Jale mare la Moscova: ucrainenii au lichidat trei colonei de top ai Rusiei. Doi erau piloți desăvârșiți, altul comandase un batalion de puști motorizate

0
5907
Maksim Potemin - Anatoli Stasiukevici - Serghei Mihailov

Apărătorii ucraineni au reușit să elimine trei colonei de top ai Federației Ruse. Doi dintre aceștia erau incluși pe lista celor mai importanți piloți ai Kremlinului. Au pierit într-un raion din Donețk, în urma loviturilor executate cu sistemul american de rachete HIMARS. Al treilea terorist putinist comandase un batalion de puști motorizate.

Cei trei colonei erau: Maksim Potemin (41 de ani), Anatoli Stasiukevici (54 de ani) și Serghei Mihailov (42 de ani).

Informația a apărut prima oară în ziarul britanic Daily Mail, fiind preluată de site-ul ucrainean Obozrevatel.com.

Publicația Daily Mail, citată de Obozrevatel.com: “Doi dintre cei mai buni piloți ai lui Putin au fost uciși de o rachetă HIMARS în Ucraina. Conducerea rusă spune că pierderea lor nu schimbă cu nimic situația de pe front. Maksim Potemin, pilot de avion de vânătoare în vârstă de 41 de ani, a fost ucis pe 8 iulie, când artileria cu rachete de precizie a tras asupra convoiului său din Donețk. Se spune că Anatoli Stasiukevici, în vârstă de 54 de ani, și el pilot de vânătoare, a murit ca rezultat al aceluiași atac”.

Potemin a lăsat în urma sa doi copii: un fiu de 15 ani și o fiică de 8 ani. Stasiukevici fusese șeful de Stat Major al primei divizii de aviație mixtă a gărzii Baranoviciki “Steagul Roșu” 

Tatăl colonelului spulberat Maksim Potemin, Aleksei Potemin, a recunoscut în presa rusă că fiul lui a pierit din cauza loviturilor aplicate de ucraineni cu sistemele HIMARS: “Automobilul fiului meu a fost distrus de o rachetă HIMARS”.

Potemin era căsătorit. A lăsat în urma sa doi copii: un fiu de 15 ani și o fiică de 8 ani. A primit post-mortem, din partea regimului criminal de la Kremlin, Ordinul Curajului pentru “fapte altruiste și de vitejie” arătate în războiul din Ucraina.

Cel de-al doilea pilot omorât, Anatoli Stasiukevici, fusese șeful de Stat Major al primei divizii de aviație mixtă a gărzii Baranoviciki “Steagul Roșu”. Făcea parte din aceeași unitate în care activase și Potemin, cu sediul în Krîmsk, teritoriul Krasnodar.

Serghei Mihailov

“Putin era furios pe eficacitatea rachetelor, întrucât a fost asigurat că ultima generație de apărare antirachetă rusă le poate doborî”

Daily Mail: “Moartea acestei trinități este doar o altă dispariție a elitei militare ruse, cauzată de HIMARS, un sistem de artilerie cu rachete de înaltă precizie donat Ucrainei de Statele Unite, care a ajuns pe câmpul de luptă în urmă cu aproximativ o lună. Kievul a folosit această armă pentru a lovi posturi de comandă și depozitele de muniții rusești în spatele liniilor care anterior nu-i erau la îndemână. Se spune că Putin era furios pe eficacitatea rachetelor, întrucât a fost asigurat că ultima generație de apărare antirachetă rusă le poate doborî. Sistemul S-400 a oferit puțină protecție împotriva lor”.

Totodată, jurnaliștii de la „Daily Mail” dezvăluie că armata ucraineană a distrus deja cu ajutorul HIMARS zeci de depozite și posturi de comandă ale invadatorilor din Donbass.

În ultimele săptămâni, rușii au pierdut numeroși ofițeri, printre care se numără și un general.

Daily Mail: “Rusia a fost nevoită să oprească practic ofensiva din estul Ucrainei, deoarece principala sa armă – bombardamentul masiv prin intermediul artileriei – este acum inaccesibilă pentru ea, din cauza penuriei de obuze care a apărut în urma distrugerii depozitelor”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Ne vom recupera prin mijloace militare teritoriile capturate de ruși. Mai întâi îi vom distruge pe ocupanți, apoi va veni diplomația”

* Noua spaimă a rușilor: dronele secrete create de SUA pentru armata ucraineană. Avioanele-kamikaze Fantoma Phoenix pot zbura neîntrerupt 6 ore chiar și noaptea, având senzori în infraroșu

* Raport clasificat american: Rusia a pierdut în Ucraina 75.000 de militari, uciși sau răniți, adică peste 1‰ din populația masculină a țării! „Este colosal! Sunt împotmoliți și obosiți. Ucraina va lansa contraatacul înainte de căderea iernii”

* ANALIZĂ. De ce este Rusia neputincioasă în fața loviturilor HIMARS. Ucrainenii au distrus aproape toate depozitele de carburanți și muniție ale armatei ruse în teritoriile ocupate

* „Putin are zeci de tone de valută și tone de lingouri de aur. Banii – 250 de miliarde de dolari – sunt depozitați în țări unde extrădarea este imposibilă”

* VIDEO. Propaganda lui Putin le prezintă rușilor, la TV, avantajul de a le muri copiii în războiul din Ucraina: își pot cumpăra o Lada nouă!

* România a ratat prima tranșă de 2,6 miliarde euro din PNRR, care trebuia să intre la sfârșitul lunii iulie. Guvernul PSD-PNL n-a fost în stare să respecte angajamentele față de UE

* Și sinistrul Nicolicea rămâne fără certificatul de revoluționar! Maximă impostură: nu s-a găsit nicio dovadă că fostul parlamentar PSD ar fi jucat vreun rol în evenimentele din 1989

* Angajații unei agenții „patronate” de Gabriela Firea – trimiși „la specializare” la Mamaia, Brașov și Băile Felix, în hoteluri de 4 stele, pe bani publici

* După Bin Laden, a fost eliminat și al doilea mare lider Al Qaida: Ayman al-Zawahiri. Joe Biden: „S-a făcut dreptate!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here