Ministrul Leș minte grosolan în privința creșterii alocațiilor pentru copii. Un consilier județean PNL îl pune la punct

3
2383
Gabriel Leș (PSD) și Adrian Cozma (PNL)

Un mincinos ordinar: ministrul Apărării, Gabriel Leș. Senator de Satu Mare, acesta a organizat o conferință de presă în județul său pentru a emite niște neadevăruri scandaloase. Un consilier județean PNL, Adrian Cozma, i-a scos minciunile pe nas.

În conferința de presă de la Satu Mare, Gabriel Leș i-a acuzat pe liberali că, nevotând proiectul bugetului de stat pe 2019, nu și-au asumat nici amendamentul care prevedea majorarea alocațiilor copiilor de la 1 martie 2019. Afirmațiile lui Leș au devenit titluri mincinoase în presa sătmăreană. De exemplu, portalsm.ro a titrat: „Ministrul Gabriel Leș: PNL nu a votat majorarea alocațiilor”.

Gabriel Leș: „Majorarea alocațiilor de la 1 Martie. Într-un demers pur demagogic, cei de la PNL s-au trezit în ultimul moment să ceară majorarea alocațiilor printr-un amendament mult discutat la Legea bugetului. Dar au făcut-o prost, pentru că nu înțeleg legile și economia: au indicat o sursă eronată pentru aceste creșteri și au greșit la calcule, astfel că suma propusă era insuficientă pentru majorările cerute. Mai mult, nu au știut că Legea Bugetului alocă bani doar pentru instituții, nu și pentru drepturi ale persoanelor, cum sunt alocațiile. Deci, amendamentul lor la Legea Bugetului era inaplicabil. Guvernul PSD-ALDE a îndreptat aceste lucruri și a emis o ordonanță de urgență care a reglementat corect majorările de alocații pentru copii. (…) PNL și USR nu au votat proiectul bugetului de stat pe 2019, implicit nici amendamentul care prevedea majorarea alocațiilor copiilor de la 1 martie 2019, și fac doar declarații populiste ieftine”.

Adrian Cozma, consilier județean PNL la Satu Mare, l-a pus pe ministru să se privească în oglinda minciunii:

„Domnul din imagine, împreună cu PSD-iștii lui, sunt într-o campanie murdară și foarte josnică. Să spui că PNL a votat împotriva creșterii alocației pentru copii, iar tu să te dai artizanul acestei realizări, arată până unde pot merge acești oameni.

PNL a inițiat proiectul, prin deputatul Robert Sighiartău, iar PSD a votat împotrivă, asta e realitatea. Un om demn nu poate face asemenea declarații, nu poate mistifica în asemenea hal adevărul.

România are nevoie de cu totul altfel de oameni, în niciun caz de pioni ai lui Dragnea, care execută orice vine din biroul baronului de Teleorman!”

Este un exemplu flagrant de minciună PSD-istă. Adevărul e că deputatul Robert Sighiartău, a introdus amendamentul privind creșterea alocațiilor și tot el s-a zbătut, în comisie și în plen, să convingă parlamentari de la mai multe partide să-l voteze. Amendamentul a fost adoptat la limită, 123-119. Partidele de opoziție, PNL, USR și PMP, cărora li s-a alăturat și UDMR, au votat pentru creșterea alocațiilor. PSD și ALDE au votat împotrivă.

Odată adoptat amendamentul, PSD și ALDE nu mai aveau ce face, erau obligate să găsească resurse bugetare pentru a crește alocațiile. Restul e minciună PSD-istă.

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. In final am inteles ca PNL este artizanul cresterii alocatiilor,insa de cand se maresc de fapt ? La cate stiri au aparut deja nu mai inteleg adevarata data de cand se maresc aceste alocatii! Ma ajuta cineva ?

  2. Ministrul Apărării Leș dacă îl auzea pe ministru muncii care a declarat ca aceste creșteri de alocații NU pot intra in vigoare de la 1 Martie 2019 pt.ca președintele nu a semnat LEGEA BUGETULUI DE STAT 2019 dar l-a luat gura pe dinainte. Am înțeles ca are studii economice pe la Universitatea de Vest Timișoara ca aproape toți politicienii marea majoritate au făcut dreptul pe genunchi pe la particulare!
    Cum minte omul are senzația ca in județ se poate transmite orice. Politruc suta la suta!!!!! Mai bine s-ar ocupa de licitația corvete care este in litigiu prin justiție , le plimba ca pe corvete, cât de inconștienți sunt acești politicieni de la PSD/ALDE!! !!!!
    Abrogați OUG 7/2019 justiție și apoi cărați-va cu toții acasă !!!!! Nu sunteți buni decât de șmecherii care nu ați făcut sa va ridicati romanii in cap!!!!!
    Halal guvernare cu incompetenți și cu oasca aia bătrâna de Tudorel Toader care ar trebui sa i se înroșească obrazul pentru porcăria făcută și nu-i face cinste! Ce faci bătrâne te dai cu infractorii ( vorbesc la persoana a doua ca sunt mai in varsta decât dumneata și la sfârșit de cariera v-ați făcut de ras)!!!!!!!! Rușine !!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here