Ministrul Vîlceanu l-a dat afară pe directorul Metrorex care „a pus ranga pe sindicatul de la metrou“. „Restaurația vine în forță. Asta înseamnă reformă în viziunea USL 2“

1
834
Ștefan Paraschiv a dat prima rangă în cartelul de la metrou într-un moment în care tuturor le era frică să demonteze dughenele ilegale ale baronului Rădoi

Ștefan Paraschiv, directorul general al Metrorex care a îndrăznit să se pună cu sindicatul baronului Ion Rădoi și a evacuat chioșcurile ilegale din stațiile de metrou, a fost revocat miercuri din funcție la propunerea ministrului interimar al Transporturilor, Dan Vîlceanu. Propunerea a fost validată de Consiliul de Administrație al Metrorex, care a și numit un nou director general, pe Laurențiu Gabriel Trușcă, potrivit site-ului Clubferoviar.ro.

Despre operațiunea de eliminare a incomodului Ștefan Paraschiv de la conducerea Metrorex a scris zilele trecute și Ziaristii.com. Demiterea era inevitabilă, presiunile din toate părțile fiind foarte mari. Acesta fusese numit în martie de fostul ministru USR al Transporturilor, Cătălin Drulă. Susținut de ministru, Ștefan Paraschiv a trecut la eliminarea privilegiilor și a abuzurilor sindicatului USLM, al angajaților de la metrou.

Cea mai cunoscută dintre operațiuni a fost evacuarea dughenelor instalate ilegal, cu zecile, în stațiile de metrou. Sindicatul lui Rădoi nu mai avea autorizație pentru ele de 3 ani și nu plătea nimic pentru a le exploata, dar încasa sume uriașe din închirierea lor către diverși comercianți. O altă acțiune, mai puțin cunoscută, a fost aceea de a stopa reținerea ilegală, direct din salariu, a cotizației pentru sindicat. Banii le erau opriți de companie tuturor angajaților și virați direct la sindicat, indiferent dacă respectivele persoane erau sau nu membre ale USLM și fără ca oamenii să fie întrebați dacă sunt de acord. Acțiunea era ilegală.

O altă inițiativă a fost aceea de a încerca să salveze situația financiară a Metrorex. Compania are prea mulți angajați raportat la numărul de stații și de kilometri de șine – incomparabil peste ce se vede în alte orașe precum Paris și Londra, ale căror metrouri sunt, în plus, mult mai vechi. Pierderile sunt literalmente uriașe și, în fiecare an, pentru ca metroul să funcționeze, statul român acordă subvenții de sute de milioane de lei.

„De ce să se lupte PNL cu mafia din subteran? Și ei, și PSD-ul au coabitat cu ea zeci de ani“

În aceste împrejurări, fost conducere PSD a Metrorex a aprobat la sfârșitul anului trecut, fără nicio bază reală de calcul și fără niciun studiu care să identifice surse de finanțare, creșterea salariilor cu 18%. Banii nu existau și asta însemna o nouă mărire a subvențiilor deja uriașe. Noul director a încercat să blocheze această creștere aberantă în plină criză economică provocată de pandemie și când traficul de călători se redusese oricum drastic. Tribunalul a respins această încercare a companiei, așa că s-a luat o altă măsură: reducerea cu o zi a săptămânii de lucru, astfel încât să se poată reveni la salariile de dinaintea haiduciei comise de PSD mână-n mână cu baronul Rădoi – o „bombă“ bugetară lăsată de social-democrați înainte de a pierde (temporar) majoritatea în Parlament.

Cătălin Drulă a comentat pe contul său de Facebook situația de la Metrorex: „PNL l-a dat afară pe Ștefan Paraschiv, omul care a pus «ranga» pe cartelul de la metrou. De ce să se lupte PNL cu mafia din subteran? Și ei, și PSD-ul au coabitat cu ea zeci de ani. Așa că l-au schimbat din funcție pe directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv. În ultimele zile de mandat, Paraschiv a mai făcut curățenie. 15 spații comerciale (din 23) au fost dezafectate în stațiile Piața Victoriei 1 și 2. Restaurația vine în forță. Asta înseamnă reformă în viziunea USL2-ului care ni se pregătește“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Cîțu a manevrat ședința PNL astfel încât el să rămână singura propunere de „premier-rotativă”. Partidul i-a retezat compromisul cu Ciolacu la „primul schimb”. Situația generală s-a complicat

* Durerosul mesaj de renunțare al Oanei Pellea. „Votul meu a fost trădat și batjocorit de domnul Iohannis. Speranța mea a obosit”

* Concediat pentru că-și teroriza elevii cu propagandă antivaccinistă, un profesor amenință cu Șoșoacă. „Marș afarăăăăă! Nu ai ce căutaaaaaa!” / „Doar un telefon am de dat și declanșez uraganul”

* Mii de certificate false eliberate de centrul de vaccinare din Vama Petea! Pseudo-vaccinații au recunoscut când au ajuns la spital

* Ilie Năstase a ajuns în spital de furie că nașul său, Ciprian Marica, l-a lăsat fără „afacerea Voința”, tunul imobiliar de 50.000.000 de euro pe care fostul tenismen l-a dat cu ajutorul a trei politicieni: Crin Antonescu, Adrian Năstase și Tăriceanu

* Gică Popescu: „Nu m-am uitat la meci, m-am uitat la Formula 1. Ăștia de la FRF au luat-o razna rău de tot!” Concluzia campaniei ratate pentru CM 2022

* Revoluția votului în Bulgaria: a câștigat partidul anticorupție înființat recent de doi absolvenți Harvard

* Povestea ultimului soldat al “Armatei uitate” a Africii. A fost capturat de bătrânii satului şi trimis la război. “Mi s-au spart timpanele, dar am rămas în viaţă”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here