joi, aprilie 18, 2024
AcasăOpiniiCartianuMesajul MEU de Anul Nou

Mesajul MEU de Anul Nou

-

Dragii mei, acesta nu este un mesaj de preşedinte, de prim-ministru sau de patriarh, cum e obiceiul, ci un mesaj de ziarist liber, onorat să se închine Măriei-Sale, Publicul. De aceea, vă previn, am lăsat deoparte orice limbaj protocolar.

Cu voia lui Dumnezeu, mai schimbăm o dată anul. Lăsăm în urmă 12 luni agitate, în care am fost nevoiți să stăm cu arma la picior (vorba vine, de fapt armele sunt la derbedeii care ne conduc, bat & gazează). Am fi vrut să ne bucurăm de tihna unei vieți normale, împărțite între familie, distracție şi obligații profesionale, dar n-a fost să fie.

E al doilea an consecutiv în care viața ne-a fost bulversată de nişte lepădături ale istoriei. Ne-au chinuit cumplit, dar şi-au săpat şi groapa. Știu sigur – şi le-o spun şi lor, ca să le tremure izmenele încă de acum – că vor plăti scump pătimirea la care şi-au condamnat poporul. Nu le vor fi de ajuns Serbiile şi Costaricile şi Madagascarurile pentru a-şi ascunde libertatea şi averile furate. Planeta li se va părea prea mică atunci când vom porni pe urmele lor. Și se va întâmpla curând, când vor pierde puterea.

- Advertisement -

Îi previn, aşa cum pisica previne şoricelul: să-şi caute cele mai adânci găuri de şarpe, să corupă triburi amazoniene pentru tainică găzduire, pentru că ei, infernalii bandiți ai acestor vremuri, mai au cel mult doi ani de batjocură şi huzur. Om rezista noi şi acestor doi ani (maximum!), apoi va ieşi soarele şi pe ulița noastră. Milă nu vom avea pentru corupți, parveniți, canalii şi impostori!

Dragii mei, în atmosfera tulbure a acestui an, printre ordonanțele de urgență cu care ne-au otrăvit viața, am reuşit să transform în realitate o ambiție mai veche: am lansat un ziar, împreună cu camaradul Laurențiu Ciocăzanu. (Vă asigur că ne completăm foarte bine: astă-toamnă, în timp ce eu eram în vârful nucului, să-i scutur roadele, el aduna nucile de pe jos, atent să nu-i cadă vreuna în cap; recent, în timp ce el petrecea de Crăciun, eu scriam ştiri de zor, în liniştea Gorjului submontan, să duduie ziarul; dar şi când el conducea maşina, la întoarcerea spre Bucureşti, eu sforăiam pe scaunul din dreapta, pentru ca odată ajunşi la destinație să-i comunic, amical: „Conduserăm bine şi de data asta!”)

„Pruncul” mediatic ni-l cunoaşteți deja, are o lună de viață, ne e gazdă chiar acum: ziaristii.com. E încă un bebeluş, dar încrederea voastră l-a purtat spre o grabnică maturizare. Iar mâna pe care ne-ați întins-o, prin Patreon, ne-a sporit optimismul că vom găsi resursele de a dezvolta ziarul, făcându-l mai puternic, mai complet şi mai puțin dependent de starea fizică a unuia dintre noi într-o anumită zi.

- Advertisement -

Sunt în măsură să vă confirm că în curând vom avea noi colegi. Nu o armată (precum ziarele clasice), pentru că nu ne permitem, dar doi-trei confrați ni se vor alătura sigur în următoarele două luni. Plus multe alte voci care, fără pretenții majore, se vor face auzite pe ziaristii.com.

Vă mai dau o veste bună: în curând vom lansa şi televiziunea online pe care, probabil, unii dintre voi o aşteptați de multă vreme. Dacă nu v-am dezamăgit cu ziarul, fiți siguri că nu vă vom dezamăgi nici cu televiziunea!

Vă mai spun, dragilor, că sunt mândru de voi. Îmi scot pălăria în fața voastră, a celor care ne citiți, ne distribuiți articolele, ne criticați uneori (aveți şi de ce!) şi ne sprijiniți financiar. Vă asigur că prețuim fiecare dolar venit dinspre voi, cititorii noştri. Suntem departe de a asigura bugetul necesar acestei dezvoltări media, eu şi Laurențiu vom face încă multă vreme muncă voluntară, dar susținerea voastră e crucială pentru creşterea platformei media la nivelul ambițiilor noastre şi al necesității naționale, mai ales că urmează doi ani electorali extrem de duri.

