luni, februarie 26, 2024
AcasăNewsIohannis de 1 Decembrie: a lăudat coaliția PSD-PNL, ne-a spus să avem...

Iohannis de 1 Decembrie: a lăudat coaliția PSD-PNL, ne-a spus să avem grijă ce votăm în 2024 și apoi a plecat la Dubai

-

Un nou episod de neimaginat a livrat Klaus Iohannis vineri, 1 Decembrie, când în discursul ținut la parada de Ziua Națională a lăudat coaliția PSD-PNL și i-a îndemnat pe români să aibă grijă ce votează la alegerile care vin în 2024. Câteva ore mai târziu, președintele țării s-a urcat la bordul unui avion luxos și a plecat grăbit la Dubai.

Complet rupt de realitățile și problemele poporului român în 2023 – așa s-a afișat Klaus Iohannis în fața oamenilor. El a lăudat guvernarea care a băgat la propriu în faliment România, pretinzând că ar fi asigurat o „guvernare stabilă“.

Preocupat de vechile sale resentimente, șeful statului a ținut să sublinieze că PSD și PNL au guvernat „fără blocaje toxice“, o aluzie la obsesia sa cu USR, partid pe care-l urăște profund pentru că a vrut reforma Justiției și s-a opus militarizării societății în 2021, în cele 8 luni aflate la guvernare.

Pe alocuri, cuvântarea lui Iohannis a fost atât de ruptă de realitate, încât a semănat cu discursurile lui Nicolae Ceaușescu din anii ’80 ai secolului trecut.

- Advertisement -

Președintele a pretins că regimul său ar fi menținut economia solidă, ar fi încurajat investițiile și ar fi asigurat protecția cetățenilor, adică exact contrariul a ceea ce se întâmplă, de fapt, în România: „Dar, chiar dacă aceste crize nu sunt încheiate, putem spune cu încredere că am reușit să menținem economia solidă, să încurajăm investițiile, să asigurăm securitatea cetățenilor noștri. Și toate acestea nu ar fi fost posibile dacă nu am fi avut o guvernare stabilă, fără blocaje politice toxice, chiar dacă i se pot reproșa lucruri și acestei guvernări. Fără o coerență guvernamentală, ar fi fost cu mult mai dificil să trecem cu bine prin crizele multiple cu care ne confruntăm”.

Presărată cu multe vorbe goale, alocuțiunea lui Iohannis a sfidat bunul-simț. El le-a vorbit românilor despre viitor și despre anul de răscruce care urmează, uitând să spună că din cauza sa s-a pierdut un deceniu în care România a stagnat și chiar regresat, iar pericolul extremismului este amplificat tocmai de comportamentul său profund imoral. Iohannis le-a cerut românilor să-l voteze ca președinte de două ori, în 2014 și 2019, și apoi le-a cerut să voteze PNL în 2020 promițându-le că va face reforme și că va elimina de la putere principalul pericol pentru democrația românească, PSD. După ce românii l-au crezut și au votat așa cu le-a cerut, Iohannis a schimbat, pur și simplu, direcția, înhăitându-se cu PSD-ul. De doi ani, acest partid readus la putere la presiunile lui Iohannis pradă România cot la cot cu PNL-ul.

Comportamentul președintelui României a scârbit profund societatea și a decredibilizat complet ideea de reformă. Pe fondul acestei trădări inimaginabile în orice altă țară membră a Uniunii Europene, curentul extremist a luat amploare. Iar azi, Iohannis îndrăznește să vină în fața românilor și să le spună că situația e gravă și că trebuie să aibă grijă ce votează.

- Advertisement -

Iată o mostră de obrăznicie livrată de președintele României celor pe care i-a trădat după voturile din 2014, 2019 și 2020: „Rezultatele acestui veritabil maraton electoral vor stabili cursul spre care națiunea noastră se va îndrepta în următorii ani. Va fi un temeinic exercițiu al maturității noastre democratice să participăm la toate rundele de alegeri, într-un an în care se vor împlini trei decenii și jumătate de la Revoluția din Decembrie 1989. Să nu uităm că drumul către libertate și democrație a fost lung și anevoios și a implicat sacrificii enorme din partea multor generații. Datorită lor, avem astăzi dreptul fundamental de a ne exercita votul, singurul instrument democratic prin care decidem cursul țării noastre. De aceea, este responsabilitatea noastră să protejăm viitorul națiunii și, totodată, să rămânem vigilenți în fața curentelor extremiste care, dacă nu suntem suficient de atenți, pot deveni amenințări reale la adresa principiilor de bază ale societății noastre și a sistemului nostru de valori”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Un nou sondaj independent confirmă: USR pe locul 2, foarte aproape de PSD! O alianță USR-PMP-Forța Dreptei ar câștiga lejer alegerile. Catastrofă pentru coaliție: PSD are 18,1%, PNL a coborât la 11%. Se dezumflă și „bula” AUR

* Guvernul Ciolacu vrea să jefuiască Pilonul II! Încearcă să fure 15-20% din pensiile private, pe care le echivalează cu pensiile speciale și le impozitează!

* Scade populația României, se înmulțesc pensionarii speciali! Într-o singură lună, numărul „pensiilor de serviciu” a crescut cu 187. Pensia medie de magistrat: 4.450 de euro, din care doar 25% pe contributivitate!

* Cherecheș a ieșit șifonat din confruntarea cu polițiștii germani, când a fost prins: încătușat și cu sânge pe față. Gonea cu 200 km/oră, cu mătușa „nemțoaică” în mașină. Primarul a opus rezistență, încercând să fugă. Aventura sa a durat 5 zile

* VIDEO. Drulă avertizează: Guvernul Ciolacu pregătește Opoziției un nou dosar – pentru Tomac, liderul PMP. „Democrația e în pericol, statul de drept e călcat în picioare”

* Procurorul DNA care a deschis „dosarul vaccinurilor” este conspiraționist antivaccinist! Prejudiciul imputat, de un miliard de euro, e desființat chiar de PSD-istul Rafila: România a plătit, în total, doar 500 de milioane de euro

* Mârlănii de președinte: Iohannis a devansat ceremonia de 1 Decembrie ca să plece mai repede în Dubai și n-a invitat Opoziția la recepție

VIDEO. Cum au prăduit PSD-iștii Parcul IOR. Nicușor Dan: „Firea și Negoiță au spus că a ars arhiva și nu pot demonstra că acolo e parc! Prefectul Capitalei a mers la instanța necompetentă”

Propagandă scârboasă făcută Chinei și Rusiei de un profesor universitar doctor din Sibiu. Minciuni grosolane, antisemitism, dezinformare, intoxicare. Antioccidentalism violent, în termenii propagandei bolșevice a anilor ’50

* Realitatea Plus – „linșaj mediatic” și „presă de tip șantajist”. PSD, PNL și AUR, solicitate de Grupul Prima TV să nu mai finanțeze televiziunea clanului Păcuraru

- Advertisement -

2 COMENTARII

 1. Firmele lui Marcel Ciolacu
  www[.]youtube[.]com/watch?v=SFyyp7R9FbI

  Rețeta Ciolacu: +100 de oameni, 500 de firme, 30 de miliarde
  www[.]youtube[.]com/watch?v=93n-cfNzPOw

  Rețeaua Stănescu-PSD. Atât de bogați, că ar putea să bată monedă proprie.
  www[.]youtube[.]com/watch?v=VmGOfGIP4zw

  Rețeaua Stănescu din Olt (I). 400 de portbagaje cu șpagă. PSD+SRI+Justiție
  www[.]youtube[.]com/watch?v=MbEf-pDhkWQ

 2. Aici ii dau dreptate Iubitului Conducător, românii n-ar trebui să mai voteze indivizi extrem de proști și extrem de hoți 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -