Acasă Justiție Haos la Jandarmerie! După 10 august, încrederea în instituție s-a prăbușit, iar...

Haos la Jandarmerie! După 10 august, încrederea în instituție s-a prăbușit, iar încercarea de refacere a imaginii stârnește furia românilor

Clipul postat pe pagina de Facebook de către reprezentanții Jandarmeriei Române, în data de 15 ianuarie, a avut până acum 900.000 de vizualizări, 13.000 de reacții de la utilizatori, 5.700 de comentarii și 5.700 de redistribuiri. Cifrele sunt uriașe pentru un video cu un cântec despre Mihai Eminescu.

Problema jandarmeriei e că, în proporție de 99,9%, comentariile sunt negative. Filmulețul cu cei trei reprezentanți ai forțelor de ordine care interpretează o melodie despre poetul național a stârnit un val de critici și comentarii. Momentul artistic este de un kitsch înfiorător. Oamenii au luat peste picior dialogul penibil dintre cele trei personaje, dar și interpretarea.

De la protestul din 10 august, încrederea în Jandarmeria Română s-a prăbușit. Atacul violent asupra unor manifestanți pașnici a rămas o rană deschisă pentru mulți români.

În urma violențelor jandarmilor au fost depuse peste 800 de plângeri penale, iar dosarul 10 august este blocat de Guvernul Dăncilă care îngreunează munca anchetatorilor prin secretizarea documentelor oficiale, dar și prin declanșarea inspecțiilor judiciare asupra procurorilor care cercetează evenimentele din acea zi.

Cinci motive pentru care oamenii și-au pierdut încrederea în Jandarmeria Română:

 1. S-au făcut preș în fața PSD și au atacat manifestanții pașnici în data de 10 august la comandă politică.
 2. Au ignorat reacția opiniei publice și nu au făcut nicio anchetă internă, sancționându-i pe cei care au avut un comportament violent.
 3. Conducerea jandarmeriei nu a demisionat, mai mult, a făcut tot posibilul pentru a ascunde probe și pentru a obstrucționa ancheta.
 4. Minsitrul de Interne Carmen Dan i-a avansat și i-a recompensat pe jandarmii implicați în înăbușirea manifestației din 10 august.
 5. Toate încercările instituției pentru a-și reface imaginea au fost artificiale, populiste și de prost gust.

Efectul clipului publicat ca un omagiu la adresa lui Eminescu a fost atât de devastator încât a pus din nou pe agenda publică dezbaterea despre evenimentele din data de 10 august, atrăgând un nou val de proteste pe rețelele de socializare.

„Sunteti o institutie decredibilizata. La un moment dat deveniti penibili cu postarile voastre”, a comentat Ovidiu Gherman, un din mii de alte postări critice.

„Ca o apreciere generală, ceea ce s-a petrecut aseară este grav și cred că nimeni nu poate acuza Jandarmeria pentru că a aplicat legea. Celor care fac astfel de acuzații le cer să explice asta jandarmilor care au fost răniți – nu puțini – și care s-au aflat sau se află pe patul de spital.  Acțiunea de aseară nu a fost o dispută între jandarmi și cetățenii pașnici care au dorit să protesteze. Cei împotriva cărora s-a intervenit aseară nu au avut nimic de a face cu diaspora. Aici vorbim de huligani periculoși care au atacat autoritatea statului. Iar statul nu înseamnă numai Jandarmeria Română”, a declarat Carmen Dan în data de 11 august, la puține ore după înăbușirea violentă de către forțele de ordine a protestului.

Nici până în ziua de azi, Carmen Dan nu a desecretizat documetele, imaginile și comunicările oficiale din data de 10 august, obstrucționând ancheta.

La data de 1 Decembrie, cu ocazia paradei militare, mai mulți români au întors spatele plutoanelor de jandarmi care defilau pe Bulevardul Kiseleff ca un semn de protest față de acțiunile violente din vară.

http://

loading...

3 COMENTARII

 1. Nici peste o suta de ani nu veți fi iertati pentru aceasta Trădarea in favoarea corupților . Sunteți niște slugi mizerabile ale clasei politice corupte și nu va putem ierta .

 2. JANDARMERIA ESTE O ORGANIZATIE CRIMINALA!
  JANDARMERIA TREBUIE DESFIINTATA!
  JANDARMERIA TREBUIE INLOCUITA CU O ALTA STRUCTURA DIN CARE SA NU FACA PARTE ACESTI CRIMINALI!
  CAND GAZEZI COPII SI FEMEI GRAVIDE NU TE DEOSEBESTI CU NIMIC DE Bashar al-Assad!
  JANDARMERIA ESTE ALCATUITA DIN CRIMINALI DE PROFESIE – A NU SE UITA CRIMA LUI CUCOS FACUTA IN KOSOVA! 2 PATRIOTI ALBANEZI IMPUSCATI MORTAL DOAR PT CA AU PROTESTAT PASNIC!
  DA, TOTI JANDARMII AFLATI IN DISPOZITIV IN 10 AUGUST TREBUIE ACUZATI DE INCITARE LA OMOR SI CRIMA – A SE VEDEA PATRIOTUL ROMAN DIN ALEXANDRIA DECEDAT – BATRANUL DE 67 DE ANI!
  JANDARMERIA ESTE O ORGANIZATIE CRIMINALA! JANDARMERIA TREBUIE DESFIINTATA!JANDARMERIA TREBUIE INLOCUITA CU O ALTA STRUCTURA DIN CARE SA NU FACA PARTE ACESTI CRIMINALI!
  CARMEN DAN, SINDILE, CUCOS et Co. TREBUIE SA PUTREZEASCA IN INCHISORI!
  JANDARMERIA ESTE O ORGANIZATIE CRIMINALA!
  JANDARMERIA TREBUIE DESFIINTATA!JANDARMERIA TREBUIE INLOCUITA CU O ALTA STRUCTURA DIN CARE SA NU FACA PARTE ACESTI CRIMINALI!
  CAND GAZEZI COPII SI FEMEI GRAVIDE NU TE DEOSEBESTI CU NIMIC DE Bashar al-Assad!

 3. Jandarmeria il omagiaza pe Eminescu pentru ca angajatii au obtinut media de admitere la BAC recitand ,,somnoroase pasarele,, cu indulgenta profesorilor de la licee industriale.Monarhistii nu au cutezat sa-l omagieze pe Eminescu.Stiau ei de ce! Cu exceptia unei bezmetice,alina maria bindar, care isi spune persoana publica desi inca nu realizeaza cu cine s-a maritat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cookie Settings