vineri, aprilie 19, 2024
AcasăNewsMihail Neamțu, conspiraționist: se pregătește alegerea Maiei Sandu ca președintă a României...

Mihail Neamțu, conspiraționist: se pregătește alegerea Maiei Sandu ca președintă a României și, astfel, realizarea unirii cu Basarabia și extinderea NATO. Unde e fractura logică

-

„Chiar dacă nu e mamă sau soție“, Maia Sandu ar fi pregătită de forțe oculte interne și externe să candideze la președinția României, susține Mihail Neamțu, noua vedetă a suveraniștilor români, pe contul său de Facebook. Acesta descrie în postarea sa o întreagă teorie a conspirației, conform căreia și scandalul din familia Șoșoacă ar fi pus la cale pentru a se compromite „mesajul suveranist“.

Jocurile sunt făcute pentru ca eventuala victorie a lui Donald Trump în SUA să nu mai poată schimba lucrurile la București, crede Mihail Neamțu, care nu aduce – totuși – niciun argument în sprijinul teoriilor sale.

Fostul discipol al lui Traian Băsescu, acum adept înverșunat al suveranismului (curent promovat puternic de Rusia putinistă), strecoară cu subtilitate, în mesajul său, numeroase „șopârle“.

El spune că „nu e deloc întâmplătoare promovarea masivă a imaginii doamnei Maia Sandu pe toate canalele media, la Davos și-n presa internațională“.

- Advertisement -

Cu alte cuvinte, e reluată subliminal ideea conspiraționiștilor că la Forumul de la Davos puternicii lumii stabilesc cursul evenimentelor, iar presa e aservită acestor interese.

George Simion e și el victimizat discret, se amintește că n-are voie să intre în Moldova, că e defazat, izolat și demonizat, și că voturile naționaliștilor se vor împrăștia prin aruncarea în cursă a unor „iepuri“ precum Florin Călinescu. În plus, se sugerează că scandalul care macină familia Șoșoacă ar fi, de asemenea, făcut pentru ca „toți creștinii decenți și toți conservatorii moderați“ să nu iasă la vot.

Neamțu devine mai puțin subtil spre final, când în scenariul său îl include pe lista celor care o vor felicita pe Maia Sandu pentru victoria de la prezidențiale în România și pe Alex Soros, fiul calului de bătaie al tuturor conspiraționiștilor, miliardarul George Soros.

- Advertisement -

Mihail Neamțu crede că alegerea Maiei Sandu în România ar putea duce la o uniune personală între țara noastră și Moldova, așa cum se întâmpla cu regii la 1500

Părerile lui Mihail Neamțu despre președinta Republicii Moldova transpar destul de clar atunci când ține să sublinieze că Maia Sandu e „moldoveancă pro-europeană, dar mai puțin unionistă“ și că „nu este mamă ori soție“, de parcă acest lucru ar constitui un handicap.

Toată construcția se prăbușește logic la final, când Neamțu crede că prin alegerea Maiei Sandu ca președintă a României s-ar realiza unirea cu Republica Moldova și – ce îi doare mai tare pe ruși – extinderea NATO.

Rateul e monumental și arată lipsa de cunoștințe juridice a lui Mihail Neamțu. Nu mai suntem în anul 1500, iar Maia Sandu nu este regină, ca să se realizeze o uniune personală a României cu Moldova dacă aceasta e aleasă să conducă și țara noastră. Chiar dacă ar candida și ar fi aleasă în România, Maia Sandu n-ar putea să exercite mandatul în două țări simultan și nici n-ar însemna acest lucru că se realizează vreo unire.

Pentru unirea României cu Moldova e nevoie de mult mai mult, e un procedeu extrem de complicat și laborios, care ar include nu doar referendumuri în cele două țări, dar și decizii ale Parlamentelor, plus negocieri intense cu Marile Puteri pentru ca ele să recunoască unirea și „România Mare”. Procesul ar dura ani de zile.

Iată mai jos teoria lui Mihail Neamțu.

Mihail Neamțu: „Nu e deloc întâmplătoare promovarea masivă a imaginii doamnei Maia Sandu pe toate canalele media, la Davos și-n presa internațională”

„Alegerile prezidențiale se organizează înaintea alegerilor parlamentare, grăbind astfel evacuarea lui Klaus Iohannis din Palatul Cotroceni către o vilă somptuoasă. În același timp, orice posibilă victorie a lui Donald Trump în Statele Unite (noiembrie 2024) va sosi prea târziu pentru a influența jocul politic de la București. Iată de ce înclin să cred că nu e deloc întâmplătoare promovarea masivă a imaginii doamnei Maia Sandu pe toate canalele media, la Davos și-n presa internațională.

Portretul liderului de la Chișinău pare construit într-un contrast deliberat cu opulența bolnăvicioasă, cu iz faraonic, a fostului primar din Sibiu. Nu m-aș mira deloc s-o vedem pe moldoveanca pro-europeană (dar mai puțin unionistă) Maia Sandu lansată într-o postură inedită de candidat comun al tandemului PSD-PNL chiar la alegerile prezidențiale, susținută și de electoratul USR (vezi și premiul lui Dominic Fritz de la Timișoara).

Și pentru că George Simion n-are dreptul să călătorească-n Republica Moldova, un candidat AUR defazat, izolat și demonizat va avea mari dificultăți să intre-n turul doi pentru Cotroceni. Votul naționaliștilor s-ar putea sparge strategic și prin candidatura din off-side a celebrului actor Florin Călinescu (în oglindă, poate, cu Dan Puric). Compromiterea mesajului suveranist se face deja sub ochii noștri, prin alimentarea scandalului Șoșoacă & co. Toți creștinii decenți și toți conservatorii moderați vor fi invitați să stea acasă.

La final, lumea bună va respira ușurată. Intelectualii și societatea civilă va saluta victoria democrației împotriva extremei drepte.

Maia Sandu va primi felicitări și telegrame de încurajare de la Joe Biden, Kamala Harris, Alex Soros, dar și Macron sau Ursula von der Leyen. Chiar dacă nu este mamă ori soție, doamna Maia Sandu ar putea fi prima femeie-președinte din istoria României, deschizând posibilitatea extinderii NATO prin unirea țării noastre cu Republica Moldova.

Nu vi se pare un scenariu plauzibil?”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

6 COMENTARII

  1. Ar fi o soluție să fie îndepărtată Maia din Moldova… Le cam stă în gât rusnacilor și suveraniștilor 😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃

    • Mi-e să nu vedem un miracol ca în ’45 😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃

  2. De cand il stiu din aparitiile la tv, numai asa a procedat: chiar si cand a vorbit pe cineva de bine, a strecurat rautati, fiindca pe el il stapaneste si il scurma continuu „cel rau”.
    Il stapaneste atat de tare, incat nici de binele lui nu se poate ocupa.
    Din acest motiv, nu ii iese niciodata nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -