Iohannis despre acuzațiile de înaltă trădare: „Este un demers politicianist, sortit eșecului. O fantezie a PSD-iștilor”

0
279

Ofensiva politică și mediatică a PSD privind punerea sub acuzare pentru înaltă trădare a lui Klaus Iohannis e tratată de președinte cu relaxare.

„Este un demers politicianist, care din capul locului este sortit eşecului. Nu poate nimeni să facă o plângere penală împotriva preşedintelui, iar pentru înaltă trădare este o procedură foarte complicată, parlamentară, care, în primul rând, nu are niciun suport. Este o fantezie a PSD-iştilor”.

Duminică, la Consiliul Național al PSD, cel care a aruncat această fumigenă a fost însuși președintele PSD, Liviu Dragnea. Apoi, mai mulți PSD-iști au preluat ideea, rostogolind-o pe televiziuni.

Dragnea către Tudorel Toader (duminică): „Eu am o întrebare pentru domnul ministru Toader… și vă rog să-i transmiteți și <<prietenului>> dumneavoastră, domnul Lazăr. În Constituția României scrie că președintele României nu poate fi trimis în judecată decât pentru înaltă trădare. Dar nimeni nu mi-a spus că președintele nu poate fi cercetat și anchetat. Îmi puteți spune de ce nu este anchetat domnul Iohannis?”

Dragnea către Mircea Drăghici (duminică): „Domnule Drăghici, împreună cu domnul Iordache și cu sprijinul de specialitate al domnului Toader, vă rog ca după Anul Nou să depuneți acea plângere pentru înaltă trădare pe numele domnului Klaus Werner Iohannis!”

Dragnea a schițat și motivele acestei solicitări caraghioase:

  • „Iohannis trădează interesele poporului român”.
  • „A spus de mai multe ori că România nu este pregătită să preia președinția Consiliului Uniunii Europene. Acesta este act de trădare națională!”
  • „În aceeași intervenție în care îl încuraja pe premierul britanic, domnul Iohannis îi încuraja pe alții să dea jos guvernul țării sale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here