Ați văzut cu cine şi cu ce ne luptăm: cu minciunile unei maşinării de propagandă infernale, finanțată cu zeci de milioane de euro din bani furați şi din fonduri publice. Îi vom învinge, chiar dacă ne despart câteva zerouri financiare! Leul nostru e de o mie de ori mai puternic decât al lor, pentru că e leu cinstit, e leu trudit, nu prăduit! Aşa cum cinstiți ne sun „patronii”, nu puşcăriaşi ca ai lor!

Dragii mei, asta am vrut să vă transmit: nu vă pierdeți optimismul! Solidaritatea, adevărul, onestitatea şi buna-credință ne fac puternici. Ne fac imbatabili! Cu toate cicatricile noastre, cu toate gazele pe care ni le îndeasă ei în plămâni, cu toate bastoanele pe care ni le dau în cap, cu toate amenzile pe care ni le împart şi când respirăm, suntem mult mai puternici decât ei! Pentru că dreptatea e de partea noastră.

România e țara noastră şi o vom scoate din ghearele lor!

Dumnezeu să vă binecuvânteze! La mulți ani!

––––––––––

Citiți şi:

Mulțumiri „patronilor” noștri de azi și de mâine. Împreună construim o voce a libertății!

- Advertisement -

11 COMENTARII

 1. D-le Grigore Cartianu, va multumesc pentru acest mesaj in miez de noapte dintre ani, ani, as putea spune, ai vrajbei noastre, cand RAUL se alege de BINE ca apele de uscat, si se vede de la distanta! Aveti ochi buni, ne ridicati deseori panza de pe ochi, si prin voi invatam sa vedem si sa legam lucrurile, pentru ca atat de des Raul se metamorfozeaza si te trezesti cu el ca se da drept Bine. De cate ori, de cate ori a luat romanul teapa cu acest rau, care-n 29 de ani si-a schimbat fata de vreo 5-6 ori, iar rezultatul a fost o din ce in ce mai mare sila si dezgust pentru alegeri, asadar absenteism electoral. Numai ca ultimul ne-a adus pe marginea prapastiei, de-asta menirea voastra – jurnalistica adevarata, ajunge a fi vitala acum!
  Sa ne traiti intru multi ani, multa putere si sanatate va urez!

 2. La multi ani !
  Sa ne traiti si sa ne informati cu aceiasi onestitate .Avem nevoie de adevar si de voci care sa se faca auzite.
  Multumim ca existati si rezistati.Confratii in majoritate au depus armele in fața banului.Pacat !

 3. La multi ani, d-le Cartianu si tuturor colegilor d-stra de la „Ziaristii”!
  Sa va ajute Dumnezeu sa realizati ce v-ati dorit, sa construiti o televiziune care sa propage adevarul, spre binele acestei tari. Stiu ca veti reusi, este meseria pe care o cunoateti si practicati cu buna credinta de mult timp.
  E foarte necesar ca romanii sa aiba informatii corecte si sa capete o orientare corecta. Dar ma intreb: e suficient?
  Imi place inversunarea d-stra, cuvintele sunt importante, conving, multi romani va vor da dreptate. Dar mai incolo? Ce va urma? Presupunand ca dusmanii vor fi lichidati, aveti un plan pentru ce va fi dupa, sau va multumiti cu faptul ca va fi ceva mai bine?
  Ne-am prajit odata in 1989, la revolutie, cand imbatati de libertate i-am lasat pe ei sa ne insele. Nu trebuie sa se mai repete. Eu cred ca ar trebui sa va implicati si altfel.

 4. Mulțumim mult pentru acest mesaj optimist care vine la început de an si de care aveam atâta nevoie. Cu cuvintele tale frumoase si ale lui Laurențiu ne faceți sa fim si noi mai optimisti ,sa mai speram ,sa mai luptam alături de voi,”Ziariștii” cinstiti din țara noastră. Așa cum voi sunteți o mâna de jurnalisti onesti comparativ cu armata de propagandisti ai mafiei PSD iste,comuniste,așa suntem si noi ,oamenii de bine, putini comparativ cu cei îndoctrinați ,indiferenții sau rai . Dar cum ai spus si tu, trebuie sa speram ca acest puțin bine, onest ,solidar, adevărat,trebuie sa învingă răul.Acum ,in acest an decisiv pt alegeri europarlamentare si prezidențiale, an crucial pt viitorul țării ,al nostru ,al tuturor, din țara di diaspora, avem nevoie de voi jurnaliștii cinstiti ,ca de aer ! Trebuie sa fiți sănătoși fizic si puternici ,pt a lupta cu toată forța împotriva mafiei care ne conduce si pt a deschide ochii oamenilor ,romanilor de pretutindeni sa vadă adevarul si sa decidă in cunoștința de cauza la alegerile care vor urma. Va Multumesc încă odată si va doresc “La multi Ani “ fericiti, vouă si “copilului” vostru,”Ziariștii” ,si realizări in toate proiectele voastre frumoase,dragi patrioți ! Suntem mereu cu ochii pe voi. Așa sa ne ajute Dumnezeu , sa învingem răul si sa dovedească partea frumoasa a României.

 5. La multi ani cu santate, bucurii, noroc si succese. Doi ani e mult, nu mai rezistam. Parca dvs. ati pomenit intr-o emisiune de la Realitatea despre o lege sau ordonanta in apropierea alergerilor prin care componenta comisiilor sectiilor de votare sa fie schimbata in sensul ca acestea sa fie constituite numai din functionari ai primariilor, functionari care, se stie, sunt fidelizati de PSD prin salarii mai mari decit justifica micile competente ale majoritatii acestora, in acest fel calea spre o frauda masiva fiind deschisa (mai punem la socoteala si izolarea diasporei, lipsa votului on-line…). Dupa parerea mea ne mai confruntam cu o problema, ma tem ca Iohannis sa nu clacheze, deja actiunile lui par fara noima si sa nu aiba nici un plan logic, Carmen e victima sigura, in citeva luni cred ca va fi condamnata. Nu inteleg de ce nu se maninca o piine pe tema punerii sub acuzare a PSD pt subminarea economiei nationale, atac la siguranta nationala si inalta tradare (vizitele in Israel, tarile Golfului dar mai ales la Moscova stim toti ale cui…) cu o implicare mai eficace si rapida a CE…

  • Nu inteleg de ce vi se pare ca actiunile presedintelui Iohannis sunt lipsite de noima. Ba lipsit de noima a fost in perioada in care a lasat psd-draknea sa-si faca de cap. De vreo doua luni probabil a devenit mai constient ca doar aparitii din cand in cand sunt muuuult prea putin, si-a trecut la atac, bineinteles, in limitele legii si-ale atributiilor constitutionale.
   Iar, nu prea inteleg ce vreti sa spuneti prin sintagma „Carmen e victima sigura, in citeva luni cred ca va fi condamnata.” De ce-i spuneti pe nume sotiei presedintelui? Cam stiu in care tv se practica burtobataismul asta. E clar, despre ziaristii.com s-a auzit, din moment ce i s-a repartizat si lui un postac.

 6. Hello. I have checked your ziaristii.com and i see you’ve got some
  duplicate content so probably it is the reason that you
  don’t rank high in google. But you can fix this issue fast.
  There is a tool that generates content like human, just search in google:
  miftolo’s tools

 7. ”La multi ani ” , tinereilor , sper ca noua publicatie sa fie la fel de combativa si sa fie aparatoarea dreptatii si libertatii , asa cum ati fost dv in toti acesti ani , si sa nu cedeze presiunilor de tot felul , care, cu siguranta , vor veni !!! Cred ca ati ramas si sunteti SINGURA noastra oaza de speranta pt o informare corecta, obiectiva , nesupusa cenzurii politicului, sau oricarei alte influente nefaste si partinitoare !!! D-le Cartianu , sper ca prin ceea ce ne veti aduce la lumina sa dovediti ca oltenii sunt oameni de isprava, cu simtul dreptatii , al cinstei
  si al adevarului sadit adanc in fiinta noastra , de mosii si stramosii nostri, si ca insi precum teleormaneanul Dragnea sunt pure accidente genetice !!!

  • Mulțumim, d-na Achimfa Maria. Dar mă apăr si eu cum pot: Dragnea nu e oltea, e teleormănean, adică muntean! Avem noi, oltenii, canaliile noastre, nu ni-l dați si pe Dragnea! 😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -