Acasă News Iohannis JOACĂ tare: "Nu-i voi numi pe cei doi miniştri PSD"

Iohannis JOACĂ tare: „Nu-i voi numi pe cei doi miniştri PSD”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat vineri că va respinge propunerile premierului Viorica Dăncilă pentru ministerele Transporturilor şi Dezvoltării, şi anume, Mircea Drăghici şi Lia Olguţa Vasilescu, dar că lucrează încă la formularea refuzului.

„Ieri am semnat decretele de revocare, care au fost şi publicate şi s-a văzut încă o dată că decretele mele se publică în aceeaşi zi, ca să ne amintim de o discuţie.

Nu am formulat încă un răspuns de refuz, fiindcă asta va fi, voi respinge. Echipa mea lucrează la această analiză, însă până la mijlocul săptămânii viitoare voi da publicităţii inclusiv motivele pentru care voi refuza propunerile făcute de premier. Aceste argumente le veţi putea în argumentaţia pe care o voi prezenta inclusiv public”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a semnat joi decretele privind demisia miniștrilor Paul Stănescu și Lucian Șova, după decizia din 19 decembrie a Curții Constituționale.

Curtea Constituțională a decis, în 19 decembrie, că şeful statului este obligat „să emită de îndată decretele de constatare a vacantării celor două funcţii de ministru” şi să răspundă motivat legat de numirile noilor miniştri.

Şeful statului i-a respins inițial, după remanierea din noiembrie, pe Ilan Laufer la Dezvoltare şi Lia Olguţa Vasilescu la Transporturi, noile propuneri ale premierului Viorica Dăncilă fiind Lia Olguţa Vasilescu pentru portofoliul de ministru al Dezvoltării şi Mircea Drăghici pentru Ministerul Transporturilor.

A doua oară, președintele a anunțat că va lua decizia după 1 decembrie. În 7 decembrie, președintele amânat din nou luarea unei decizii pe motiv că așteaptă decizia Curții Constituționale.

Azi, Iohannis a declarat că va anunţa public săptămâna viitoare motivele pentru care refuză numirea lui Mircea Drăghici şi a Liei Olguţa Vasilescu pentru cele două posturi de ministru.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările