marți, februarie 27, 2024
AcasăOpiniiCartianuMartirul şpăgilor se compară cu Nicolae Iorga

Martirul şpăgilor se compară cu Nicolae Iorga

-

Televiziunea unui penal fugar (Sebastian Ghiță) a fost onorată să-l aibă invitat pe un euro-penal (Adrian Severin). Iar Severin a fost onorat să se compare, în direct, cu Nicolae Iorga.

Fostul europarlamentar a folosit de vreo cinci ori numele marelui istoric, victimă a legionarilor în 1940. „Au scris unii că s-au simțit jigniți de prezența noastră la Ateneu… a mea şi a lui Adrian Năstase… Uite, aşa i se spunea şi lui Nicolae Iorga, că a jignit Mişcarea Legionară”.

Filosofează senin Adrian Severin. „Cu ce jignim noi? Că existăm, că ne exprimăm, că mergem la concerte, că participăm la manifestări publice”. Niet, paparuşka! Jigniți pentru că i-ați escrocat pe români: v-au votat, ați mințit, ați furat, ați ieşit repede din puşcărie, iar acum dați năvală ca păduchele-n frunte – martiri ai şpăgilor patriotice.

- Advertisement -

Ajuns acasă după concertul de la Ateneu, unde le făcuse cu ochiul – cucu! – foştilor săi colegi bruxellezi Juncker, Tusk şi Tajani, care-l credeau în puşcărie, Severin a intrat pe Facebook şi s-a pus pe scris.

„Foarte preocupați de locul lor în România, tot felul de neisprăviți s-au împiedicat de locul oferit mie în sala Ateneului român la acest ceremonial. Profitând de faptul că tehnologia actuală permite oricărui nevolnic să își expună prostia în atenția tuturor, tot felul de talibani, cu diplomă și fără diplomă, au vituperat pe rețelele sociale sau prin presa miluită a ocultei antiromânești. Pe mine, ca și pe toți aceia preocupați de locul României în istorie, acest aspect ne-a interesat prea puțin. Am găsit în el cel mult expresia unui simbol. Simbolul faptului că națiunea aceasta nu piere numai pentru că o mână de nemernici sau de rătăciți o doresc.”

În câteva rânduri chinuite, fostul ministru de Externe (da, a condus şi diplomația României, cu două decenii în urmă!) fososeşte cuvinte tari, încărcate de frustrare: „neisprăviți”, „nevolnici”, „talibani”, „nemernici”, „rătăciți”, „îşi expun prostia”, „vituperează”.

- Advertisement -

Plus că unii sunt „fără carte”.

Plus „presa miluită a ocultei antiromânești”.

Plus un dezacord grav, escrocule! Se zice „pe mine, acest aspect m-a interesat”, nu „ne-a interesat”!

Hai, fuga la calculator, complexatule! Limba română are încă multe epitete.

CITIȚI ȘI:

Euro-șpăgarul Severin minte grosolan. Zice că protestul de la Ateneu a fost împotriva Europei!

România MAFIOTĂ: Oana Pellea afară, în zăpadă; nora Dăncilei în lojă, lângă Tusk

I-am prins pe cei patru asasini ai lui Dragnea! Erau cazați la Athénée Palace şi făceau semne insistente cu mâna. De frica lor a fugit şeful PSD departe de țară!

Fake news istoric la Antena 3: diversiunea „Iohannis nu vrea să vină la Ateneu”, însoțită de linșaj profesionist. Despre absența lui Dragnea – nimic

SERIAL / Sfârşitul Ceauşeştilor (28): Pe culmile disperării

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. Da, un personaj penal de toata jena, insa exact acest lucru le lipseste : rusine. Ei sunt fara rusine : nastase, severin, vantu, rosca-stanescu, voiculescu, toni neacsu, grebla, draknea. Sa ai rusine, tine de caracter, de o scala de valori pe care le ai ca persoana, or in cazurile de care discutam, cu siguranta ca perioada de detentie a fost muuult prea mica, pentru ca nu a avut timp sa apara nici macar un strop de re-educare. Cum vad re-educarea in cazul persoanelor care au fost condamnate si si-au ispasit pedeapsa : ca un proces de parere sincera de rau pentru ce au facut, niciun fel de victimizare pentru ca pedeapsa este pe drept, au gresit fata de societate, si sunt pedepsiti, niciun fel de resentiment, de ce sa ai resentimente – ai gresit, ai fost pedepsit, simplu. Insa nu este cazul, vizavi de acesti penali, ei nu s-au re-educat, si maine ar face din nou exact acelasi lucru, daca nu mult mai rau, pentru ca sunt plini de resentimente. Apar si se dau victime, adica nu-si accepta vina, ei nu erau vinovati, prinsi cu rata-n gura, ei se jura ca nu fura. Pai cum se poate numi o asemenea atitudine? Obraznicie, tupeu ordinar, derbedei si pungasi fara onoare. Mafia italiana are un cod de onoare, astia n-au, pentru ca habar n-au ce-i aia, de fapt sunt monede calpe, care nu-si gasesc locul nicaieri, nici intre borfasi, nici intre oameni. Si e plina tara de soiul asta, cum sa faci pace cu asa ceva? Cum sa ierti oameni care nu cer iertare? Mi-aduc aminte o scena dintr-un film cu Ilarion Ciobanu si Gheorghe Dinica, cred ca se numea Decebal, Dinica era un dac pe nume Bastus care tradeaza, si este pedepsit de Gerula. Pedeapsa este cea de a se umili si-a-si cere iertare comunitatii, incepand asrfel : In nemernicia mea, ca un caine turbat, am muscat mana care m-a hranit…iertare!

  2. Grotesc personaj e Severin acesta! De fapt toata specia lui psd-ista.
    Sunt niste lacomi de bani si niste talhari care pacalesc acest popor ca sunt oameni cand ei sunt serpi veninosi….
    Disperati sa nu fie ei cei mai fraieri, s-au intrecut, dupa ’89 sa puna ghearele pe bani sub orice forma….Credeau ca sunt dumnezei si nu-i va lua nimeni la puricat…
    Fiare turbate dupa imbogatire.

  3. Nu ţi-e ruşine să vorbeşti de patriotism Adrian Severin – trădător de neam şi ţară? Ai uitat aşa repede cum ai semnat Tratatul cu Ucraina în vara anului 1997 alături de Milică Constantinescu zis şi ucrainianul? Ai uitat că, în calitate de ministru de externe, ai făcut exces de zel la negocieri în favoarea semnării acelui tratat ruşinos, inclusiv pentru cedarea necondiţionată a Ţinutului Herţa (locuit doar de români) şi a însulei Şerpilor? Ai rămas unic în istorie (Titulescu se răsuceşte în mormânt) prin cedarea, pe timp de pace, nesilit de nimeni a teritoriilor româneşti moştenite de la străbunii noştrii de sute de ani. Dar oare eşti român? Nu cred. Nenorocitule, ai uitat şi reproşurile pe care ţi le-a adus poetul bucovinean din Cernăuţi, Tărâţeanu, pe când candidai la europarlamentare, la Iaşi în prezenţa prietenilor tăi Năstase, Nichita, Gioană şi Chiriac. Ai uitat cum ţi-ai recunoscut greşala cu jumătate de gură şi i-ai promis că vei acţiona ca europarlamentar (dacă vei fi ales) pentru apărarea drepturilor românilor din Ucraina!!! Şi ai fost ales că sărisei în barca PSD (de la PD). Şi ce-ai făcut şmecher ticălos şi lacom: te-ai dedulcit la şpagă în PE şi ai uitat cu totul de români şi de tratat, ai uitat că eşti un trădător. Dar noi nu uităm şi nu iertăm, căci persişti în greşală, nu regreţi nimic, minţi cu neruşinare (ca orice psd-ist de frunte): „erare humanum est, perseverare diabolicum”!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -