Evenimente majore în Herson: armata rusă își abandonează pozițiile și se retrage precipitat în stânga Niprului!

0
2730
Poduri din Herson distruse de ruși, ale căror fotografii au fost publicate de Grey Zone, canalul de Telegram al mercenarilor Wagner

Evenimente majore par să se petreacă, în aceste clipe, pe malul vestic al Niprului, în regiunea Herson. Bloggerii militari pro-ruși emit mesaje pline de încordare și îngrijorare, așteptând anunțuri oficiale de la Moscova. În acest timp, inginerii militari ai armatei ruse aruncă în aer podurile din zona care mai este încă sub controlul forțelor lui Putin. Cel mai probabil, detonarea podurilor peste râul Inhuleț are ca scop încetinirea înaintării ucrainenilor și obținerea de timp pentru propriile trupe, ca să poată rupe contactul cu inamicul și a se retrage mai rapid.

În acest timp, bloggerii militari pro-ruși scriu cu prudență, pe Telegram, că pare să fie vorba, într-adevăr, de evacuarea trupelor, dar deocamdată lucrurile sunt prea haotice ca să se emită verdicte.

Canalul Grey Zone de pe Telegram, care aparține neoficial mercenarilor Wagner, a publicat o serie de fotografii cu poduri distruse și scrie: “Armata rusă ar fi dinamitat podurile Tiahinskii, Dariivskii și Novovasilievski, din regiunea Herson”.

Bine informat, canalul Wagner a furnizat în ultimele minute o sumedenie de informații despre evoluția ostilităților în Herson, anunțând că în cursul serii e așteptat „un fel de comunicat oficial” despre această regiune:

„Distrugerea podurilor a început pe frontul Herson pentru a încetini înaintarea forțelor armate ucrainene înainte ca trupele noastre să se retragă pe malul stâng al Niprului.

Mulți oameni întreabă despre Snigiriivka (localitate strategică aflată în centrul liniei defensive a rușilor și unde se dau bătălii crâncene începând din zori – n. red.): conform informațiilor mele, în momentul de față așezarea rămâne la trupele noastre, parașutiștii se mențin pe poziții.

Inamicul s-a întors, în general, la practica lor favorită ocazională, de „a lovi, dar nu până la capăt”, și anume recurgerea la angajamente cu costuri reduse, cu forțe reduse, cu scopul principal de a provoca inamicul, de a-i epuiza și goli încărcătoarele, înainte de a strânge pumnul și de a da o lovitură decisivă.

Se pare că în cursul serii va exista un fel de declarație oficială cu privire la Herson.
Pe fondul îndepărtării steagurilor și al subminării podurilor de pe malul drept.
Între timp, luptele intense continuă în zona Snigirevka“.

Frustrarea e uriașă în tabăra rusă. Bloggerul Zastavni, cu 65.000 de abonați, a comentat furios: „Hoholii (termen peiorativ dat de ruși ucrainenilor – n. red.) deja își bat joc de noi deschis, ne spun că abandonarea Hersonului de armata noastră e un alt gest de bunăvoință. N-aș fi surprins să aud iar cuvintele astea de la factorii noștri de răspundere pentru predarea zonei de centru. Vreau să le dau o instrucțiune șefilor noștri: infinitele «gesturi de bunăvoință» cu abandonarea Kievului, a insulei din Marea Neagră, înțelegerea pentru grâne și tot restul listei vor duce în mod clar, în cele din urmă, la ultimul «gest de bunăvoință» – părăsirea Kremlinului”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Putinism carpatin. Turcescu: „Să se termine cumva, chit că Ucraina va pierde niște teritorii! Dă-le naibii de teritorii! Asta-i viața”. Cristoiu: „Dă-o dracu’ de bucată de pământ, că oricum nu era a ucrainenilor, aia-i rusofonă!”

* Beizadeaua lacomă de la ICR Londra, al cărei moft e să-i plătim chirie 7.500 de euro pe lună, e „directoarea lu’ Firea”. Fiică de căpetenie masonă, și-a falsificat CV-ul și a furat bani de la Teatrul Bulandra, înainte de a fi dată afară de actori

* Șoșoacă, Severin, Prodanca și soția sputnikă a lui Gelu Voican Voiculescu au sărbătorit la Ambasada rusă, alături de obraznicul ambasador Kuzmin

* Muzeografa care a trudit la doctoratul ministrului Tîlvăr: „Am muncit enorm. I-am făcut teza de la zero!”. DNA a clasat cazul după ce le-a dat acuzaților declarațiile femeii

* VIDEO. Maia Sandu, disperată, la București: „Avem nevoie de ajutor să supravieţuim ca parte a lumii libere” / „Sunt gata să ne dea foc la țară!” / „Suntem cu toții în pericol, Rusia nu are reguli”

* VIDEO. Zelenski a anunțat oficial cele 5 condiții ale Ucrainei pentru pacea cu Rusia. Retragerea totală de pe teritoriul țării, despăgubiri de război și judecarea criminalilor – printre cerințe

* Șeful armatei Ucrainei: „Am distrus de două ori mai multe avioane rusești decât a pierdut URSS în 10 ani în Afganistan – 278 față de 118”

* Bravo, CFR Cluj! Rușine, FCSB! Echipa lui Dan Petrescu s-a calificat, cea a lui Gigi Becali e cea mai slabă din Conference League

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here