Facturile la curent continuă să fie un motiv de spaimă pentru români, dat fiind că apar noi cazuri de sume aberante. Unui bucureștean i-a fost estimat un consum de 3.307 lei la un apartament cu două camere, pentru două luni. După ce Digi 24 a semnalat abuzul, compania furnizoare a dat vina pe „o eroare de sistem” și a promis că o va corecta.
3.307 lei – aceasta este valoarea facturii pe care bucureșteanul Florin Stoica a primit-o pentru energia electrică consumată pe două luni, deși locuiește într-un apartament cu două camere. Furnizorul i-a estimat un consum uriaș, de 4.480 kWh.
Florin Stoica și-a schimbat contractul de furnizare a energiei electrice la începutul toamnei, însă prima factură i-a venit abia la final de noiembrie. Compania Enel i-a estimat pentru septembrie și octombrie un consum de 4.480 de kWh.
Florin Stoica: „Am schimbat contractul Enel din cauza unui eveniment în familie și a trebuit să trec noul contract pe numele meu. Am primit răspuns că noul contract va fi activat într-o lună, ceea ce nu s-a întâmplat. A venit factura pentru perioada 6.09 – 31.10 cu 4.480 de kWh și cu o plată de peste 3.300 de lei. Un apartament cu două camere nu poate consuma 4.480 kWh în perioada de facturare de două luni. În apartament locuiesc eu și cu mama mea. Ceea ce scrie acolo nu este conform cu realitatea. Acel index nu apare pe contorul meu. Am făcut chiar și poză. Am făcut și poză lunar și le-am transmis”.
Bărbatul spune că a reclamat situația la companie, dar nu a fost băgat în seamă, așa că s-a adresat televiziunii Digi 24, care derulează o campanie pe tema facturilor aberante.
Contactați de Digi 24, reprezentanții Enel spun că vor emite o nouă factură pe baza indexului transmis de client și dau vina pe o „eroare de sistem” pentru estimarea unui consum de energie atât de mare.
„Factura emisă pentru perioada 06.09.2021 – 31.10.2021 va fi corectată, pe baza indexului trimis de client. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat acestuia, în urma unei erori de sistem, și îl asigurăm de toată deschiderea noastră”, a transmis compania Enel.
Aceastal are în România circa 3 milioane de clienți. Pentru a evita astfel de cazuri, dar și în condițiile în care până la final de martie este în vigoare schema de compensare și plafonare, specialiștii ne recomandă să ne citim contoarele și să transmitem indexul furnizorilor, fie ei de energie electrică sau de gaze.
Ca la noi la nimeni, la alții concurența scade prețurile, la noi concurența mărește prețurile !!