Guvernul e falit, Fiscul va încerca să ia și pielea de pe noi! „ANAF va fi transformat în Miliție economică. Bugetul a fost întârziat pentru că deficitul e de 5%, în loc de 3%”

1
2224

Iancu Caracota, senator PNL de Constanța, avertizează, într-un comunicat de presă, că dezechilibrele bugetare create de Guvernul PSD-ALDE are deja urmări dramatice.

  • „Motivul principal pentru care Guvernul PSD-ALDE întârzie cu adoptarea Bugetului de stat pentru 2019 este faptul că, în laboratoarele Puterii, calculele dau rezultate îngrijorătoare. La Ministerul Finanțelor deja cheltuielile proiectate pentru anul acesta sunt mult mai mari decât veniturile, iar estimarea deficitului bugetar pentru 2019, ținută încă secretă de Guvern, este de 5%”.
  • „Pe lângă deciziile guvernamentare care <<buzunăresc>> agenții economici, Dăncilă pregătește, prin numirea unui nou șef al ANAF, și hăituirea prin amenzi a întreprinzătorilor. Astfel, pentru a reduce deficitul bugetar estimat, ANAF a primit ordin să-și crească încasările anul acesta cu 15 %, un procent îngrijorător, care va transforma această instituție în miliție economică”.

Deși bugetul pentru 2019 trebuia adoptat înainte de finalul anului trecut, Guvernul nici măcar nu a prezentat un proiect al acestuia până în prezent.

Vineri, 4 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a criticat lipsa unui proiect de buget. „Este o problemă gravă. Am pus această întrebare în decembrie şi o mai pun o dată. Unde este proiectul de buget? PSD a guvernat în tot acest timp. PSD a avut toate condiţiile şi trebuia să vină, conform legii în vigoare, până pe 15 noiembrie, cu proiectul de buget. Nu există, la momentul acesta, niciun proiect de buget. Ba dimpotrivă, în loc să se ocupe de buget, se ocupă de schimbat şefi de la ANAF şi din alte poziţii, lucru care mie îmi dă foarte mult de gândit. Probabil există probleme cu bugetul. Aceste lucruri trebuie să le explice de urgenţă PSD şi să vină cu un proiect de buget”.

1 COMENTARIU

  1. Infractorii din categoria Teodorovici- Valcov_dragnea nu pot fi opriti decat pri forta. Atentie toti infractori divediti. Sa va mai spun ce tot targul stie? Schimbarea lui Misa, era in carti inca de la investire restul, doar o pocnitoare. Toti asteptau acesta miscare a lui Teodorovici-Valcov, Idiotul trebuia ras. Asta se va intampla si cu fostul PM care acum se crede „safe” in functia de la autoritatea in comunicatii.Sa va mai spun?…., de pre Olgutza ai al sau madular proptit in comisia aceea?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here