Erdogan susține că unul dintre ucigașii ziaristului Khashoggi zice, într-o înregistrare: „Știu cum se taie”

0
95

Unul dintre ucigașii ziaristului saudit Jamal Khashoggi este auzit spunând „știu cum se taie”, pe înregistrarea audio pe care Turcia a pus-o la dispoziţia oficialilor nord-americani și europeni, a declarat vineri Recep Tayyip Erdogan.

Președintele Turciei susține că înregistrarea confirmă faptul că jurnalistul, editorialist la „Washington Post” și critic consecvent al prințului Mohammed bin Salman (moștenitorul tronului Arabiei saudite), a fost tranșat cu un fierăstrău imediat după sugrumare.

„Statele Unite, Germania, Franța, Canada, toţi au avut ocazia să asculte înregistrarea. Omul spune clar: <<Știu cum se taie>>”. Acest om este un soldat. Toate acestea se pot auzi pe înregistrările audio”, a declarat Erdogan într-un discurs la Istanbul.

Senatul american a emis joi o rezoluţie critică la adresa președintelui Donald Trump pentru sprijinul său față de prințul Mohammed bin Salman (33 de ani), pe care l-a acuzat de crimă.

Khashoggi a fost ucis în consulatul saudit din Istanbul pe 2 octombrie, când venise pentru a ridica nişte documente necesare căsătoriei cu o turcoaică. Procurorul-șef din Istanbul a anunţat că Jamal Khashoggi a fost sufocat de ucigașii săi în consulat, înainte ca trupul să-i fie dezmembrat. Rămășițele nu au fost găsite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here