Revenirea în forță a lui Klaus Iohannis schimbă tactica Opoziției: PNL şi USR nu mai boicotează ceremonia de la Ateneu

0
6507
Ludovic Orban (PNL) și Dan Barna (USR)

Majoritatea reprezentanților PNL şi USR care au fost invitați la ceremonia de astă-seară, de la Ateneul Român, deciseseră să boicoteze evenimentul, din cauza confiscării acestuia de către Guvernul Dăncilă şi a excluderii preşedintelui Klaus Iohannis din programul oficial.

Revenirea la normalitate, astăzi, în urma unor intervenții ferme din partea unor actori politici europeni, a schimbat şi tactica Opoziției.

Astfel, liderul PNL (Ludovic Orban) şi cel al USR (Dan Barna) au hotărât să meargă la Ateneu, recomandându-le colegilor lor, invitați la festivitate, să procedeze la fel.

Klaus Iohannis va participa joi seară, de la ora 20.00, la ceremonia de la Ateneul Român, prilejuită de preluarea președinției române a Consiliului Uniunii Europene.

Mai mult, președintele României va susține și un discurs, primul din programul serii (înaintea premierului Dăncilă), deși în programul inițial, comunicat de Ministerul de Externe joi dimineață, nu era inclus.

Programul discursurilor de la Ateneu, după ce Iohannis a spulberat jocurile mărunte ale lui Dăncilă (marioneta tandemului toxic Dragnea-Vâlcov):

  • Klaus Iohannis – președintele României
  • Viorica Dăncilă – prim-ministrul României
  • Jean-Claude Juncker – președintele Comisiei Europene
  • Antonio Tajani – președintele Parlamentului European
  • Donald Tusk – președintele Consiliului European.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV. Klaus Iohannis a dejucat planul PSD de a-l exclude din programul oficial de la Ateneu. Preşedintele va susține şi un discurs, deşi Guvernul îi rezervase doar rolul de spectator. Presiunile europene au fost decisive

Misterele plecării lui Dragnea din țară. Zece întrebări și prea puține răspunsuri

Dragnea va lipsi de la întâlnirile cu liderii Uniunii Europene. Îi va ține locul Ciordache

Şi-a luat Dragnea zborul definitiv cu avion sârbesc? Sau vine să dea lovitura finală?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here