fapt, U.S.R.-P.L.U.S. este UNICUL PARTID DE CENTRU-DREAPTA din ROMÂNIA (ACTUALĂ!!!), în timp ce (TOT!) restul eșichierului-politic mioritic este o… JALNICĂ-și-IMUNDĂ CANALIZARE-„POPULISTĂ” (cu diferite ACCENTE: COMUNISTOIDE, FASCISTOIDE sau… PUTINISTE, adică… BOLȘEVICOID-FASCISTOIDE!!!), daaaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!

     • Paulica baiatule, daca voi santeti de centru-dreapta inseamna ca pisica mea este Papa Francisc.
      Eu te-am intrebat un lucru foarte simplu, dupa ce curent filozofic va ghidati?
      Orice curent politic, orice ideologie are la baza o filozofie.
      Da-mi si mie un titlu , sa studiez si eu, poate mai ma destept.
      Eu am trait peste 40 de ani in Occidentul ala pe care spui tu ca il reprezentati si vad lucrurile cam altfel.
      Voi nu santeti decat niste aventurieri habarnisti ahtiati dupa putere, sa contreolati tot, si atat.
      cata scoala am eu si cata scoala ai tu lasam oamenii care intra pe aici sa decida.
      PS: Ca sunt militian-securist sa-ti spun eu ceva mai baiete. Cand eu eram legat cu catusele de calorifer cu masele si tample sparte tu nici nu erai nascut mai baiete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here